cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos

Søk om hyttelån

Få tilbud på nytt hyttelån eller refinansiering av lån du har i dag. Vi gjør hele jobben med å innhente lånetilbud fra flere banker, og hjelper deg med å finne en rimelig låneavtale helt kostnadsfritt.
 • Vi hjelper deg å finne gode låneløsninger
  Vi hjelper deg å finne gode låneløsninger
 • Du sparer tid og penger
  Du sparer tid og penger
 • Helt kostnadsfritt for deg
  Helt kostnadsfritt for deg
Fyll ut låneskjema

Slik hjelper vi deg

 • 1
  Fyll enkelt ut låneskjemaet på våre sider
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp og veiledning.
 • 2
  Nødvendige dokumenter hentes inn til banken
  Dette trengs for å kunne gi deg et lånetilbud - det gjøres gjerne dialog med din rådgiver.
 • 3
  Du mottar lånetilbudet banken kan tilby deg
  Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.

Vi hjelper deg med lånetilbud

 • 17
  banker
 • 100%
  uforpliktende
 • Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg med å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader.
 • Hos oss arbeider dyktige rådgivere med mange års erfaring fra bransjen, for å sikre deg best mulig hjelp på veien.
 • Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.
 • Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden. Tilslutt er det du som velger å si ja til tilbudet eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.

Spørsmål om din søknad?

Kontakt oss, og våre rådgivere vil gjøre sitt ytterste for å svare på dine spørsmål og hjelpe deg videre i søkeprosessen.

Søk om boliglån

 • 1
  Fyll ut låneskjema
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp.
 • 2
  Dokumenter hentes inn
  Banken trenger disse dokumentene for å gi et lånetilbud - gjøres gjerne dialog med rådgiveren.
 • 3
  Du mottar det beste lånetilbudet bankene kan tilby deg
  Så kan du i ro og fred ta stilling til om du ønsker tilbudet eller ikke. Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.
Fyll ut låneskjema

Hyttelån til din fritidsbolig

Med hyttelån mener man normalt et lån som skal finansiere en hytte eller fritidsbolig med pant i hytten. Det er stor konkurranse om kundene blant bankene, så her er det gode muligheter til å få lån med like lav rente som et ordinært boliglån.

Hvor mye kan du få i hyttelån?

I likhet med et vanlig boliglån vil bankene ta en vurdering av din økonomiske situasjon. De vil da se på din eksisterende gjeld, eiendom og inntekt bør de kan gi deg et tilbud med rente og lånebeløp. 

De ulike bankene har forskjellige internregler for hvor stor andel av kjøpesummen de kan gi i lån. Det vil si at egenkapitalbehovet vil variere. Men det ligger normalt rundt 70 til 85 % av boligens verdi som du kan låne.

Ikke alle får hyttelån

Fordi fritidsboliger i noen områder kan være vanskelig å selge, er det ikke alle banker som gir lån utenfor visse områder. Eller så velger de å gi en høyere og lite gunstig rente for mindre sentrale steder. 

Får du ikke lån til hytten i ditt område? Da kan en lokal bank være løsningen. De kjenner boligmarkedet i området godt. For å finne beste hyttelån bør du uansett innhente tilbud fra flere banker, slik at du finner det beste lånet. 

Hvor mye koster et lån til fritidsbolig?

De forskjellige bankene har ikke en felles retningslinje når det kommer til standard på hytten og områder for de forskjellige rentesatsene. De tar som regel utgangspunkt i hvor lett det er å selge hytta. Jo lettere det er, jo mindre risiko har bankene. 

Hyttelån-kalkulator gir en pekepinn

Bruk gjerne en hyttelån kalkulator for å få en pekepinn på hvor mye et lån vil koste deg, og hvor mye du kan låne.

For å få et mer presist svar kan det være lurt å innhente tilbud fra flere banker. På denne måten kan du forhandle deg frem til en bedre rente. Samtidig som du fort ser hvilken bank som gir deg best betingelser.

Hyttelån uten egenkapital 

Med de nye strenge boliglånsreglene påvirkes også hyttelån. Det vil si at du som kjøper må stille med 15% av egenkapitalen. 

Har du ikke egenkapitalen tilgjengelig? Da kan du eventuelt sjekke om du kan få opplåning på din eksisterende bolig. Det lønner seg nemlig ikke å ta opp lån med høye renter for å finansiere hyttedrømmen. 

Regler for kjøp av sekundærbolig

Med nye reglene som kom for boliglån januar 2017, omfattes også disse for lån til sekundærbolig. En primærbolig er boligen du har registrert at du bor i, mens sekundærbolig er en bolig du eier, men ikke bor fast i. Dette kan være fritidsbolig, hytte eller en leilighet som du leier ut. 

Eier du en sekundærbolig? Da bør du vite at Skatteetaten skiller mellom fritidsbolig og sekundærbolig. Dette med tanke på formue. 

Finansiere hyttedrømmen

Har du funnet den perfekte hytta du ønsker å kjøpe men mangler finansiering? Da bør du innhente tilbud fra flere banker. På denne måten vil du enkelt se hvilken bank som kan tilby deg de beste rentene. 

Vi hjelper deg gjerne. Det eneste du må gjøre er å fylle ut skjemaet vårt. Deretter tar vi det videre med bankene som vi har et samarbeid med. Innen kort tid vil vi presentere det beste lånetilbudet. 

Fyll ut låneskjema