cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos

Søke boliglån

Søk nytt boliglån eller refinansiering av lån du har i dag. Vi gjør hele jobben med å innhente lånetilbud fra flere banker, og hjelper deg med å finne en rimelig låneavtale helt kostnadsfritt.
 • Vi hjelper deg å finne gode låneløsninger
  Vi hjelper deg å finne gode låneløsninger
 • Du sparer tid og penger
  Du sparer tid og penger
 • Helt kostnadsfritt for deg
  Helt kostnadsfritt for deg
Fyll ut låneskjema

Slik hjelper vi deg

 • 1
  Fyll enkelt ut låneskjemaet på våre sider
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp og veiledning.
 • 2
  Nødvendige dokumenter hentes inn til banken
  Dette trengs for å kunne gi deg et lånetilbud - det gjøres gjerne dialog med din rådgiver.
 • 3
  Du mottar det beste lånetilbudet bankene kan tilby deg
  Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.

Vi hjelper deg med lånetilbud

 • 17
  banker
 • 100%
  uforpliktende
 • Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg med å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader.
 • Hos oss arbeider dyktige rådgivere med mange års erfaring fra bransjen, for å sikre deg best mulig hjelp på veien.
 • Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.
 • Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden. Tilslutt er det du som velger å si ja til tilbudet eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.

Spørsmål om din boliglånssøknad?

Kontakt oss, og våre rådgivere vil gjøre sitt ytterste for å svare på dine spørsmål og hjelpe deg videre i søkeprosessen.

Vanlig spørsmål

 • Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?

  Effektiv rente er det du faktisk skal betale, altså satsen medberegnet gebyrer som etableringsgebyr, termingebyr og eventuelt andre kostnader. Nominell er da rentesatsen før gebyrer.

 • Hvilken rente får jeg når jeg søker boliglån?

  Det avhenger av lånebeløp og sikkerhet. Betalingsevnen har mye å si, altså inntektene og utgiftene dine. I tillegg vil belåningsgraden påvirke renten. Har du betalt en del ned på lånet ditt, eier du mer av boligen selv, og det vil derfor være lettere å forhandle deg til en lavere rente. Har boligen din i tillegg steget i verdi siden den ble kjøpt, bli belåningsgraden lavere.

 • Hvor mye egenkapital må jeg ha?

  15% av kjøpesummen må du vanligvis ha i egenkapital. Om du skal kjøpe et hus til 1,5 millioner, må du derfor ha spart deg opp 225 000 i egenkapital. En av de beste måtene å spare opp denne egenkapitalen på, er å bruke BSU-sparing. Her får du ikke bare god sparerente, men også skattefradrag hvert år frem til fylte 34 år.

 • Hvorfor trenger jeg finansieringsbevis?

  For å bli med i en budrunde, trengs et finansieringsbevis. Et slikt bevis gir en bekreftelse på hvor mye du kan låne til bolig. Finansieringsbeviset er gyldig i tre måneder av gangen, men kan fornyes så mange ganger du ønsker.

 • Hvor mye kan jeg få i boliglån?

  Akkurat hvilken lånesum du får, er avhengig av inntekten og utgiftene dine, hvor mye du allerede har i lån, og hvor mye egenkapital du har. I Norge er det en regel som sier at man ikke kan ha samlet lån over fem ganger egen inntekt.

 • Hva skjer om jeg kjøper nytt hus før det gamle er solgt?

  For at du skal kunne kjøpe et nytt hus, må du ha egenkapitalen disponibel på selve dagen for kjøpet. Har du derfor ikke fått oppgjøret fra boligsalget, trenger du mellomfinansiering. Det betyr at du låner hele kjøpesummen i perioden frem til du får oppgjøret.

 • Hvor lang tid tar det før jeg får svar på søknaden?

  Etter at dokumentasjonen er mottatt, behandles vanligvis søknaden innen 1 til 2 virkedager. En rådgiver vil kontakte deg direkte og gi deg et svar på søknaden din.

 • Hva skjer når søknaden er innvilget?

  Etter at søknaden er innvilget og du har akseptert tilbudet, vil en av saksbehandlerne i banken sende deg lånedokumenter. Disse må signeres digitalt.

