6 min lesetid
Sist oppdatert: 24 oktober 2023

Derfor bør du samle smålån og kredittkort

Mange nordmenn har usikret gjeld, og det er gjerne snakk om flere lån. Det å samle smålån og kredittkort kan hjelpe deg med å spare penger, slik at du får mer økonomisk pusterom i hverdagen. I tillegg til at du kan bli kvitt gjelden raskere.
Fyll ut låneskjema

Når vi snakker om å samle smålån, er det et annet uttrykk for refinansiering. Noen kaller det også for samlelån. Uansett hva man kaller det, så er prinsippet det samme.

Man søker nytt lån i en bank for å nedbetale gjelden du har hos en eller flere banker. Dermed blir gjelden flyttet til et lån hos den nye banken, noe som kan hjelpe deg med å spare penger hver måned.

Det er ikke bare det å samle smålån som kan hjelpe deg med å spare penger. Det å refinansiere større forbrukslån kan også gi deg lavere rente, særlig om du har mulighet til å få det inn i et lån med pant i bolig.

Selv om det er best rente på sikrede lån, kan det fortsatt være mye penger å spare på å oppsøke økonomisk hjelp uten sikkerhet også. Alt som kan få ned din totale kostnad, både i form av lavere rente og gebyrer er med og gir deg bedre økonomisk frihet.

Å motta tilbud om lån til å samle smålån er både gratis og uforpliktende, dermed har du ingenting å tape på å sjekke om du kan få et bedre tilbud enn du har i dag.

Refinansiere forbrukslån og kredittkort?
Få tilbud fra flere banker samtidig og velg det beste tilbudet på refinansiering. Tjenesten er gratis og uforpliktende
Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nom. rente fra 8,34-24,9 %. Eff. rente fra 9,8–38,54 %. Eks. eff. rente 11,9 %, 150 000 kr o/5 år, kostnad: 46 000 kr, totalt: 196 600

Hvordan samle all gjeld?

Refinansiering av gjeld uten sikkerhet vil hjelpe deg med å samle gjeld på én faktura hver måned, og gi deg en oversiktlig nedbetalingsplan du kan leve med.

Har man flere lån, betaler man gjerne gebyrer på hvert enkelt av de ulike lånene. Dette er en unødvendig utgift som kan brukes til å faktisk betale ned lånet. Du vil også kunne få bedre rente og vilkår som sparer deg ytterligere.

Hvis du er interessert i refinansiering av gjeld, kan du enkelt søke om å samle alle smålån hos oss. Alternativene du har er å søke om refinansiering uten sikkerhet, som du enkelt gjør her. Da får du tilbud fra flere banker samtidig, slik at du kan se hvem som tilbyr bedre vilkår og rente.

For deg som eier egen bolig har du flere muligheter til å få refinansiere med enda bedre rente. Har du ledig sikkerhet i boligen, kan du søke om å øke boliglånet. Vi kan hjelpe deg med å forhandle opp mot banken, helt gratis og uforpliktende. Du finner søknad for refinansiering av boliglån her.

Til slutt, for deg med mye forbruksgjeld som er vanskelig å betjene, kan vi hjelpe deg å forhandle et omstartslån. Dette er et refinansieringslån med sikkerhet i bolig, og du kan få det selv om du har betalingsanmerkning eller inkasso. Gitt at du har tilstrekkelig sikkerhet i bolig.

Dette er også et lån vi kan forhandle på vegne av deg opp mot bankene, og du finner søknadsskjema for omstartslån her. Siden det er med sikkerhet er det lavere rente enn usikret refinansiering, men noe høyere enn et ordinært boliglån.

Har du gjeldsproblemer er det viktig at du tar hånd om gjelden så raskt som mulig, og det å starte prosessen med en av formene for refinansiering kan være det smarteste du gjør i dag.

Samle smålån: Refinansiering av kredittkortgjeld

Kredittkort har mange fordeler i form av bonuspoeng, reiseforsikring og kan være godt å ha tilgjengelig når det dukker opp uforutsette utgifter før neste lønning. Det er vel og bra, så lenge man betaler tilbake før det forrentes.

