Hjelp ved lønnstrekk

Refinansier misligholdt gjeld for å stoppe lønnstrekk. Vi forhandler lån på vegne av deg. Vår hjelp er gratis, og tilbud du mottar er uforpliktende.
  • Du må kunne stille bolig som sikkerhet
  • Du må ha fast inntekt
  • Du kan søke til tross for betalingsanmerkninger eller inkasso
Fyll ut låneskjema

Anmeldelser av Tjenestetorget Finans hos Trustpilot

Slik hjelper vi deg

  • 1
    Fyll enkelt ut låneskjemaet på våre sider
    Fyll ut detaljene for din sak. Du kan også ringe oss for hjelp og veiledning.
  • 2
    Gjennomgang med rådgiver
    En personlig rådgiver ser på saken og jobber med å finne den beste løsningen for din situasjon.
  • 3
    Du mottar lånetilbudet banken kan tilby deg
    Når låneavtalen er signert, kan den nye banken betale ned eksisterende gjeld. Du får et nytt lån med lavere rente, og mulighet til å beholde huset.

Spørsmål om din søknad?

Kontakt oss, og våre rådgivere vil gjøre sitt ytterste for å svare på dine spørsmål og hjelpe deg videre i søkeprosessen.

Har du fått varsel om lønnstrekk?

Lønnstrekk kalles også for utleggstrekk, og er en av virkemidlene namsmannen har for å kreve inn penger for kreditorene dine.

Her er eksempel på krav som kan gjøre at du får lønnstrekk:

Dersom du har lønnstrekk må arbeidsgiveren trekke en andel av lønnen din hver måned, etter skatt. Hvor stor andel lønn som skal bli trukket er det namsmannen eller Statens innkrevingssentral som avgjør basert på satsene for livsopphold.

Du kan også få lønnstrekk dersom du mottar trygdeytelser.

Slik fungerer lønnstrekk

Før du får lønnstrekk, må kreditor ha forsøkt å kreve inn gjelden du skylder uten hell. Dette gjøres gjerne via purring og inkasso.

Dersom dette ikke hjelper, kan den du skylder penger ta kontakt med namsmannen. Det er da namsmannen vurderer om det finnes grunnlag for å kreve inn pengene med tvang. Da via tvangssalg eller lønnstrekk. I noen tilfeller kan du få begge deler.

Du vil motta varsel om lønnstrekk omtrentlig to uker før prosessen settes i gang. Der vil du få informasjon om hvor stort trekket ditt kommer til å bli, og du vil få mulighet til å betale ned gjelden.

Når de to ukene har gått og du ikke har betalt, vil lønnstrekk settes i gang.

Lønnstrekk kan vare alt fra uker til flere år, men maksimalt to år av gangen. Hvor lenge lønnstrekket varer vil avhenge av hvor mye gjeld du har, og hvor mye lønn du har til å betale ned gjeld.

Om gjeld ikke er nedbetalt etter 2 år, kan kreditor be om trekk i lønn på nytt via namsmannen.

Får du større pengesummer, slik som arv eller gevinster, er du pliktig å melde fra om dette, fordi det i utgangspunktet skal gå til å betale tilbake de du skylder penger.

Om arbeidsgiver og lønnstrekk

Namsmannen vil sende informasjon om lønnstrekk til arbeidsgiveren din så snart lønnstrekk er vedtatt. Der vil de få beskjed om hvor mye av lønnen din som skal bli trukket.

Arbeidsgiver er pliktig å foreta utleggstrekk om de får pålegg for det av namsmannen. Du trenger ikke avgi samtykke for at det skal skje, og du kan heller ikke be arbeidsgiveren om å la være å trekke deg i lønn.

Hvis arbeidsgiveren din ikke trekker deg i lønn, kan det medføre straff for dem. Dermed er det ikke mulig å holde det hemmelig for arbeidsgiver at du får trekk i lønn.

Det er bare namsmannen eller Statens innkrevingssentral som kan kontakte arbeidsgiver om lønnstrekk. Verken kreditorene eller inkassobyrå har lov til å kontakte arbeidsgiveren din for å kreve inn penger. Skulle dette skje, kan du enten anmelde til politiet eller melde fra til Finanstilsynet.

Lønnstrekk er også en privatsak mellom deg og arbeidsgiver, og kollegaene dine trenger ikke å få beskjed om dette.

Hvordan stoppe lønnstrekk?

Det er mulig å stoppe lønnstrekk selv om du allerede har fått det. For å stoppe lønnstrekket må du få betalt ned gjelden til kreditor. Det er forståelig nok ikke så enkelt for alle, men det finnes en løsning.