 • Hvor lang tid tar det før jeg får pengene?

  Det er avhengig av hvor fort du signerer lånepapirene. Etter det er gjort, tar det vanligvis 1 til 3 virkedager før du får det utbetalt.

Søk boliglån

 • 1
  Fyll ut låneskjema
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp.
 • 2
  Dokumenter hentes inn
  Banken trenger disse dokumentene for å gi et lånetilbud - gjøres gjerne dialog med rådgiveren.
 • 3
  Du mottar det beste lånetilbudet bankene kan tilby deg
  Så kan du i ro og fred ta stilling til om du ønsker å benytte deg av tilbudet. Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.
Fyll ut låneskjema

Hvordan søke boliglån?

De aller fleste som kjøper bolig er nødt til å søke boliglån. Det å få lån med en god rente påvirker økonomien i stor grad. Så, enten man er helt ny på boligmarkedet eller erfaren traver, gjelder det å gjøre ting riktig.

Men hvordan søke boliglån? Alle bankene som tilbyr lån til bolig, lar deg nå sende inn søknad på nettsidene deres. Det er også mulig å møte opp fysisk hos en bank, etter å ha avtalt et møte med en av rådgiverne i banken.

For å kunne vurdere din søknad må de ha en oversikt over din økonomi med inntekt og samlet gjeld, i tillegg til verdier du stiller som sikkerhet for lånet. Banker kan hente inn noe informasjon automatisk. Mens det du må finne frem selv, vil være lett tilgjengelig.

Hvis du vil søke boliglån via oss, kan vi gjøre jobben med å forhandle lån på vegne av deg med våre samarbeidsbanker. Våre rådgivere har lang erfaring og jobber for at du skal få best mulig tilbud. I tillegg til å hjelpe deg med spørsmål underveis.

Søknaden finner du øverst på siden her. Selv om du ikke har funnet en bolig å kjøpe enda, kan du søke finansieringsbevis. Da ser du lett hvilken kjøpesum du kan gå etter. Tjenesten er helt uforpliktende og gratis for deg.

Søk boliglån – hva betyr de ulike rentene?

Det er ikke så lett å vite hva de ulike rentetypene innebærer, så her har du en kjapp gjennomgang.

Nominell rente og effektiv rente

Gjør du et kjapt søk på lån, vil du støte på nominell og effektiv rente i låneeksemplene og prislistene. Begge er oftest satt opp som årlig og gjerne forkortet til «nom. rente» og «eff. rente».

Den nominelle er da renten uten gebyrer og andre kostnader. Mens den effektive renten inneholder den nominelle iberegnet disse kostnadene. Derfor gir den effektive deg den faktiske kostnaden på lånet.

Derfor er det den effektive du bør sammenligne når du søker boliglån. Eller andre låntyper, for den saks skyld.

Flytende rente og fastrente

Mens ved fastrente, er renten nettopp fast innenfor en avtalt tidsperiode. Går markedsrenta opp, sparer du penger, og motsatt om den går ned. Historisk har man sett at lån som følger markedsrenta har gitt lavest rentekostnader på sikt.

Det er også mulig å ha fastrente på hele eller deler av lånet. Slik at du kan kombinere begge løsninger

Lån med fastrente er også mindre fleksible, ettersom man har en bindingstid. Det betyr ikke at det er umulig å bytte bank, gjøre ekstra innbetalinger eller innfri lånet tidligere, men du bør ha kjennskap til overkurs og underkurs:

 • Ved overkurs må du betale tilbake rentetapet banken har. Dette fordi du har innfridd lån før tiden eller flyttet låneavtalen, og at fastrenten du betaler er høyere enn hva nye kunder får.
 • Ved underkurs trekker banken fra deres rentegevinst fra restgjelden. Dette fordi fastrenten din er lavere enn den er for nye kunder.

Søke boliglån – annuitetslån eller serielån?

Annuitetslån er gjerne sett på som standarden, og man må spesifikt be om serielån om man ønsker det. Du kan ha samme nedbetalingstid, men rentekostnaden vil likevel være ulik på de to typene. Hvordan kan det ha seg?

Ved annuitetslån betaler du samme terminbeløp hver måned. Mens ved serielån er det avdraget som er det samme, og rentene varierer fra måned til måned.

