cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos

Søk om billån

Få nytt billån eller refinansier eksisterende lån på bil. Vi hjelper deg med å sjekke hvilke tilbud du kan få. Sjekk om du kan spare penger!
 • Vi hjelper deg å finne gode låneløsninger
  Vi hjelper deg å finne gode låneløsninger
 • Du sparer tid og penger
  Du sparer tid og penger
 • Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg
  Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg
Fyll ut låneskjema

Slik hjelper vi deg

 • 1
  Fyll enkelt ut låneskjemaet på våre sider
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp og veiledning.
 • 2
  Nødvendige dokumenter hentes inn til banken
  Dette trengs for å kunne gi deg et lånetilbud - det gjøres gjerne dialog med din rådgiver.
 • 3
  Du mottar lånetilbudet banken kan tilby deg
  Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.

Vi hjelper deg med lånetilbud

 • 17
  banker
 • 100%
  uforpliktende
 • Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg som kunde å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader. Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.
 • Hos oss arbeider dyktige rådgivere med mange års erfaring fra bransjen.
 • Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden til de aktuelle bankene. Tilslutt er det du som velger å benytte deg av tilbudene eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.

Spørsmål om din søknad?

Kontakt oss, og våre rådgivere vil gjøre sitt ytterste for å svare på dine spørsmål og hjelpe deg videre i søkeprosessen.

Vanlige spørsmål

 • Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?
  Nominell rente er rentesatsen før gebyrer, mens effektiv rente er rentesatsen medberegnet gebyrer, slik som etableringsgebyr, termingebyr og andre kostnader. Du bør derfor se på effektiv rente for å få et bedre bilde av de faktiske kostnadene for lånet.
 • Hvilken rente får jeg?
  Hvilken rente du får avhenger av lånebeløp og sikkerhet. Det vil si at betalingsevne har mye å si, som betyr inntektene og utgiftene dine. Belåningsgraden vil også påvirke renten.
 • Hvor mye kan jeg få i lån?
  Lånesummen du får er bestemt av inntekten og utgiftene, hvor mye du allerede har i lån, samt egenkapitalen du stiller. I Norge kan man heller ikke ha samlet lån over fem ganger sin egen inntekt.

Søk om lån til bil

 • 1
  Fyll ut låneskjema
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp.
 • 2
  Dokumenter hentes inn
  Banken trenger disse dokumentene for å gi et lånetilbud - gjøres gjerne dialog med rådgiveren.
 • 3
  Du mottar lånetilbudet banken kan tilby deg
  Så får du tilbud om lån du kan si ja til. Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.
Fyll ut låneskjema

Ute etter billige billån?

Enten du er en erfaren bilkjøper, eller snart skal kjøpe din aller første bil. De fleste av oss er avhengige av å ta opp et billån for å finansiere kjøpet. Og skal man ta opp et billån, ønsker man naturligvis at det skal være et så billig billån som mulig.

Men hvordan fungerer et billån? Det er et lån med sikkerhet. Det betyr at banken tar pant i det du kjøper for å minske risikoen.På grunn av dette får du også lavere rente på et slikt lån enn ved et usikret lån. Det er ikke alltid krav til egenkapital til billånet, og det betyr at du kan få en såkalt “fullfinansiering”. Men det er gunstigere å ha en del egenkapital.

Søk billån

For å få et billån, må du oppfylle kravene om å være betalingsdyktig. For å finne ut dette, vil du bli kredittvurdert.

Det er heller ikke nødvendig å vite hvilken bil du skal kjøpe. Først tar du kontakt med banken, som gir deg et lånebevis på hvor mye du kan få i lån. Når du finner bilen du vil ha, løses lånebeviset inn i lån, men først etter bilen er godkjent av banken. 

For å få et så billig billån som mulig, er det smart å sjekke flere banker. Ta gjerne å fyll ut vårt skjema og vi vil formidle den videre. Deretter kontakter vi deg for å finne beste løsning.

Hvor mye billån kan jeg få?

Det er flere faktorer som spiller inn på hvor mye billån du kan få. Her vil banken se på inntekt, hvilken bil du skal kjøpe, tidligere lån og betalingshistorikk på disse. 

