cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
2 min lesetid
Sist oppdatert: 15 april 2021

Kaskofritt billån

Hvordan får man et billån for en bruktbil om man ikke skal ha kaskoforsikring? Svaret er kaskofritt billån!
Fyll ut låneskjema

Hva er kaskofritt billån?

Et kaskofritt billån betyr at du ikke kjøper kaskoforsikring på bilen du skal kjøpe. Dette ansees å være et lån uten sikkerhet, da bilen din ikke vil være forsikret dersom noe skulle skje.

Det betyr at du er selv ansvarlig for å reparere skadene på bilen, samtidig som du nedbetaler lånet, og i verste fall der bilen blir totalvraket vil du sitte igjen uten bil med et lån å betale ned.

Trenger du lån til kjøretøy?
Sjekk hvilken låneavtale du kan få på ditt nye, eller eksisterende, billån. Det koster deg ingenting, og alle tilbud er uforpliktende.
Nedbetalingstiden er 1-10 år. Nom. rente fra 3,25 %. Eks. eff. rente 5,4 %, 150.000 o/5 år, kostnad: 21.133, totalt: 171.113 kr

Billån uten kasko

Utover ordinær ansvarsforsikring, som er obligatorisk for alle biler på veien, kan man få kasko eller delkasko forsikring på bilen. Kaskoforsikring er det høyeste dekningsnivået for en bil og delkasko dekker en del skader, men ikke alt som for eksempel totalvrak.

Disse forsikringene forsikrer kjøretøyet mot skader og med kasko sitter du kun igjen med en egenandel dersom noe skulle skje. 

Når man skal ta opp et billån er det vanlig at man tar pant i en bil med kaskoforsikring. Det gir banken en sikkerhet dersom noe skulle skje med kjøretøyet du tar pant i, da skadene er forsikret for verdien av kjøretøyet.

Dersom du ikke har kaskoforsikring vil den verdien forsvinne, da bilen er ødelagt og banken sitter igjen med null verdi.

Billån bruktbil

Kaskofritt er absolutt et alternativ dersom du ønsker et bruktbil-lån. En eldre bil er kanskje ikke verdt nok til å skaffe seg kaskoforsikring, da verdien på kjøretøyet ikke er særlig høy. 

Betingelser 

Lån og tilbakebetaling

Som regel kan du låne inntill 100.000 kr, men det kan godt være mer hos enkelte låneinstitusjoner. Når du tegner et kaskofritt billån kan du låne 100 % av bil-verdien. Det er vanlig at disse lånene har cirka 5 års nedbetaling, da banken er interessert i å få tilbake pengene fortest mulig, da de sitter med en del risiko dersom noe skulle skje.

Rente

Ettersom at kjøretøyet ikke har full kasko, tar banken en risiko når de låner deg penger til en uforsikret bil. Denne risikoen reduserer de ved å kreve en høyere rente på lånet slik at de får en større fortjeneste på lånet. 

Det er lurt å sjekke med forskjellige låneinstitusjoner når du skal tegne et kaskofritt lån, da priser fra andre selskaper kan ha lavere rente eller høyere lånebeløp.

Få de beste tilbudene

Tjenestetorget Finans hjelper deg å sammenligne de forskjellige låneinstitusjonene. Vi hjelper deg med å få tilbud om billån, eller andre typer lån. Har du billån fra før, kan vi også hjelpe deg med å sjekke om du kan få et bedre renter og vilkår for billånet.

Husk at du alltid bør sjekke betingelsene og vilkårene for lånet ditt når du velger å tegne en avtale, slik at du har full oversikt på når lånet ditt er betalt og hvor mye det kommer til å koste.

Fyll ut låneskjema

 

Magnus Nebo
Magnus Nebo
Magnus Nebo er daglig leder av Tjenestetorget Finans, en låneagent som hjelper og bistår privatpersoner med å virkeliggjøre lånedrømmen og senke lånekostnadene. Med solid kompetanse fra bank- og finansbransjen, og litt over 13 års erfaring som lånerådgiver, har han hjulpet flere tusen privatpersoner med å ta bedre økonomiske valg og spare penger.
Fyll ut låneskjema