Fastrentelån

Med et fastrentelån bindes renten i 3, 5 eller 10 år, og kan være lurt for deg som ønsker økonomisk forutsigbarhet. Vi forhandler fastrente på boliglånet for deg, helt uforpliktende og gratis.
 • Vi hjelper deg å finne gode låneløsninger
 • Du sparer tid og penger
 • Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg
Fyll ut låneskjema

Slik hjelper vi deg

 • 1
  Søknad
  Fyll ut søknaden og last opp dokumentasjon
 • 2
  Gjennomgang med rådgiver
  En rask og grundig gjennomgang av søknaden med en dyktig og personlig rådgiver
 • 3
  Du mottar tilbud fra banken
  Sammen velger vi en fornuftig og bærekraftig løsning som passer din situasjon

Vi hjelper deg med lånetilbud

 • 14
  banker
 • 100%
  uforpliktende
 • Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg med å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader.
 • Hos oss arbeider dyktige rådgivere med mange års erfaring fra bransjen, for å sikre deg best mulig hjelp på veien.
 • Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.
 • Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden. Tilslutt er det du som velger å si ja til tilbudet eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.

Se hva våre kunder sier om oss

Spørsmål om din søknad?

Kontakt oss, og våre rådgivere vil gjøre sitt ytterste for å svare på dine spørsmål og hjelpe deg videre i søkeprosessen.

Spørsmål og svar om fastrentelån

 • Kan man avslutte fastrentelån før tiden?

  Hvis du for eksempel tenker å innfri fastrentelånet, eller flytte lånet til en annen bank, er ikke det like rett når du har fast rente. Du må ta høyde for overkurs og underkurs på lånet, som i verste fall kan bety at du må kompensere banken for det de taper på at du avslutter avtalen før tiden.

 • Kan man betale inn ekstra på fastrentelånet?

  Banken kan tape penger på om du betaler inn ekstra på lånet, dersom renten på lånet ditt er høyere enn den de tilbyr nye kunder. Dermed kan du måtte kompensere banken for tapet.

 • Hvor lenge kan man binde renten på lånet?

  Du kan binde renten i 3, 5 eller 10 år.

 • Hvem bør binde renten på lånet sitt?

  Siden flytende rente som regel vil lønne seg på sikt, bør du ikke binde renten med en tanke på å tjene på det. Fastrentelån er særlig for den som har behov for forutsigbare utgifter i en gitt periode.

Søk fastrentelån

 • 1
  Fyll ut låneskjema
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp.
 • 2
  Dokumenter hentes inn
  Banken trenger disse dokumentene for å gi et lånetilbud - gjøres gjerne dialog med rådgiveren.
 • 3
  Du mottar det beste lånetilbudet bankene kan tilby deg
  Så kan du i ro og fred ta stilling til om du ønsker å benytte deg av tilbudet. Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.
Fyll ut låneskjema

Hvem passer fastrentelån for?

Historisk har det vist seg at flytende rente på boliglånet vist seg å være det som lønner seg mest.

Om du tenker at du skal slå markedet ved å binde renten, har nok banken allerede tenkt den tanken, og sikrer seg ved å sette renten på et nivå som vil gjøre at de ikke taper penger.

Fastrentelån er dermed sjeldent et valg for den som tenker på fortjeneste. Der kan du spare mer på å holde øye med renten din jevnlig, og flytte boliglånet ditt om noen tilbyr deg lavere rente.

Et fastrentelån er først og fremst for deg som trenger å ha et forutsigbart beløp å betale i en periode frem i tid, på det som er hustandens aller største utgift. Den ekstra kostnaden kan du sammenligne med å betale for forsikring.

Det er typisk at man binder renten på lånet i 3, 5 eller 10 år av gangen. I denne perioden vil du måtte forholde deg til avtalen som du og banken har.

Skal du for eksempel bytte bank, kan det være at du må kompensere banken for tapet ved at du går ut av avtalen. Det kan være mye å spare på å flytte boliglån til en annen bank.

Det å bytte bank eller gjøre endringer i boliglånet er en fleksibilitet du kan ha bruk for. Skal du for eksempel bytte bolig i løpet av 5 år, vil dette være vanskeligere om du har fastrente på lånet.

Du bør vite om overkurs og underkurs

Når du inngår en avtale om fastrente på boliglånet, har du et gitt antall års binding på hele eller deler av lånet.

Da må du nedbetale lånet som planlagt for hele perioden. Om du betaler inn ekstra på lånet, eller tenker å innfri lånet før tiden, vil det kunne medføre tap for banken.

Om du tenker å avslutte fastrentelån før tiden eller gjøre ekstra innbetalinger, må du forholde deg til underkurs og overkurs:

 • Underkurs er når renten på lånet ditt er lavere enn den banken gir på nye fastrentelån. Banken kan måtte kompensere deg for at du avslutter avtalen før tiden.

 • Overkurs er når din fastrente er høyere enn den banken gir på nye fastrentelån.

Må du betale? Hvor mye du skal betale vil avhenge av hvor mye høyere din fastrente er i forhold til renten banken gir på nye lån.

Binde renten på hele eller deler av lånet?

For noen kan det være aktuelt å blande fordelene ved å kombinere fast og flytende rente.

Du kan dele opp lånet slik at det er kun deler av lånet som har flytende rente, og du er bedre forsikret mot renteøkninger.

Mens den delen av lånet som har flytende rente vil da følge markedet, og på sikt vil det gi deg fordeler.

Du kan da betaler inn ekstra på delen av lånet som har flytende rente. Noe som vil gjøre at du betaler mindre i rente på sikt.

Fastrentedelen fungerer som vanlig fastrentelån, hvor endringer på lånet vil kunne utløse overkurs eller underkurs. Den delen har du bindingstid på, og bør ikke betale inn ekstra eller innfri lånet uten å sjekke hvilke konsekvenser det vil få.

Hva bør du velge av fast og flytende rente?

Hva du bør velge av fast rente og flytende rente, avhenger av situasjonen og behovene dine.

Som nevnt er flytende rente på lånet det som historisk har vist seg å lønne seg på sikt.

Ønsker du å betale minst i renter på boliglånet ditt, kan du vurdere flytende rente. Dersom økonomien din er sårbar for renteøkninger og du trenger forutsigbarhet, kan du vurdere fastrente.

Om du velger å binde renten i 3, 5 eller 10 år vil da også forutsette at du vet at du for eksempel ikke tenker å bytte bolig i denne perioden. Eller tenker å øke lånet for å kjøpe bil, pusse opp eller lignende.

I tillegg bør du totalt sett være fornøyd med banken, da du er bundet som kunde hos dem i eksempelvis 3 år.

Vi forhandler fastrentelån for deg

Dersom du har behov for forutsigbarhet og en god fastrenteavtale, tar vi jobben med å forhandle lånet på vegne av deg.

Alle våre tjenester er helt gratis og uforpliktende.

Du søker enkelt om fastrentelån gjennom skjemaet øverst på siden, eller rett under teksten her. Du kan søke enten du har boliglån fra før, eller trenger et nytt.

En av våre dyktige lånerådgivere setter i gang arbeidet med å forhandle frem et fastrentelån med banker vi samarbeider med. Du mottar det beste tilbudet vi får til for deg.

Har du spørsmål om fastrentelån eller andre typer lån? Ta gjerne kontakt med oss på e-post: [email protected] eller telefon: 66 77 01 01, så hjelper vi deg så raskt vi kan.

Fyll ut låneskjema