Mange opplever at det er vanskelig å betale ned hele kredittkortet når man først har brukt en del. Noe som igjen kan skape en slags ond sirkel som gjør at man kanskje bruker kredittkortet igjen for å klare seg til neste lønning.

I tillegg har kredittkortene høy rente, og det kan være uoversiktlig uten en forutsigbar nedbetalingsplan å forholde seg til. Refinansiering av kredittkortgjeld kan hjelpe deg med å stoppe den onde sirkelen, og faktisk få betalt ned kredittgjelden.

Særlig uoversiktlig kan det bli hvis man har kredittkort-gjeld flere steder. Det å samle kredittkortgjeld i et lån vil da gi deg bedre oversikt med bare en långiver å forholde deg til, i tillegg til at du kan få bedre rente ved å samle lån i et refinansieringslån.

Skal du samle smålån eller samle kredittgjeld, trenger du ikke velge en av delene. Du kan kombinere, og søke om å både refinansiere kredittkort og forbrukslån i et lån.

Hjelp til refinansiering av gjeld

Når du søker om refinansiering av forbruksgjeld, må du sette inn summen av all gjeld du ønsker å refinansiere som lånebeløp. Dette innebærer ikke boliglån eller billån, da det ikke vil lønne seg å flytte disse til usikrede lån.

Med mindre det er snakk om å øke boliglån eller omstartslån, da må du også legge ved boliglånet, i tillegg til gjeld du ønsker å få refinansiert.

Når du søker vil du bli bedt om å oppgi informasjon om inntekt og all gjeld du har, og dokumentasjon på dette. Dette er vanligvis lønnsslipper og skattemeldingen. Mens for selvstendig næringsoppgave er det næringsoppgave og eventuelt oppdatert regnskap.

I tillegg vil du måtte logge inn i Gjeldsregisteret, og laste ned dokumentasjon derfra om forbruksgjeld. Personnummer brukes for å foreta en kredittvurdering av deg, som er lovpålagt.

Hvis du syns det er vanskelig med søknaden, kan vi hjelpe deg om du tar kontakt på 66770101. Da vil en av våre dyktige rådgivere hjelpe deg med det du lurer på. Det er likevel viktig at du har tilgang på opplysningene om hva husstanden inntekt, og alt dere skylder, samt dokumentasjonen på dette.

Hva er beste refinansieringslån for å samle dyre smålån?

Hvilket lån som er best til å samle smålån og refinansiere? Det kommer an på forutsetningene dine, og hvor mye risiko det er knyttet til lånet. Hvor stor er gjelden totalt i forhold til inntekten din? Hvilket lånebeløp ønsker du til refinansiering?

Dermed kan det være vanskelig å få full oversikt over hvilken bank som gir deg det beste lånet. For å få et konkret svar på hva det å refinansiere kommer til å koste deg totalt, bør du søke. Gjerne hos flere, for å ha kunne sammenligne før du skal samle smålån.

Når du vil samle forbrukslån, er det vesentlig at du sparer så mye som mulig. Kostnad ved lån varierer fra bank til bank, og det er stor konkurranse på markedet.

Søker du om å samle dine smålån hos oss, sender vi skjemaet til flere banker samtidig. Da vil du få flere tilbud om å refinansiere som du kan sammenligne. Med andre ord får du bedre oversikt og være trygg på at du får den beste løsningen for deg.

Husk at det er effektiv rente du bør se på når du sammenligner lån, og hva hvor mye du kan spare på å samle dine smålån totalt. Effektiv rente inneholder nominell rente iberegnet gebyrer, slik som termingebyr og etableringsgebyr. Dette er derfor det beste bildet på faktisk kostnad ved å ha lånet.

Fyll ut låneskjema

Thomas Johnsen
Thomas Johnsen
Thomas Johnsen er leder for Kjøretøy / Forbruk / Bedriftsfinansiering. Seniorrådgiver og spesialist på alle typer lån til privat og næringskunder. Han har over 15 års erfaring fra bank og finans.
Fyll ut låneskjema