Søk om lån til kjøretøy

Fyll ut skjemaet og sjekk hvilket tilbud du kan få - og om du kan spare penger.
Car loan

Se hva våre kunder sier om oss

Slik hjelper vi deg

 • 1
  Søknad
  Fyll ut søknaden og last opp dokumentasjon
 • 2
  Gjennomgang med rådgiver
  En rask og grundig gjennomgang av søknaden med en dyktig og personlig rådgiver
 • 3
  Du mottar tilbud fra banken
  Sammen velger vi en fornuftig og bærekraftig løsning som passer din situasjon

Banker vi samarbeider med

 • AS Financiering SV gj
 • Bragefinans 2

Vi hjelper deg med lånetilbud

 • 14
  banker
 • 100%
  uforpliktende
 • Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg med å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader.
 • Hos oss arbeider dyktige rådgivere med mange års erfaring fra bransjen, for å sikre deg best mulig hjelp på veien.
 • Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.

Spørsmål om din søknad?

Kontakt oss, og våre rådgivere vil gjøre sitt ytterste for å svare på dine spørsmål og hjelpe deg videre i søkeprosessen.

Spørsmål og svar om kjøretøylån

Hvilke kjøretøy kan du få lån til?

Det er ikke bare bil man kan låne penger til. Det er mulig å ta pant i alle kjøretøy som kan registreres i motorvognregisteret.

Angående skipspant i båt, kommer vi tilbake til det lengre ned på siden.

Tjenestetorget Finans tilbyr å hjelpe med finansiering av disse kjøretøytypene:

Det er mulig å kjøpe brukt også, men det er krav til alderen på kjøretøyet.

Dette er basert på nedbetalingstid for lånet. Regelen er at kjøretøyet må være nedbetalt innen det er 15-17 år gammel.

Lån til båt

Båter registreres ikke i motorvognregisteret, men i Norsk ordinært skipsregister (NOR).

Det er ikke obligatorisk i alle tilfeller, men om du skal få et båtlån med pant i båten, er det krav om det. Det er kun båter over 7 meter som kan registreres i NOR.

Båter under 7 meter kan ikke registreres i NOR, og banker kan derfor ikke ta skipspant.

Du kan likevel få et båtlån til slike båter, men da må du stille med egenkapital. Alternativet er et forbrukslån, men dette vil koste mer.

Er båten under 7 meter, kan du velge å registrere den i Småbåtsregisteret. Dette vil hjelpe deg med blant annet tyverisikring, og kan gi deg billigere båtforsikring.

Inntil 100 % finansiering

Det er ikke krav til egenkapital når du skal kjøpe bil eller andre kjøretøy. Det er likevel lurt, ettersom det vil kunne gi deg en bedre rente. Dessuten blir lånet lavere.

Du kan også låne mer om du kan stille egenkapital, dersom du ønsker å kjøpe ny bil fremfor brukt bil for eksempel.

Om du ikke har egenkapital i kontanter, kan det være en idé å bake kjøretøylånet inn i boliglånet. Det er nemlig slik at boliglån har lavest rente på markedet.

Lån til kjøretøy uten egenkapital er ikke det samme som kaskofritt lån.

Kaskofritt lån

Et kaskofritt lån til kjøretøy er et lån hvor banken ikke tar pant i kjøretøyet. Siden lånet ikke forutsetter pant, er det heller ikke noe krav om kaskoforsikring. Alle registrerte kjøretøy må fremdeles ha ansvarsforsikring.

Når banker tar pant i kjøretøyet er det deres sikkerhet for å få tilbake så mye som mulig av pengene sine. Dersom du misligholder lånet, kan banken kreve kjøretøyet solgt for å dekke det du skylder.

Dersom kjøretøyet ikke har forsikring utover ansvarsforsikring, vil bilen kunne totalvrakes uten at man får noe erstatning. Dermed vil du potensielt sitte med et stort lån, men uten bil.

Kaskofrie lån har som nevnt ikke sikkerhet i bilen, og har da til gjengjeld noe høyere rente. Dette er fordi rente beregnes ut fra risikoen banken har for å ikke få tilbake pengene sine.

For eldre kjøretøy eller som har lav verdi, anbefales gjerne kaskofritt. Dette er fordi forsikring med kasko gjerne er kostbart, og om kjøretøyet har lav verdi, er det heller ikke verdt å koste på en slik forsikring.

Inntil 10 års nedbetalingstid

Du kan få inntil 10 års nedbetalingstid på billån og andre lån til kjøretøy.

Likevel anbefales det å velge en nedbetalingstid sånn at lånet nedbetales i takt med verdifallet på kjøretøy. For billån er det ofte 3, 5 eller 7 år.

Som hovedregel må bilen være nedbetalt innen den er 15-17 år.

Det er mulig å endre nedbetalingstid senere, så lenge man er innenfor kravet om bilens alder. Ofte vil man måtte betale et gebyr for en slik endring.

Dersom du ønsker å betale ned lånet raskere, kan du også velge å betale inn ekstra. Da slipper du å endre avtalen, slik at du kan betale ekstra etter evne. Mens om du en måned ikke har mulighet, beholder du det lave terminbeløpet.

Skal du uansett endre lånet, kan det være lurt å vurdere å søke om refinansiering. Sammenlign priser fra andre selskaper enn der du er kunde, og se hvor du kan spare mest.

Sammenlign priser fra andre selskaper først

Før du går til en forhandler og bestemmer deg for å kjøpe bil eller annet kjøretøy, bør du ha finansieringen i orden. Mange tilbyr finansiering, og det kan være lett å slå til på et tilbud på stedet.

Det koster allerede nok å ha bil, så det å ha så lav rente som mulig på lånet bør være noe du sikter etter.

Vi kan hjelpe deg med tilbud på lån til kjøretøy. Slik at du kan få et så godt tilbud som mulig, enten du allerede vet hvilken modell du tenker å kjøpe eller du enda leter.

Du mottar da det beste tilbudet vi har klart å få til blant bankene vi samarbeider med. Dette gjelder lån med pant i kjøretøyet.

Alle våre tjenester er gratis og helt uforpliktende for deg.

Har du spørsmål om kjøretøylån? Ta kontakt med oss på e-post: [email protected] eller telefon: 66 77 01 01.

Fyll ut låneskjema