Det er nettopp derfor serielån har lavere rentekostnader totalt enn annuitetslån. Man betaler mer de første årene, fordi renten du betaler regnes ut av hvilket lånebeløp du til enhver tid har gjenstående.

Siden du betaler høyere avdrag i starten, krymper lånebeløp raskere. Dermed betaler du etter hvert mindre i måneden.

At de fleste velger annuitetslån, selv om serielån koster mindre på sikt, har nok med forutsigbarheten å gjøre. Samtidig som det er lettere å betale i starten, noe som kanskje er særlig gunstig for de som tar opp sitt første boliglån. Da er egenkapital og inntekt gjerne begrenset.

Søke grønt boliglån?

Flere banker har forskjellige varianter av grønne boliglån. Dette er et lån som ofte har lavere renter og bedre betingelser enn ordinære boliglån.

Hensikten med et slikt tiltak er for å få folk til å velge miljøvennlige boliger når de kjøper. Men det kan også brukes til refinansiering av boliglån om du har oppgradert boligens energibesparing allerede.

Ønsker du å låne mer på boligen, finnes det også varianter av lånet som innvilges til de som ønsker å gjennomføre energibesparende tiltak i boligen sin. For eksempel isolering eller bytting av energikilde. Da skilles det grønne boliglånet fra det ordinære lånet.

Det stilles krav til energimerking og energieffektivitet i boligen du ønsker å kjøpe. Dette er informasjon du vil finne i prospektet eller boligannonsen.

Kravet er at det enten må være energimerke A eller B, og at dette dokumenteres. Det kan for eksempel være kjøpekontrakten eller taksten. Eller en egen energiattest, som du kan få utført på nett her.

Hvor mye kan jeg låne til å kjøpe bolig?

Bankene har visse regler de må forholde seg til når de fastsetter hvor mye du kan låne.

Du kan ikke ha totalt lån på mer enn fem ganger din egen inntekt. Det vil si at etter du har ganget årsinntekten din med fem, trekker du fra all gjeld du har. Være seg studielån, billån eller forbruksgjeld.

Når du skal søke boliglån, må du også stille med 15 % egenkapital. Boliglånet kan maksimalt være på 85 % prosent av boligens totalpris. Dette betyr verdien på boligen/prisantydning, men også fellesgjeld og omkostninger.

For sekundærbolig, altså bolig du ikke skal bo i selv er krav til egenkapital 40 % i Oslo, og 25 % for sekundærboliger i resten av landet.

Søker du finansieringsbevis vil du få god oversikt over hvor mye lån du kan få, og hvor mye du kan kjøpe bolig for. Å skaffe et finansieringsbevis er både gratis og helt uforpliktende, og vil hjelpe deg i boligjakten og budrunden.

I løpet av året har en bank lov til å lempe på kravene i en viss prosent av lånene de innvilger. Dette er selvfølgelig gitt at det er forsvarlig å låne ut til deg.

Det kan for eksempel være om du ønsker å søke boliglån uten egenkapital. Det kan gå om du kan stille tilleggssikkerhet i form av kausjonist eller egen fast eiendom. Eventuelt om du har medlåntaker.

Sjekk hvor mye du kan låne til bolig

Søk boliglån via oss, og vi forhandler lånet på vegne av deg. Enten det er snakk om et nytt boliglån eller å refinansiere lånet du allerede har, for å se om du kan få lavere kostnader.

Du kan enkelt søke boliglån på nett via vårt skjema på siden her. Søknaden behandles av en av våre dyktige rådgivere, som jobber med å finne den beste låneløsningen for deg.

Tjenesten vår er helt gratis og uforpliktende, og det samme gjelder tilbud du mottar. Vi hjelper deg også med finansieringsbevis.

Har du spørsmål om hvordan du sender inn søknad eller hvor du finner dokumentasjonen som trengs? Da kan du ringe oss på 96 00 04 51, eller sende en e-post til [email protected]

Trenger du hjelp til en annen lånetype? Vi hjelper med nye lån og refinansiering av lån til kjøretøy, forbrukslån og omstartslån.

Fyll ut låneskjema