Refinansiering med sikkerhet i bolig

Få tilbud på refinansiering av lån du har i dag. Vi hjelper deg å sjekke hvilke tilbud du kan få. Det er gratis og uforpliktende.
 • Vi hjelper deg å finne gode låneløsninger
 • Du sparer tid og penger
 • Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg
Fyll ut låneskjema

Slik hjelper vi deg

 • 1
  Søknad
  Fyll ut søknaden og last opp dokumentasjon
 • 2
  Gjennomgang med rådgiver
  En rask og grundig gjennomgang av søknaden med en dyktig og personlig rådgiver
 • 3
  Du mottar tilbud fra banken
  Sammen velger vi en fornuftig og bærekraftig løsning som passer din situasjon

Vi sammenligner lånetilbud for deg

 • 14
  banker
 • 100%
  uforpliktende
 • Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg med å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader.
 • Hos oss arbeider dyktige rådgivere med mange års erfaring fra bransjen, for å sikre deg best mulig hjelp på veien.
 • Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.
 • Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden. Tilslutt er det du som velger å si ja til tilbudet eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.

Se hva våre kunder sier om oss

Spørsmål om din søknad?

Kontakt oss, og våre rådgivere vil gjøre sitt ytterste for å svare på dine spørsmål og hjelpe deg videre i søkeprosessen.

Vanlige spørsmål om refinansiering med sikkerhet i bolig

 • Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?

  Nominell rente er rentesatsen før gebyrer, mens effektiv rente er rentesatsen medberegnet gebyrer, slik som etableringsgebyr, termingebyr og andre kostnader. Du bør derfor se på effektiv rente for å få et bedre bilde av de faktiske kostnadene for lånet.

 • Hvilken rente får jeg på refinansieringslånet?

  Akkurat hvilken rente du får, er veldig individuelt. Det avhenger av lånebeløp og sikkerhet. Det vil si at betalingsevne har mye å si, som betyr inntektene og utgiftene dine. Belåningsgraden vil også påvirke renten. Altså, hvor mye gjeld du har fra før. Dermed vil du kunne forhandle deg til lavere rente om du har betalt en del ned på lånet ditt og eier mer av boligen selv. Har boligen din steget i verdi siden du kjøpte den, vil dette også gjøre at belåningsgraden blir lavere. Med andre ord, hvilken rente du får vet du først når du har søkt og vet hva banken kan tilby deg. Har du i tillegg mulighet til å søke sammen med samboer eller ektefelle, vil du mest sannsynlig også få en lavere rente, enn om du søker alene.

 • Hvor mye kan jeg få i lån?

  Lånesummen du får er bestemt av inntekten og utgiftene, hvor mye du allerede har i lån, samt om du stiller egenkapital. I Norge kan man heller ikke ha lån som gjør at den totale gjelden overstiger fem ganger sin egen inntekt.

 • Kan jeg søke refinansiering med kausjonist?

  Om du ikke har tilstrekkelig sikkerhet i egen bolig, eller ikke eier egen bolig, kan en kausjonist hjelpe deg med å få refinansiering med sikkerhet.

 • Hva slags dokumentasjon kreves?

  Vanligvis er det lønnsslipper og skattemelding som kreves. Eksempelvis godtas ikke likning, skatteoppgjør eller søknad om skattekort. I tillegg kan det også bli bedt om nedbetalingsplaner. Er du selvstendig næringsdrivende kreves siste næringsoppgave og/eller oppdatert regnskap for året. Dette må også være godkjent av regnskapsfører eller revisor.

 • Hvor land tid tar det før jeg får svar på søknad om refinansiering?

  Det spørs hvor raskt du kan legge frem nødvendige dokumenter. Så fort disse er inne hos oss, sendes søknaden din til de aktuelle bankene. Så fremt de sendes innenfor åpningstid, mandag til fredag fra kl. 09 - 17. Vanligvis får du et svar innen et par dager etter at søknaden er videresendt til banken.

 • Kan man få refinansiering med betalingsanmerkning eller inkasso?

  Ja, omstartslån kan man få selv om man han betalingsanmerkninger eller inkasso. Forutsetningen er at du kan stille sikkerhet og har tilstrekkelig fast inntekt.

