Å flytte lån kalles også for refinansiering. Det som i praksis skjer er at den nye banken betaler ned lånet i din gamle bank. Slik at du får et nytt lån hos dem.
Det kan være flere motivasjoner for å bytte bank. Først og fremst er det nok for å få lavere rente, mens andre liker å ha en bank hvor man kjenner de ansatte, og det er enkelt å ta kontakt.
Uansett hva som driver deg til å bytte bank, vil de fleste banker gi deg god hjelp med selve flyttingen. Det som kan være noe vanskeligere er å finne ut hvem du skal flytte boliglånet ditt til for å få den beste boliglånsrenten.
Kanskje ønsker du også å øke boliglånet samtidig som du ser etter et bedre tilbud. For eksempel om du ønsker å bake inn billånet i boliglånet, pusse opp eller ta opp et lån til sekundærbolig.
Vi hjelper deg helt gratis med å forhandle boliglån på vegne av deg. Søker du med skjemaet øverst på siden, starter en av våre erfarne rådgivere arbeidet og kommer tilbake til deg med det beste tilbudet vi får til.
Under finner du en kalkulator hvor du kan sammenligne to boliglån, og se hvor mye du potensielt kan spare ved å flytte boliglånet ditt til en bank med lavere rente:
Gratis hjelp til å flytte boliglånet
Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg med lånetilbud. Våre erfarne lånerådgivere hjelper deg med å se hvor det er penger å spare, og hjelper deg gjennom hele prosessen med å flytte boliglånet.
Slik foregår prosessen med å flytte boliglånet til en annen bank via oss:
-
Start med å sende inn en søknad for refinansiering av boliglån.
-
En av våre dyktige lånerådgivere går gjennom søknaden, og finner ut om all dokumentasjon er på plass. Deretter starter jobben med å forhandle nytt boliglån på vegne av deg. Dette er gratis.
-
Du mottar det beste tilbudet vi fikk til for deg. Her kan du se ny rente, nedbetalingsplan og annen info om lånet. Tilbudet er helt uforpliktende.
-
Du kan signere låneavtalen med din nye bank med BankID.
-
Den nye banken betaler ned lånet i din gamle bank. Husk at du kan søke om å flytte forbrukslån, kredittkort og/eller billån inn i boliglånet for å spare enda mer penger. Da øker du bare lånebeløpet i søknaden.
Er du usikker hvordan du går frem for å søke? Du kan også ringe oss på 66 77 01 01 eller sende e-post til [email protected], så hjelper vi deg.
Dette trenger du for å flytte boliglånet
Det er enkelt å flytte lånet sitt til en ny bank. Her er noen ting bankene gjerne trenger for at du skal få flytte boliglånet til dem:
-
Kontaktinformasjon: Navn, nummer, adresse, e-post og personnummer. BankID brukes til å signere låneavtale når alt er klart.
-
Informasjon om inntekt. Har du fått ny lønn, kan du måtte legge ved arbeidsavtale.
-
Oversikt over gjeld. Boliglånet og billånet finner du informasjon om hos bankene du er kunde hos. Studiegjeld finner du på nettsidene til Lånekassen.
-
Oversikt over usikret gjeld og kreditter. Dette kan du hente ut automatisk via Gjeldsregisteret når du søker via oss.
-
Oppdatert e-takst kan være nødvendig for å regne ut oppdatert belåningsgrad. Dette vil du i så fall få beskjed om gjennom søknadsprosessen.
Hvis det er noe du lurer på, kan du også ta kontakt med oss, så hjelper vi deg i prosessen med å flytte boliglånet.
Boligens verdi påvirker renten på boliglånet
Belåningsgrad er forholdet mellom lån og egenkapital i boligen. For eksempel har man en belåningsgrad på 85 % dersom man stiller med 15 % egenkapital ved kjøp.
Etter hvert som du betaler ned lånet, blir belåningsgraden lavere. Verdien på boligen kan også ha økt siden du kjøpte den. Dette legges på din egenkapital i boligen, og motsatt om boligen har sunket i verdi.
Ettersom du eier mer av boligen din selv, har du mer sikkerhet, og kan forhandle frem bedre renter på lånet ditt.
