Forbrukslån-kalkulator – beregn forbrukslån

Med vår forbrukslånkalkulator kan du beregne månedskostnaden på forbrukslån.
Forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det vil si at banken ikke tar pant i fast eiendom eller annet for å låne ut penger.

Dermed stilles det ikke krav til hva du skal bruke pengene til, men det er naturligvis et krav om at du kan betale tilbake det du ønsker å låne med renter.

Renten på et forbrukslån er høyere, nettopp fordi man får låne uten sikkerhet. Dette kan gjøre vanskeligere å betale tilbake lånet. Tenk deg derfor om før du skal søke om forbrukslån, eller kan du spare penger til det du har lyst på?

Dersom du allerede har et dyrt forbrukslån, kredittkort eller annen forbruksgjeld, er det viktig å få betalt ned disse raskt. Du kan spare mye penger på renter om du går for refinansiering.

Da søker du om refinansiering hos andre banker, gjerne flere banker, og ser hvilke tilbud du får. Du velger en bank som gir deg lavere renter.

Forbrukslån - lånekalkulator

Med flere smålån, forbrukslån og kredittgjeld blir det dyrt. Så skal du først ta opp et forbrukslån, er det viktig at det er et lån med lavest mulig rente. 

Da får du naturligvis lavere månedsbeløp, som gjør det mer overkommelig å betale tilbake et lånebeløp.

Rente som du betaler hver måned, regnes ut fra hva du til enhver tid har i lån. Desto kortere nedbetalingstid du har for å betale ned lånet, desto mindre betaler du totalt i rente.

Det er viktig at du vet forskjellen på nominell og effektiv rente når du sammenligner lån. Det er nemlig effektiv rente som gir deg det beste bildet på hva lånet koster.

Dette er fordi den inneholder den nominelle renten, men også regnet med gebyrer som etableringsgebyr og termingebyr. Vår forbrukslånkalkulator regner ut eff. rente basert på kostnadene du oppgir.

Da vil du fort se at det er en del kroner å spare på å velge en bank som tilbyr deg den beste renten på forbrukslån, eller andre typer lån.

Lånekalkulator - refinansiering av forbrukslån

Har du forbrukslån, kredittkort-gjeld eller annen type smålån og usikret gjeld? Da kan det hende du betaler mer enn du må i renter.

Dersom lånet ditt er konkurransedyktig, er tjenesten helt uforpliktende å bruke, og du kan takke nei til eventuelle tilbud du får om å flytte til en annen bank.

Men da har du i det minste sjekket priser fra andre selskaper, og ikke tapt noe på det.

Du kan bruke får kalkulator for forbrukslån som refinansiering-kalkulator. Fyll inn lånet du har, og se hvordan månedsbeløp endrer seg når nominell og dermed effektiv rente går ned.

I vårt skjema kan du søke forbrukslån for refinansiering hos flere banker samtidig. Da får du skreddersydde tilbud og du får lett oversikt over hvilken bank som har det beste forbrukslånet.

Dersom du har ledig sikkerhet i din bolig, kan du refinansiere med sikkerhet i boligen. Rente på boliglån er lavest på markedet. Dermed kan du spare mye om du baker forbrukslån inn i boliglånet.

Viktig å huske at du må øke månedsbeløp slik at du blir kvitt økningen i lånet på samme tid som du ville brukt på å betale ned forbrukslånet.

Hvordan bruke vår kalkulator – forbrukslån

I vår forbrukslånkalkulator starter du med å skrive inn lånebeløp du ønsker. Enten det gjelder å ta opp et nytt lån, eller sjekke om du kan få bedre rente i en annen bank.

Er det refinansiering, taster du inn hele summen av gjelden du vil samle til ett lån inn i vår forbrukslån-kalkulator.

Det er strenge regler for nedbetalingstid for forbrukslån. Man kan eksempelvis ikke få lengre nedbetalingstid enn man allerede har på lånene man ønsker å refinansiere.

Maks nedbetalingstid er da ikke lenger enn lånene du allerede har, og inntil 15 års nedbetalingstid selv om du har lenger fra før. Når det gjelder nytt forbrukslån, er øvre grense 5 års nedbetalingstid.

Sett deretter hvilken nominell rente du kommer til å få. I tillegg til de andre kostnadene som følger med et lån.  Hvis du ikke vet hva du skal fylle inn her, kan du la disse stå på forslaget og bare bry deg om lånebeløp.

Deretter kan du se hva et lån vil koste deg hver måned, og enkelt se hvordan det endrer seg når du forandrer de ulike faktorene.

Forbrukslån-kalkulator er bare en pekepinn

Det er mange faktorer som avgjør hvilket låne-tilbud en bank gir deg, og hva det vil koste deg.

Hvis du er nysgjerrig på hva du egentlig kan få i lån og hva det vil koste, er det enkelt å  sende inn lånesøknad. Søk lån med knappen i vår kalkulator for å se hva flere banker tilbyr.

Da sender vi din søknad til flere forskjellige banker for deg samtidig. Slik får du vite hvor mye du kan låne og hvilken du kan få rente hos flere banker. Det gjør det lettere for deg å sammenligne og finne det beste tilbudet på refinansiering.

Vi kan også hjelpe deg med lån med sikkerhet, slik som billån, omstartslån eller boliglån.