Lånekalkulator – beregne lån

Hvor mye koster lånet? Det er interessant å få oversikt over enten det er snakk om å ta et nytt lån eller refinansiere. Med vår lånekalkulator kan beregne hvor mye månedskostnaden din blir.

Vår låne-kalkulator er fleksibel og funker uavhengig om du du skal kjøpe bolig, bil eller noe annet. Du kan fylle inn rente selv. Noe som er bra, siden rente varierer veldig etter hvilken type lån det er snakk om.

Men vi har også laget kalkulator mer rettet inn mot de ulike lånetypene boliglån, billån, omstartslån og forbrukslån. Disse tar utgangspunkt i typiske eksempler som finnes, men kan du kan også justere disse. 

Nederst på siden finner du lenker til de ulike lånekalkulatorene. 

Hvis du skal låne, kan vi hjelpe deg med de fleste typer lån, enten det er snakk om nytt lån, finansieringsbevis eller refinansiering av eksisterende lån. 

Dette vurderes når du skal låne

«Hvor mye kan jeg låne?», spør du deg sikkert om også. Da kan det være greit å sette seg inn i hvilke faktorer som påvirker din låneberegning. Vi har derfor skrevet en artikkel som utdyper hvor mye du kan låne og hvilke krav som gjelder.

Men kort kan man si at renter tar utgangspunkt i risikoen ved å låne ut penger til deg. Altså, hvor sikker tilbakebetaler du er.

Da telles faktorer som inntekt, eksisterende gjeld og egenkapital inn på hvilken rente du kan få.

I tillegg finnes det en del regler som bankene må forholde seg til. For eksempel kan du ikke ha betalingsanmerkning, med mindre det er snakk om et omstartslån.

Hvordan bruke vår lånekalkulator?

Lånekalkulatoren er gjort enkel og oversiktlig, slik at det skal bli lett å beregne lånekostnad.

Du kan starte med ønsket lånebeløp. Som gjerne tar utgangspunkt i kjøpesummen på det du skal finansiere, i tillegg til éventuelle omkostninger. For eksempel om du tenker å kjøpe bolig eller bil.

Dersom du ønsker å bruke lånet til refinansiering, setter du inn summen av all gjeld som er aktuelt å refinansiere.

Nedbetalingstid har ulik praksis ut fra forskjellige lån. I listen med lånekalkulatorer under, kan du sjekke hvilken nedbetalingstid som er vanlig for det aktuelle lånet du trenger.

Deretter legger du inn hvilken nominell rente du tror du kommer til å få. Dette varierer også ut i fra lånet du trenger. Det samme gjør termingebyr og etableringsgebyr.

Det kan være lurt å samle inn eksempler på rente og gebyrer fra flere banker, og se hvordan effektiv rente og dermed kostnadene du må betale per måned.

Husk at det alltid vil være effektive renter som er det som gir det beste bildet av hva et lån faktisk koster. Effektiv rente er alltid mer representativ for kostnader enn den nominelle.

Lånekalkulator for ulike lånetyper

Lånekalkulatoren er med hensikt ganske generell. Dette er for at du skal kunne bruke den til flere lånetyper. Da kan du hente inn lånekostnader fra forskjellige banker og sjekke hvor mye du kan spare i måneden på å velge det rette tilbudet.

Hvis du legger inn lånesum, renter og nedbetalingstid for eksisterende gjeld. Kan du dra renten opp og ned, og se hvor mye du kan spare i måneden dersom du får lavere rente.

Har du eksempelvis et boliglån på 2 millioner, vil så lite som 0,5 % lavere rente spare deg for rundt 10 000 kroner i året.

Under finner du en lånekalkulator til ulike typer lån, som har typiske låneeksempler som standard for verdiene i kalkulatorene.

Du finner lånekalkulatorene du trenger her:

Husk at dette kun gir et estimat, og konkrete lånetilbud til deg og din situasjon kan se annerledes ut. Derfor bør du få et tilbud som tar utgangspunkt i din inntekt, gjelden, egenkapital eller annen sikkerhet du kan stille.

Tjenestetorget Finans kan hjelpe deg med de fleste lånetyper. Søk lån helt uforpliktende og gratis via kalkulatorene, eller andre steder på nettsiden vår.