Hvor lav belåningsgraden må være før det vil ha noe å si, vil variere litt fra bank til bank. Den beste renten får man som regel ved belåningsgrad fra 60 % og nedover. Har du mellom 60 og 75 %, kan dette også gi deg bedre rente.
For å vite hva boligen din er verdt i dag, må du ha en e-takst fra eiendomsmegler eller takstmann. Denne kan ikke være eldre enn 6 måneder.
Med vår belåningsgrad-kalkulator kan du få en pekepinn på hva din belåningsgrad er:
Ikke nødvendigvis lønnsomt å være trofast til banken
Det kan være mye penger å spare på å flytte boliglånet, som du sikkert allerede er klar over. Tenk at det å få ned renten så lite som 0,5 prosent på et lån på 2 millioner, vil utgjøre 10 000 kroner.
For de aller fleste er 10 000 kroner mye penger. Hvor mye du kan spare, vil blant annet avhenge av hvor lite konkurransedyktig din gamle bank er.
Andre faktorer som kan bidra til at du får bedre rente er om din økonomiske situasjon har endret seg til det bedre. Desto sikrere kunde du er for banken, desto bedre betingelser skal du i utgangspunktet få.
Dette er gode argumenter for hvorfor du kan få bedre rente:
-
Du har fått lavere belåningsgrad: Altså at du eier mer av boligen din ved å ha betalt ned avdrag og kanskje opplevd en verdiøkning.
-
Du har fått høyere lønn: Det gir deg høyere betjeningsevne, og gjør det mindre risikabelt at du ikke betaler det du skylder.
-
Du har betalt ned på annen gjeld: All gjeld du har vil påvirke betjeningsevnen din. Kanskje har du kvittet deg med et forbrukslån? Hvis ikke, kan du vurdere å samle disse i boliglånet.
-
Du har medlemsfordeler: For eksempel vil medlemskap i en fagforening, boligbyggelag eller andre organisasjoner kunne gi deg rabatt på boliglånet.
-
Du kan få grønt boliglån dersom du har gjort utbedringer i boligen som gir den en energikarakter A eller B.
Våre lånerådgivere ser raskt hvilke argumenter som gjelder for deg, og kan bruke dette når de jobber med å finne den beste løsningen for deg.
Få hjelp til å flytte lånet ditt
Spar penger på å refinansiere annen gjeld inn i boliglånet
Boliglån har lavest rente på markedet. Derfor kan det være mye penger å spare om du refinansierer andre lån inn i boliglånet. Enten det er billån, forbrukslån eller kredittkort.
Har du forbruksgjeld eller kredittgjeld, bør du prioritere å refinansiere det før billånet. Da de har den høyeste renten. Kredittkort har for eksempel gjerne over 20 % rente.
Det er også lurt å tenke over at du setter opp avdragene slik at du ikke har økningen på lånet for lenge. Har du for eksempel et billån som det er tre år igjen på, bør økningen i boliglånet også være betalt ned innen tre år.
Om det løper renter på det lenger enn tre år, kan du tape penger, fordi du ender opp med å sitte med lånet lenger enn ved ordinær nedbetaling.
Å ha mindre ugunstig gjeld, kan hjelpe deg med å få bedre kredittscore. Noe som igjen kan gjøre deg til en sikrere lånekunde, og dermed gi deg bedre rente på sikt.
Få gratis og uforpliktende hjelp til å flytte boliglånet
Hos Tjenestetorget Finans kan du få gratis hjelp til å forhandle boliglån. Ved å søke gjennom skjemaet rett under teksten, får du en lånerådgiver som hjelper deg å flytte boliglånet.
De vil da se over søknaden din og sørge for at alt er riktig, og forhandler deretter med bankene vi samarbeider med. Deretter presenterer vi det beste tilbudet for deg.
Du får kun tilbud om du kan få lavere rente og bedre betingelser på boliglånet ditt.
Har du andre lån du ønsker å refinansiere? Det kan være mye å spare på å flytte disse inn i boliglånet. Det kan for eksempel være forbruksgjeld, kredittkort, delbetalinger eller billån.
Har du spørsmål om hvordan du går frem for å søke eller om boliglån generelt? Da kan du ta kontakt på telefon: 66 77 01 01 eller e-post: [email protected].