Søk om refinansiering med sikkerhet i bolig

 • 1
  Fyll ut låneskjema
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp.
 • 2
  Dokumenter hentes inn
  Banken trenger disse dokumentene for å gi et lånetilbud - gjøres gjerne dialog med rådgiveren.
 • 3
  Du mottar lånetilbudet banken kan tilby deg
  Så får du tilbud om lån du kan si ja til. Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.
Fyll ut låneskjema

Omstartslån - lån til refinansiering med sikkerhet i bolig

Refinansiering med sikkerhet i bolig gir deg lavere rente enn lån uten sikkerhet. Dermed blir det lettere å holde hodet over vannet, og komme seg ut av en vanskelig økonomisk situasjon.

I tillegg til en rente som er lavere, vil lån med sikkerhet kunne la deg refinansiere høyere beløp enn du kan med et lån uten sikkerhet.

For deg med mye ugunstig gjeld, altså lån uten sikkerhet, kan det hende at banken din ikke lar deg øke boliglånet. Da kan det lønne seg å søke refinansiering av boliglån andre steder.

Et annet alternativ kan være omstartslån, som er et lån med sikkerhet som man kan få selv om man har betalingsanmerkninger og inkasso.

Når man refinansierer, med eller uten sikkerhet i bolig, vil man ende opp med et nytt lån. Noe som vil si at de man refinansierer blir innfridd og flyttet inn i det nye lånet. Har man flere lån, vil det også gi deg bedre oversikt, i tillegg til lavere rente.

Hvis du ønsker å vite hvilke muligheter du har for refinansiering med pant i bolig, kan du søke refinansiering av boliglån eller omstartslån via oss. Da behandler vi søknaden din og gjør forhandlingsjobben på vegne av deg. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Derfor gir lån med sikkerhet i bolig lavere rente

Prosessen rundt refinansiering av gjeld med sikkerhet i bolig, tar litt lengre tid enn refinansiering uten sikkerhet. Men det vil ofte være verdt det, særlig om du har mye usikret gjeld.

Siden rente beregnes ut fra hvor stor risiko banken tar med å låne ut til deg, vil man få lavere rente om man stiller med sikkerhet i egen bolig.

Når banken har pant i bolig, kan de selge boligen din for å få tilbake pengene sine, dersom du misligholder lånet ditt.

Med de lave rentene du får, blir det lettere for deg å betjene lånet og få en bedre økonomi. Pengene du sparer kan du bruke til hverdagslige utgifter, sparing eller betale ned ekstra på lånet.

Desto raskere man betaler ned et lån, desto mindre ender man opp med å betale i renter totalt. Men det anbefales å stabilisere sin økonomiske situasjon før man gjør det.

Flere fordeler med refinansiering

Det kan være lett å miste oversikten om man har flere lån, særlig om man har forskjellige innbetalingsdatoer og terminbeløp å forholde seg til. Det er fort å glemme, og lånet kan etter hvert gå til inkasso.

Får man samlet lånene sine i et nytt lån, vil man ha et terminbeløp å forholde seg til. Noe som gjør det lettere å sette av riktig beløp til riktig dato i måneden.

Dessuten, når man har flere lån, vil man også betale termingebyr på de ulike lånene. Refinansierer man, vil man bare ha termingebyr på det nye lånet.

Ringvirkningene av å refinansiere, enten det er refinansiering med pant eller ikke, kan være veldig bra for den helhetlige økonomien din.

Når du sparer penger på renter hver måned, kan du bruke disse pengene til flere lure ting. Det er lurt å spare opp en bufferkonto, som vil kunne hjelpe mot uforutsette utgifter. Da forhindrer man nye forbrukslån og kredittkort.

Først når du har en trygg økonomi, kan du tenke på å gjøre ekstra innbetalinger på lånet. Da vil du kunne bli ferdig raskere, og betale mindre i rente totalt sett.

Tilstrekkelig sikkerhet er nødvendig

Refinansiering med pant i bolig er først og fremst for de som har betalt ned en god del på boliglånet sitt, eller kan stille sikkerhet i en kausjonists bolig.

