Omstartslån-kalkulator – beregn omstartslån

Lurer du på hva månedskostnadene ved å ha omstartslån er? Med vår omstartslån-kalkulator kan du sjekke hvor mye det blir å betale i måneden for ditt lån. 

Et slikt lån kan hjelpe deg med å refinansiere dyr gjeld til et rimeligere lån med sikkerhet i bolig.

For å kunne kvalifisere et omstartslån, må du kunne stille bolig som sikkerhet. Enten det er snakk om eiendom du allerede eier, eller som du planlegger å kjøpe med et omstartslån.

For de med inkasso eller betalingsanmerkning er omstartslån et godt alternativ til refinansiering. 

Tradisjonelle banker gir ikke lån om du har betalingsanmerkninger, selv om det er til refinansiering. 

Få ned renten

Når man stiller sikkerhet, har bankene dessuten mulighet til å tilby lavere rente enn tradisjonell refinansiering, som gjerne er et forbrukslån man bruker for å samle flere lån uten sikkerhet.

For deg med mye dyr forbruksgjeld, kan du spare penger i en periode hvor hver krone teller. Når ens personlig økonomi har kommet til stadiet med inkasso og betalingsanmerkninger, gjelder det å betjene gjelden så raskt som mulig.

Når man får ned rente, kan man bruke mer penger på å betale gjeld. Noe som forhåpentligvis vil kunne gi deg kontroll over økonomien igjen.

Les mer eller søk omstartslån her. Du kan også bruke kalkulatoren på siden her til å søke. Våre rådgivere forhandler da med banken på vegne av deg, og ser hvilke løsninger de kan tilby deg.

Omstartslån kan hjelpe deg med betalingsanmerkning

Når du har inkasso eller betalingsanmerkninger, er det vanskelig å få lån. Selv om du kanskje kunne trengt et lån til refinansiering for å få hodet over vannet igjen.

Når gjeld er i ferd med å komme ut av kontroll, gjelder det å handle så raskt som mulig. Få oversikt over all gjeld, og se på mulighetene du har for å refinansiere.

Dersom du allerede har fått betalingsanmerkning, må du se om du kan skaffe penger på andre måter for å betale ned gjeld. 

For eksempel om du kan selge noe som ikke anses som nødvendig, slik som dyre ting du ikke bruker. Eller kanskje til og med større ting som fritidsbolig, eller bilen om den ikke er essensiell for deg.

Men dersom du har betalt ned på boliglån, slik at sikkerheten er tilstrekkelig, kan et omstartslån hjelpe deg.

Dette lånet er tiltenkt deg som trenger hjelp til å få kontroll over gjeld, og ikke får refinansiering i andre banker.

Bruk gjerne vår kalkulator for å se hva du betaler i måneden når du kan refinansiere med lån med sikkerhet i bolig.

Omstartslånkalkulator blir bare et estimat

Alle lånekalkulatorer blir bare en pekepinn på hva lån kan koste deg. Omstartslånskalkulator er ingen unntak.

Rente settes individuelt med utgangspunkt i risikoen ved å låne penger ut til deg. Det varierer også fra bank til bank.

De rentene som bankene markedsfører seg med på nettsidene sine, er et greit utgangspunkt som du kan bruke når du sammenligner banker. 

Men det er til syvende og sist konkrete tilbud du får, som bør være sammenligningsgrunnlaget.

For å se hvor mye du kan spare på refinansiering, kan du fylle inn den totale gjelden din. Se så hva som skjer med månedskostnadene når du drar ned renten prosent for prosent.

Så lav rente som mulig, er det vesentlige når du skal refinansiere. Det er viktig å kunne forskjellen på nominell og effektiv rente når du sammenligner lån. Det er den effektive som gir det mest realistiske bildet av kostnadene.

Dette er fordi den inneholder den nominelle, i tillegg til kostnader og gebyrer.

Hvordan bruke vår kalkulator – omstartslån

Start med lånebeløp. Det vil si samlet gjeld du har fra før. Både boliglån, i tillegg til samlet forbrukslån, kredittgjeld og lignende.

Deretter setter du inn nedbetalingstid. Vi har satt 25 år som standard. Det er dette flere av omstartslån-bankene bruker i sine eksempler.

Nominell rente er også satt på et forslag, men du kan endre opp og ned etter hva du tror du får. Etableringsgebyr og termingebyr er også satt på forhånd, men kan endres om du ser at den er annerledes andre steder.

Effektiv rente endrer seg ettersom du endrer renter og gebyrer, og du vil få et månedsbeløp basert på dette. 

Nominell rente blir altså satt etter individuell vurdering. Noen faktorer er blant annet din egen inntekt, og belåningsgraden på boligen din.

Søk omstartslån

Ønsker du et uforpliktende tilbud? Om du ønsker kan du søke omstartslån via oss for å samle ugunstig gjeld, selv om du har betalingsanmerkninger. 

Da forhandler våre med banken på vegne av deg. Du kan lån gjennom kalkulatoren.

Slik at du kan få den hjelpen du trenger for å bli kvitt betalingsanmerkninger og få økonomien på rett kjør igjen. 

I tillegg til å være uforpliktende, er tjenesten vår helt gratis for deg å bruke. Dermed har du ingenting å tape på å sjekke hvilke tilbud du kan få.

Vi kan også hjelpe deg med flere typer lån, slik som billån og boliglån. Enten du skal refinansiere eller trenger nytt lån.