cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos Group 14 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget
4 min lesetid
Sist oppdatert: 15 april 2021

Billån uten egenkapital

Vurderer du å gå til innkjøp av en bil? Mange ser etter ulike alternativer ved finansiering av bilkjøp, deriblant å ta opp billån uten egenkapital. Er det mulig? Ja, det er faktisk mulig. Mens boliglån har strenge krav på en egenkapitalprosent, har et billån mer fleksibilitet, ettersom summen du skal låne er en del lavere. Det er altså fullt mulig å ta opp lån for å kjøpe bil uten å stille med egenkapital. 
Fyll ut låneskjema

Du slipper å spare opp penger

De færreste av oss har kjøpssummen til et kjøretøy, med forsikring og alt som hører til, liggende klart på konto - det må gjerne spares opp over en del år. 

For mange er bil en absolutt nødvendighet - enten om de trenger det til å frakte barn til og fra skole og barnehage, eller har lang reisevei til jobb. Fordelen med et billån uten egenkapital, er at du slipper å måtte spare masse penger for å stille med egenkapital. 

Hvor høy rente du får på lånet, avhenger av risikoen en bank tar ved å låne ut penger til deg. Som med boliglån, har banken derfor noen krav for en stabil økonomi, formue og hvor mye gjeld du har. 

Få tilbud på billån
Med vårt samarbeid med flere forskjellige banker, hjelper vi deg med å sjekke hvor billig billån du kan få.
Nom. rente fra 3,25 %. Eks. eff. rente 5,4 %, 150.000 o/5 år, kostnad: 21.133, totalt: 171.113 kr

Så mye kan du få 

Den største restriksjonen på et billån uten egenkapital, er lånesummen. Du kan låne inntil 500.00 om du viser til en solid økonomi. Høy inntekt er en viktig faktor når du skal låne penger, men du kan også komme langt med en kausjonist, eller hjelp fra foreldre med høy inntekt. 

Hva påvirker lånesummen du kan få? 

Om du skal ta opp et billån uten egenkapital er det en del faktorer som spiller inn. Blant disse, er allerede eksisterende lån, slik som boliglån, studielån eller forbrukslån. Disse vil avgjøre lånesummen du kan få i lån fra banken. 

En annen faktor er at om du skal få billån må du ha du ha en inntekt som tilsier at du kan betjene et lån. Hovedregelen er at du ikke kan ha mer gjeld enn fem ganger din inntekt

Hvor mye egenkapital må man ha for å kjøpe bil? Som nevnt er det enkle svaret på dette at du egentlig ikke trenger å stille med egenkapital. Om du har mye gjeld blir lånerammen din mindre, så det hele kommer egentlig an på pris på kjøretøyet du ønsker å kjøpe. For å øke lånesummen må du stille med egenkapital. 

Om du velger å ta opp et billån uten egenkapital, må du derimot være forberedt på en høyere rente. Hvorfor? I motsetning til en bolig, vil ikke bilen stige i verdi. Det er derfor risikoen er høyere for bankene, og dette må du betale for. 

Om du ønsker å få bankens laveste billån-rente, må du som regel ha 35% i egenkapital. Billån med egenkapital på 10% utgjør ikke særlig forskjell på renten, men det kan hjelpe noe. 

Billån med pant i bolig

Et alternativ til å ta opp billån uten egenkapital, er å ta opp mer lån i egen eiendom for å kjøpe bil, det som kalles for billån med pant i bolig. Slik stiller du med sikkerhet og kan få bedre rentevilkår. 

Dersom du velger et billån med pant i bolig, må du for øvrig være oppmerksom på at det vil lønne seg å øke avdragene på boligen, og nedbetale lånet over samme tidsperiode som på et vanlig billån. 

En grei regel er at bilen bør nedbetales i takt med verdifallet på bilen (3-5 år). Om du velger en nedbetalingsplan over flere år, kan du i verste fall risikere å gå i minus når du skal selge kjøretøyet, og ender opp med å betale mer enn den er verdt. 

Billån 10 år - uten egenkapital 

De fleste bankene tilbyr en nedbetalingstid på 3-5 år for et billån, men enkelte banker tilbyr opptil 10 år nedbetalingstid.  Likevel, det er alltid en huskeregel å merke seg at jo lenger tid du bruker på å nedbetale lånet, jo mer betaler du i renter og gebyrer. 

Om du har et billån med pant i bilen, ligger bankenes sikkerhet i at bilen kan selges dersom lånet misligholdes. Her stilles det også krav til bilens alder; nedbetalingstid pluss alder på bilen skal ikke være mer enn 15 år tilsammen. 

Bruk vår billånkalkulator for å sjekke hva månedskostnaden blir ved å legge inn lånebeløp, nedbetalingstid og rente. Husk å se på nominell rente, og ikke effektiv rente når du skal sammenligne lån. Effektiv rente er mer representativ for de faktiske kostnadene. 

Sjekk hvor lav rente du kan få
Vi hjelper deg med å undersøke hvor billig billån du kan få.
Nom. rente fra 3,25 %. Eks. eff. rente 5,4 %, 150.000 o/5 år, kostnad: 21.133, totalt: 171.113 kr

Billigste billån uten egenkapital

Hvor finner du beste billån uten egenkapital? Det er greit å undersøke litt for å finne de som kan gi tilby deg billån med gunstige betingelser og gå for en finansiering av kjøpet som passer deg best. 

Får å finne det billigste billånet, er det greit å sammenligne tilbud fra ulike banker. Om du skal kjøpe en lavutslippsbil, lønner det seg å gå for et grønt billån, for eksempel, da dette er rimeligere. 

Finn beste og billigste billån hos oss, uforpliktende og helt gratis! Vi hjelper deg med å finne og sammenligne tilbud, enten du skal refinansiere eksisterende billån eller søke om nytt. 

Ansvarsforsikring 

Om du eier et kjøretøy du kjører på veien, er du lovpålagt en ansvarsforsikring, eller kaskoforsikring. Denne dekker erstatninger for skader påført andre personer, deres eiendeler, samt eiendom. Ønsker du bedre dekning kan du velge mellom delkasko, fullkasko eller toppkasko. 

Om du kjøper en bruktbil, kan du nøye deg med en delkasko. Delkasko egner seg for eldre kjøretøy med lavere markedsverdi og dekker det mest nødvendige, slik som ansvar, brann, tyveri, redning/veihjelp og glasskade. I tillegg dekker den skader på fastmontert utstyr og løsøre. 

Kaskoforsikring lønner seg ofte ikke for bilkjøpet under 150 000 kr. Kaskofritt billån gir høyere rente, men pris på lånekostnader og forsikring blir som regel lavere dersom bilen koster under 150 000. Dette er den billigste forsikringen, og dekker ikke selvforskyldte skader på kjøretøyet. 

Fyll ut låneskjema

 

Magnus Nebo
Magnus Nebo
Magnus Nebo er daglig leder av Tjenestetorget Finans, en låneagent som hjelper og bistår privatpersoner med å virkeliggjøre lånedrømmen og senke lånekostnadene. Med solid kompetanse fra bank- og finansbransjen, og litt over 13 års erfaring som lånerådgiver, har han hjulpet flere tusen privatpersoner med å ta bedre økonomiske valg og spare penger.
Fyll ut låneskjema