Caravanlån

Vi hjelper deg med å forhandle lån til campingvogn eller bobil. Gratis og uforpliktende tjeneste.
 • Vi hjelper deg å finne gode låneløsninger
 • Du sparer tid og penger
 • Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg
Fyll ut låneskjema

Slik hjelper vi deg

 • 1
  Søknad
  Fyll ut søknaden og last opp dokumentasjon
 • 2
  Gjennomgang med rådgiver
  En rask og grundig gjennomgang av søknaden med en dyktig og personlig rådgiver
 • 3
  Du mottar tilbud fra banken
  Sammen velger vi en fornuftig og bærekraftig løsning som passer din situasjon

Vi hjelper deg med lånetilbud

 • 14
  banker
 • 100%
  uforpliktende
 • Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg med å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader.
 • Hos oss arbeider dyktige rådgivere med mange års erfaring fra bransjen, for å sikre deg best mulig hjelp på veien.
 • Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.
 • Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden. Tilslutt er det du som velger å si ja til tilbudet eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.

Se hva våre kunder sier om oss

Spørsmål om din søknad?

Kontakt oss, og våre rådgivere vil gjøre sitt ytterste for å svare på dine spørsmål og hjelpe deg videre i søkeprosessen.

Spørsmål og svar om caravanlån

 • Hva er et caravanlån?

  Caravanlån brukes til finansiering av kjøretøy med boenhet, altså bobil eller campingvogn. Banken tar pant i kjøretøyet du kjøper. Skal du kjøpe en rimeligere caravan, kan du velge et kaskofritt caravanlån. Dette er uten sikkerhet i kjøretøyet, og har litt høyere rente, men du trenger ikke omfattende kaskoforsikring.

 • Hvilken rente får jeg på caravanlånet?

  Rente på lånet bestemmes av risiko. Dersom du har solid økonomi med lite gjeld, vil det spille inn positivt. Kan du stille med noe egenkapital vil det også hjelpe med å få lavere rente. Sammenlign effektiv rente fremfor nominell rente, ettersom den effektive inneholder den nominelle samt gebyrer.

 • Hvor mye kan jeg låne til caravan?

  Lånebeløp blir bestemt av økonomien din. Man kan ikke ha samlet lån som overstiger fem ganger sin egen inntekt. Dessuten må økonomien din tåle en tenkt økning i rente på 5 %.

 • Når er det best å kjøpe bobil eller campingvogn?

  Dette er kjøretøy som gjerne brukes om sommeren, så om du vet at du skal kjøpe, kan du spare penger på å planlegge at du kjøper etter sesongen eller en stund før. Da gjerne om høsten eller vinteren.

Søk om lån til campingvogn

 • 1
  Fyll ut låneskjema
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp.
 • 2
  Dokumenter hentes inn
  Banken trenger disse dokumentene for å gi et lånetilbud - gjøres gjerne dialog med rådgiveren.
 • 3
  Du mottar lånetilbudet banken kan tilby deg
  Så får du tilbud om lån du kan si ja til. Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.
Fyll ut låneskjema

Finansiering til campingvogn eller bobil

Skal du kjøpe bobil eller campingvogn, trenger man gjerne finansiering. Med årene har slike rullende hjem blitt luksus, og du finner de som koster over millionen.

Det vil selvfølgelig ha noe å si hvilke ønsker og behov du har for din bobil eller campingvogn. For eksempel om det er en ny eller brukt en.

Med et caravanlån er det kjøretøyet eller vogna som er sikkerhet for lånet. 

Dersom du ikke har funnet ut hvilken modell eller type du skal kjøpe enda, kan du søke lån hos oss, så forhandler vi frem et finansieringsbevis hos banker vi samarbeider med. Du kan starte søknaden øverst på siden.

Caravanlån med pant

For caravanlån trenger du 25 % egenkapital. Har du mulighet til å stille med 35 % egenkapital eller mer, så får du gjerne det billigste caravanlånet.

Har du caravanlån med pant i kjøretøyet, er dette bankens sikkerhet. Da er det mindre risiko for at de ikke får igjen pengene de har lånt deg. Det er fordi det gir banken rett til å kreve kjøretøyet solgt dersom du misligholder gjelden.

Samtidig får du lavere rente enn hvis banken ikke hadde hatt noe sikkerhet. Det er da også krav til forsikring med kasko.

Dersom kjøretøyet skulle bli utsatt for ulykke eller totalvraket vil banken kunne få pengene sine fra forsikringen, eller du kan få et nytt kjøretøy. Avhengig av forsikring og årsak.