For å få best mulig vilkår og renter, burde du opp i 35% egenkapital eller mer. Med andre ord, en belåningsgrad på 65%. De fleste bankene som tilbyr billån har en kalkulator som du kan prøve. Da får du en oversikt over pris og hvor mye lånet vil koste deg, både månedlig og totalt.

Derimot er det viktig å huske på at slike kalkulatorer ikke tar med individuelle faktorer i beregningen, som alder og type kasko du vil ha.

Billån - rente

Renter og gebyrer er det du må betale for å låne penger. Jo lavere effektiv rente du har, jo mer går pengene dine til å nedbetale selve lånet.

Det er viktig å skille på nominell og effektiv rente. Mange banker markedsfører seg med nominell rente, men det er faktisk den effektive som er viktig. Den forteller deg hva kostnadene er, siden den inkluderer termingebyr og etableringsgebyr. Nominell rente på den andre siden, har ikke dette inkludert.

Akkurat hvilken rente bankene kan tilby deg vil avhenge av flere ting. Hvilken bank du velger, i tillegg til flere individuelle faktorer. Det viktigste er bare å lese nøye igjennom tilbudene du får slik at du kan få det beste billånet.

Billån - elbil

El-biler blir stadig mer populært i Norge. Lavere utgifter til drivstoff, god komfort og miljø er noen av grunnene til at folk kjøper elbil.

Videre er det flere banker som gir ekstra fordeler for de som kjøper en miljøvennlig bil. Ofte kalles disse lånene for “grønt billån”. For disse type lånene er krever noen låneutstedere at det er en nullutslippsbil, mens are har satt en maksimumsgrense for CO2 per kilometer. Ofte får du også bedre rente på et grønt billån. 

Billån med pant i bilen

Et billån har alltid pant i bilen. Låner du derimot uten å ha en slik sikkerhet kalles det forbrukslån. Siden da banken ikke har noen sikkerhet, og dermed større risiko, har usikrede lån mye høyere rente.

Misligholder du lånet ditt, kan banken selge det pantsatte objektet for å få tilbake pengene sine. Det er også mulig å stille med pant i andre ting, som bolig, for å kjøpe bil.

Om du skal kjøpe en bruktbil, er det veldig viktig å sjekke om det er panteheftelser på bilen. Det betyr nemlig at det er gjenværende lån. Er det gjenværende lån, bør disse pengene betales rett til banken, og ikke selgeren.

Billån ung

Mange banker tilbyr lån for unge, der aldergrensen typisk er mellom 18 og 34. I denne alderen er man ofte i etableringsfasen, og har derfor ikke alltid en bolig å ta pant i eller en betalingshistorikk å vise til.

Tanken bak en slik type billån, er å kunne gjøre det enklere for unge å komme i gang. Selv om slike lån for unge er gunstigere, er det likevel lurt å sammenligne tilbud fra flere banker for å sikre deg en lavest mulig effektiv rente.

Refinansiering billån

Om du allerede har et billån, er det mulig å refinansiere det. Da kan du sikre deg en bedre rente og betingelser, enn du kanskje har i dag.

Refinansiering er ikke mer komplisert enn at du flytter lånet til en annen bank. Den nye banken vil dermed innfri lånet i den gamle banken.

Billån med betalingsanmerkning

Her til lands får du ikke lån om du har betalingsanmerkning, med mindre det er snakk om refinansiering. Alle som driver med lån, er pliktet til å foreta en kredittsjekk av lånesøkeren.

Den eneste måten du kan bli kvitt betalingsanmerkninger på er å betale. Om du allerede har betalt, men fortsatt har betalingsanmerkning, kan du ringe inkassoselskapet og be dem om å fjerne den. Etter dette er gjort står du fritt til å ta opp lån, så lenge du møter de andre kravenen banken har til deg.

Sammenlign lån

Det kan være store forksjeller i renter og gebyrer på billån mellom bankene. Derfor er det lurt å sammenligne lån før du velger.

For at denne prosessen skal være mer lettvint, har vi laget en tjeneste for akkurat dette. Her fyller du ut et skjema, som deretter blir sendt til de aktuelle bankene. Du blir dermed kontaktet av en rådgiver som vil gå igjennom lånetilbudene med deg og finne frem til best mulig løsning. Og tjenesten er selvfølgelig helt gratis og uforpliktende å bruke.

Fyll ut låneskjema