Med refinansiering med pant i bolig, vil du kunne få ned renten på gjelden din og gjøre den mer håndterlig. Med mer penger til overs kan du bruke pengene til å kvitte deg med gjelden raskere, eller til andre ting du trenger.

Vi kan hjelpe deg med å forhandle refinansiering på vegne av deg. Da får du en rådgiver som bistår deg, og vet hvilke løsninger som passer for din situasjon. Slik at du slipper å stå i det alene. Jobben vi gjør er gratis, og lånetilbud du mottar er uforpliktende.

Om du har egen bolig kan det også være en løsning å forsøke å selge denne og kjøpe en billigere bolig for å skaffe penger til å betale gjelden. Du kan også selge ting som ikke er bolig for å skaffe penger der.

Men før du vurderer å selge boligen din, kan det være lurt å sjekke om refinansiering kan være noe for deg. Ettersom du da kan få lavere rente og et lån som er lettere å betjene.

Hvordan unngå trekk i lønn?

Dersom du enda ikke har fått lønnstrekk, men er redd for å få det, må du sørge for at du ikke misligholder lån eller kreditter.

Det kan være vanskelig om du har fått økte kostnader, lavere lønn eller av andre grunner har betalingsproblemer. Uansett hva årsaken er, vil ikke problemet gå vekk.

Er det mangel på penger som er problemet, må du se om det er mulig å kutte noen kostnader. Det kan du gjøre ved å få oversikt over inntekter og utgifter, og vurdere hva som er nødvendig.

Noen tjenester kan også bli billigere om du bytter tilbyder, slik som forsikring, mobilabonnement og strøm.

Du kan også forsøke å få ned renten på lånene dine ved å refinansiere dem. Særlig om du har flere dyre smålån, vil dette lønne seg. Da får du bedre oversikt, lavere rente og du må betale gebyrer for færre lån.

Har du for høyt lønnstrekk?

Namsmannen eller Statens innkrevingssentral tar utgangspunkt i satser for livsopphold og informasjon om inntekten din når de bestemmer hvor høyt lønnstrekk du skal ha.

De vil ta hensyn til om du har fått endret økonomisk situasjon. For eksempel om du har fått økte boutgifter, gått ned i inntekt eller fått barn.

Disse endringene i livssituasjonen din må kunne dokumenteres, og det er også viktig at du sier fra om endringer som påvirker økonomien din positivt. Det vil si at høyere lønn vil føre til høyere lønnstrekk.

Men det å endre lønnstrekk innebærer å søke om det hos Namsmannen eller Statens innkrevingssentral. Grunnlaget for endringene må som nevnt dokumenteres.

Få hjelp til å stoppe lønnstrekket

Dersom du har fått lønnstrekk eller varsel om lønnstrekk, kan refinansiering hjelpe deg ut av situasjonen. For lønnstrekk forsvinner først ved å betale ned kravet i sin helhet.

Lånet du søker om tar sikkerhet i bolig, med mål om å betale ned gjelden hos de du skylder penger. Deretter sitter du med et nytt lån med lavere rente, og lønnstrekket kan fjernes.

Du kan søke refinansiering med sikkerhet i egen bolig, eller refinansiering med kausjonist. Dersom du søker med kausjonist, tar banken sikkerhet i deres bolig for å kompensere for det du mangler av sikkerhet selv.

Hos oss vil du få en personlig rådgiver jobbe med å finne en løsning som passer for din situasjon.

Har du spørsmål om refinansiering eller søknaden din? Ta kontakt med oss på telefon: 66 77 01 01 eller e-post: [email protected], så hjelper vi deg så godt vi kan.

Fyll ut låneskjema

Fyll ut låneskjema

Spørsmål og svar om lønnstrekk

  • Hvordan fungerer lønnstrekk?

    Lønnstrekk er også kalt utleggstrekk. Det innebærer at arbeidsgiveren din trekker en andel av lønnen din og betaler dette inn til namsmannen eller Statens innkrevingssentral, som fordeler det til kreditorene dine.

  • Hvor mye kan man bli trukket i lønnstrekk?

    Lønnstrekket ditt kan ikke være større enn at du sitter igjen med penger nok som dekker satsene for grunnleggende livsopphold.

  • Hvem får vite om lønnstrekk?

    Arbeidsgiveren din vil få vite om lønnstrekk. Det er de som har ansvar for å trekke deg i lønnen, og betale det inn.

  • Hvordan stoppe lønnstrekk?

    Det er mulig å stoppe lønnstrekket ved å betale ned hele kravet du skylder. Om du ikke har pengene til dette, kan du søke om refinansiering. Da sitter du igjen med et nytt lån, da gjerne med lavere rente.