Du kan få opptil 10 års nedbetalingstid på et caravanlån, men det lønner seg å velge en kortere tid. Da krymper lånet ditt raskere, og renten løper ikke like lenge.

Ny eller brukt bobil eller campingvogn?

Kanskje trenger du ikke den aller nyeste eller dyreste caravanen, og kan nøye deg med å kjøpe brukt. Samtidig er det mange fordeler med garantier rundt kjøp hos forhandler.

Det kommer an på behovene dine, og ikke minst økonomien din.

Du kan søke om et uforpliktende finansieringsbevis til caravan. Da vil du blant annet få vite hvor mye du kan låne, hvor mye det kommer til å koste deg og eventuelle krav til egenkapital.

Beviset varer opptil 3 måneder, så lenge økonomien din ikke har endret seg for mye siden utstedelse. Banken må også godkjenne kjøretøyet før du kan få utbetalt lånet.

Om du skal kjøpe en brukt caravan eller campingvogn, bør du være nøye før du skriver under en kjøpsavtale. Du har ikke like gode rettigheter når du handler privat som når du handler av en forhandler.

Vær derfor ekstra nøye med å sjekke innsiden og utsiden av caravanen. Fukt er et kjent problem, og noe du bør være oppmerksom på, ellers kan det gi deg en stor kostnad etter kjøp.

Sjekk Motorvognregisteret for heftelser og at det er riktig eier. Servicehefte og kilometerstand er også verdifull informasjon. I tillegg til kjøretøyets tekniske tilstand.

Før du kjøper caravan

Dersom du enda ikke er sikker på hvilken caravan du ønsker å kjøpe, kan det være lurt å prøve å leie i kortere perioder for å kartlegge behovene dine.

Du bør gjerne prøvekjøre kjøretøyet, enten du handler privat eller fra forhandler.

Campingvogner er ikke bare en boenhet, men også en bilhenger. Da bør du også med sikkerhet kunne vite at ditt førerkort lar deg kjøre med den campingvognen du ønsker å kjøpe.

For eksempel bør du vite om campingvognregelen. Denne forteller deg hvor tung tilhenger du kan ha ut fra bilens tyngde og ditt sertifikat.

Skal du kjøpe en bobil kan du bruke førerkort klasse B, men dersom den veier mer enn 3 500 kg vil du måtte ha C1 førerkort.

Siden bobiler og campingvogner gjerne brukes mest på sommerstid og er til vinterlagring når sesongen er over, bør du vurdere å planlegge når du kjøper. Du kan fort gjøre kupp om du kjøper etter sesongen, eller en stund før.

Øke boliglånet i stedet for caravanlån?

Har du egen bolig og betalt en del ned på boliglånet, vil du gjerne sitte på en del ledig sikkerhet i boligen din.

Denne sikkerheten kan du bruke til å øke boliglånet for å bake caravanlånet inn i boliglånet. Da vil du kunne få bedre betingelser på lånet, siden boliglånet har markedets laveste renter.

Pass på at du øker terminbeløpet på lånet slik at du betaler ned økningen på like lang tid eller kortere tid enn du ville gjort med et ordinært lån til caravan.

Da sørger du for at rentene ikke løper lenger enn de ville gjort, og ender opp med å koste deg mer totalt.

Dersom du skal øke boliglånet, kan det være lurt å sjekke om du kan få et bedre tilbud på boliglånet. Vi hjelper deg med å sjekke om du kan spare penger på å refinansiere boliglånet.

Du finner søknadsskjema for refinansiering av boliglån her. Søk ønsket lånesum. Vi forhandler lånet på vegne av deg med banker vi samarbeider med, og gir deg det beste tilbudet vi finner. Alle våre tjenester er gratis og uforpliktende.

Vi hjelper deg med caravanlån til bobilen eller campingvogna

Skal du kjøpe bobil eller campingvogn? Da kan vi hjelpe deg med å finne beste finansiering for ditt behov og din situasjon, enten det er snakk om ny eller brukt.

Når vi mottar søknaden starter vi arbeidet med å forhandle caravanlån på vegne av deg, med banker vi samarbeider med. Du mottar det beste tilbudet vi fikk til for deg.

Alle våre tjenester er gratis og uforpliktende for deg å bruke. Dermed har du ingenting å tape på å la oss sjekke hvilke tilbud du kan få.

Har du spørsmål om søknaden, caravanlån eller andre typer lån? Vi hjelper deg gjerne på e-post: [email protected] eller telefon: 66 77 01 01.

Fyll ut låneskjema