Billån-kalkulator – beregn billån

Når man kjøper bil, er det en stor investering for de aller fleste. Det er også mange ting å tenke på før man kjøper. Hva slags merke passer, hvor stor og hvor dyr er den i drift?

Eller hva slags pris er det for å forsikre bilen? Og hvor mye må du betale i renter på billånet?

Hvis du allerede vet hvilken bil du vil ha, så vet du også hvilke priser du trenger å forholde deg til. Dersom du ikke har bestemt deg enda, kan du søke om finansieringsbevis. 

Da vet du hvor mye du kan få i billån, og dermed hvor mye du har råd til å kjøpe bil for.

Men før du kommer dit, er det kanskje greit å finne ut hvor mye lånet kommer til å koste deg av penger per måned. Med vår billånskalkulator er det enkelt å sjekke hvilket beløp du må ut med hver måned.

Effektiv rente regnes ut av kalkulatoren. Disse tallene kan variere fra bank til bank og må sees på som et estimat. Om du har billån allerede kan du fylle inn renter, lånesum og gebyrer og sjekke hva du måtte betalt om du fikk lavere rente.

Er du usikker på hvilke renter du kan få, kan du fylle ut vårt skjema for billån. Da forhandler vi billånet på vegne av deg og gir deg et tilbud. 

Lånekalkulator - billån med eller uten kasko?

En annen ting som påvirker renter og priser er hvilken type lån det er. For eksempel er et kaskofritt billån dyrere enn billån med sikkerhet i bilen.

En av faktorene for hvordan banken setter renter er risikoen ved å låne ut til deg. Da vil de ta utgangspunkt i din egen økonomi, egenkapital og selve bilen.

Når lånet har sikkerhet i bilen, er det da som regel krav til kaskoforsikring. Dette er fordi at om den skulle bli totalvraket uten kasko-forsikring, så mister banken sikkerheten sin.

Ansvarsforsikring er lovpålagt på biler langs veien. Men denne alene er heller ikke nok til dekke restgjeld på bilen. Dermed kan du også sitte igjen med gjeld og renter på en bil du ikke har, i tillegg til å måtte kjøpe ny bil.

Kaskoforsikring og delkasko gjelder særlig når du skal kjøpe en litt dyrere. Skal du kjøpe en litt eldre og brukt bil som koster mellom 30 000-150 000 kroner kan det likevel lønne seg med et kaskofritt billån

Da kan pengene du sparer på forsikring være tilsvarende det du ellers ville spart på renter. Men en tommelfingerregel er at du ikke trenger å forsikre det du har råd til å tape eller dekke utgifter.

Du kan bruke vår billånkalkulator på samme måte som med et billån med sikkerhet. Da setter du nominell rente som tilsvarer et kaskofritt billån.

Grønt billånkalkulator

Dersom du tenker å skaffe deg en lavutslippsbil eller nullutslippsbil, kan du få lavere renter. Det er flere banker som tilbyr såkalt grønt billån (noen steder kalt elbil-lån). Dette har med bilens utslipp å gjøre, og er ikke kun forbeholdt elbiler.

Det er viktig å ikke la seg blende av det, riktignok. For selv om det er bankens beste renter, så kan en annen långiver ha enda bedre renter. 

Sjekk derfor hvilke renter og lånetilbud som finnes på markedet. Bruk gjerne vår billånskalkulator for å sjekke hva de ulike lånene koster deg hver måned. Så får du et bilde av hvor mye du sparer ved å velge riktig.

Billånskalkulator bare en pekepinn

Når man skal beregne billån er det mange faktorer som må tas hensyn til. For eksempel hvilken bil man har, hvor mye egenkapital man kan putte inn og hvilken bilforsikring man skal ha.

Du trenger ikke ha funnet bilen du ønsker før du søker lån. Søk billån og få finansieringsbeviset. Så vet du hvor stort lån du kan få, renter og hva du må betale hver måned.

En lånekalkulator gir deg bare en pekepinn, og nettsidene til banken har hverken priser eller renter satt i stein. Derfor kan det hende at du får et helt annet tilbud enn hva de markedsfører seg med.

Da kan du også rådføre deg om hvilken forsikring du trenger, og få en detaljert nedbetalingsplan. 

Hvordan bruke vår kalkulator – billån

Få et enkelt estimat på hva ditt billån kan koste deg hver måned med vår billånskalkulator.

Kjøpesum fyller du inn først. Hvis du skal stille med egenkapital, så fyller du inn hvor mye trenger at banken finansierer. Skal du ha 100 % finansiering fyller du inn hele kjøpesummen. 

Både månedskostnad og effektive renter endrer seg ettersom du endrer tallene vår billånskalkulator. Dermed kan du raskt se hvilken påvirkning de ulike faktorene har.

Så kommer nedbetalingstid for lånet. Som du ser vil månedskostnadene bli høyere desto kortere tid du har på lånet. Til gjengjeld synker de totale kostnadene for renter.

Den nominelle renten er satt på en typisk sum. Men du kan for eksempel hente inn renter fra flere banker og sjekke hva som skjer med utgiftene hver måned når du endrer det.

Til slutt legger du til etableringsgebyr og termingebyr. Dette kan, som rentene, variere fra bank til bank og har noe å si for den effektive renten.

Er du usikker på hvilken rente du kan få eller hvor mye du kan låne? Da kan du sende inn søknad om billån via kalkulatoren.

Våre dyktige rådgivere finner da frem til et tilbud som passer deg og din situasjon best. Vår tjeneste er både gratis og uforpliktende for deg.

Fyll ut låneskjema