Du må for eksempel ha et stykke 85 % belåningsgrad på boligen din. Hvor mye under 85 % du må trenger, avhenger av hvor mye gjeld du skal refinansiere.

Det er egenkapitalen i boligen din som er sikkerhet. I tillegg til at avdragene du betaler øker egenkapitalen, vil også verdiøkning gjøre det. Dermed vil belåningsgraden din kunne ha sunket ytterligere.

Selv om du ikke har nok sikkerhet i boligen til hele gjelden din, kan det fortsatt være verdt et forsøk å refinansiere så mye som mulig med pant i bolig. Det som er igjen, kan du forsøke å samle i et usikret refinansieringslån.

Etter hvert som du betaler ned på lånene dine, vil du kunne søke om å refinansiere resten av usikret gjeld med sikkerhet også.

Refinansiering med sikkerhet i bolig med betalingsanmerkninger

Dersom du har betalingsanmerkninger eller inkasso, vil det være vanskelig å få refinansiering hos tradisjonelle banker. Det gjelder både refinansiering med sikkerhet og uten sikkerhet.

Alternativet er da å søke om refinansiering hos en spesialistbank. Disse tilbyr det som gjerne kalles for omstartslån, og er et lån med sikkerhet for deg med mye ugunstig gjeld.

Man kan få det innvilget selv om man har betalingsanmerkninger eller inkasso. Forutsetningen er å kunne stille med pant i bolig, i tillegg til en fast inntekt å vise til.

Om du oppfyller kravet vil betalingsanmerkninger og inkassosaker på den refinansierte gjelden bli slettet. I tillegg til at du får lavere rente når det er snakk om lån med sikkerhet i fast eiendom.

Får du en slik omstart på økonomien, er det viktig at du gjør det du kan for å ikke ta opp nye smålån eller forbrukslån. Da vil du se at veien til en romsligere økonomi blir kortere.

Refinansiering med kausjonist

Når man ikke eier egen bolig, er det vanskelig å få refinansiering med sikkerhet. Alternativet da blir å refinansiere med kausjonist.

Dette forutsetter realkausjon, som vil si at kausjonisten må ha en bolig med nok ledig sikkerhet til å kunne refinansiere gjelden din.

Å få lån med pant i boligen til en kausjonist, er en seriøs forpliktelse fra begge parter. Dersom du misligholder lånet ditt, vil banken kunne kreve pengene av kausjonisten. I verste fall kan det ende med salg av boligen deres for å dekke det du skylder.

Kausjonistansvaret er der helt til du har betalt ned avtalt beløp. Da vil kausjonisten for eksempel ikke kunne selge boligen, med mindre pantet flyttes til en annen bolig.

Hvis du ikke har betalingsanmerkninger, men flere dyre lån, kan det også være verdt å ta et lån uten sikkerhet til refinansiering. Det er fortsatt mye penger å spare på det.

Ved å benytte deg av vårt skjema, kan du sammenligne tilbud på refinansiering uten pant i bolig fra flere banker samtidig. Da finner du raskt ut hvor du får lavest rente.

Få gratis hjelp til å forhandle refinansiering med pant i bolig

Vi kan forhandle omstartslån på vegne av deg, helt gratis. Du kan starte søknaden ved å benytte deg av skjemaet øverst på siden. Forutsetningen er som nevnt, at du kan stille med tilstrekkelig sikkerhet i bolig og har en fast inntekt.

Våre dyktige lånerådgivere har bred erfaring med å finne de riktige låneløsningene for ulike situasjoner. Derfor ser vi på hvilke muligheter du har, enten det er refinansiering med sikkerhet i egen bolig eller om du kan søke med kausjonist.

Her finner du søknadsskjema for omstartslån.

Du kan også søke om refinansiering av boliglånet ditt. Dersom du ikke har inkasso eller betalingsanmerkninger, er det den mest gunstige måten å refinansiere med sikkerhet.

Søknaden for refinansiering av boliglån finner du her. Som alle våre tjenester, er dette også gratis og uforpliktende.

Har du spørsmål om refinansiering med sikkerhet eller søknaden? Ta kontakt med oss på telefon: 66 77 01 01 eller e-post: [email protected].