Båtlån

Vi hjelper deg med å sjekke hvilke tilbud du kan få på båtlån. Gratis og uforpliktende tjeneste.
 • Vi hjelper deg å finne gode låneløsninger
 • Du sparer tid og penger
 • Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg
Fyll ut låneskjema

Slik hjelper vi deg

 • 1
  Søknad
  Fyll ut søknaden og last opp dokumentasjon
 • 2
  Gjennomgang med rådgiver
  En rask og grundig gjennomgang av søknaden med en dyktig og personlig rådgiver
 • 3
  Du mottar tilbud fra banken
  Sammen velger vi en fornuftig og bærekraftig løsning som passer din situasjon

Vi hjelper deg med lånetilbud

 • 14
  banker
 • 100%
  uforpliktende
 • Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg med å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader.
 • Hos oss arbeider dyktige rådgivere med mange års erfaring fra bransjen, for å sikre deg best mulig hjelp på veien.
 • Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.
 • Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden. Tilslutt er det du som velger å si ja til tilbudet eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.

Se hva våre kunder sier om oss

Spørsmål om din søknad?

Kontakt oss, og våre rådgivere vil gjøre sitt ytterste for å svare på dine spørsmål og hjelpe deg videre i søkeprosessen.

Spørsmål og svar om båtlån

 • Hvordan finansierer man en båt?

  Man kan få båtlån med skipspant for båt over 7 meter, gitt at den er registrert i skipsregisteret. Det er forskjellig krav til egenkapital fra bank til bank. For båter under 7 meter får du ikke låne med pant, men du kan få lavere rente på lånet om du velger å stille egenkapital. Alternativet er lån uten sikkerhet.

 • Hva er Skipsregisteret (NOR)?

  Skipsregisteret (NOR) står for Norsk Ordinært Skipsregister. Det driftes av Nærings- og fiskeridepartementet og inneholder informasjon om båter og eierskap. Det kun båter over 7 meter som kan registreres.

 • Hvor mye kan jeg låne til båt?

  Det kommer an på økonomien din. Du kan blant annet ikke ta opp lån som gjør at total gjeld som overstiger fem ganger din egen inntekt. Du må også ha god betjeningsevne, som vil si at økonomien din må tåle en tenkt økning i rente på 5 prosent.

 • Kan lånet brukes til en brukt båt?

  Ja, det er mulig, men båten må tilfredsstille kravene. For eksempel må den være registrert i skipsregisteret om det er en båt over 7 meter. Du kan selv sjekke om båten er registrert ved at du søker i registrene selv. For lån uten sikkerhet stilles ingen krav til båten.

Søk om lån til båt

 • 1
  Fyll ut låneskjema
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp.
 • 2
  Motta lånetilbud og sammenlign
  Bankene vi samarbeider med vil konkurrere om å gi deg de beste betingelsene
 • 3
  Velg lånetilbudet som passer deg
  Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.
Fyll ut låneskjema

Skal du kjøpe båt?

Et båtlån er et lån til å kjøpe båt, med sikkerhet i båten. Det kan være kjøp av båt med eller uten motor.

Du kan søke om båtlån med sikkerhet inntil 100 prosent av kjøpesummen, men noen banker kan operere med krav om egenkapital. Slik at man for eksempel kun kan låne inntil 80 prosent.

Det kan og være lån til ny eller brukt båt, men en bankene opererer gjerne med en maksalder når de bruker båten som sikkerhet for lånet.

For at banken skal kunne ta pant, er det blant annet krav om at båten er registrert i Skipsregisteret (NOR).

Finansiering av båt er litt annerledes for båt over 7 meter og båt under 7 meter. Dette kommer vi tilbake til lenger ned.

Båtlån med skipspant

Når banken tar pant i båten, gir det dem en rett til å kreve båten solgt for å få tilbake pengene sine. På denne måten kan de la deg låne penger til lavere renter, ettersom risikoen blir lavere.

Som nevnt, er det slik at båten må være registrert i Skipsregisteret for at banken kan ta skipspant i båten.

Skipsregisteret, inneholder flere registre, men det er altså Norsk ordinært skipsregister (NOR) banken krever at båten er registrert hos.

Båten må være over 7 meter, altså 23 fot, for å kunne bli registrert i Skipsregisteret.

Er båten minst 23 fot (7 meter) kan du få tatt et båtlån med pant i båten, såkalt skipspant. Det krever at båten er eller blir registrert i Skipsregisteret NOR, med eget kjennemerket og uten andre heftelser.

Med skipspant får du vanligvis en bedre rente eller båtlån uten sikkerhet. Da kan du få opptil 100% finansiering igjennom denne type lån, men du får ofte bedre betingelser om du stiller med minst 20% egenkapital.

Båtlån uten skipspant

Dersom båten er av lav verdi, eller at du av en eller annen grunn ikke ønsker at en bank skal ha pant i båten din, finnes det finansiering uten skipspant også.

Dessuten, hvis båten er under 7 meter kan den ikke registreres i Skipsregisteret NOR, og du får derfor ikke skipspant i båten. Vanligvis vil være krav på minst 35% ved kjøp av båter under 23 fot.

Alternativene for båtlån uten skipspant er et lån uten sikkerhet, som i praksis er et forbrukslån. Dette har en del høyere renter enn et ordinært båtlån.

Samtidig stilles det ikke krav til registrering og forsikring, selv om dette er anbefalt for båter over en viss verdi.

Ønsker du å søke om båtlån uten sikkerhet? Søker du via oss vil du få tilbud om usikret lån fra flere banker samtidig. Sjekk priser fra andre selskaper før du hopper på første og beste.

Dersom du har bolig med ledig sikkerhet, kan du søke om å øke boliglånet for å kjøpe båt. Boliglånet har lavest renter på markedet, og vil kunne gjøre båtkjøpet ditt noe rimeligere.

Vi hjelper deg med å forhandle boliglånet på vegne av deg, gratis og uforpliktende. Du søker via dette skjemaet, så sjekker vi om våre samarbeidsbanker tilbyr bedre renter på hele lånet.

Ulike størrelser på båter

Hvor stor båten er, vil ha noe å si på hvilken finansiering og renter du kan få. Husk å sammenligne effektiv rente når du sammenligner lån. Den inneholder nominell rente iberegnet andre kostnader.

Lån til båt over 7 meter

For båter over 7 meter, kan du få båtlån med skipspant for å finansiere båtkjøpet ditt. Som nevnt forutsetter dette at båten er registrert i skipsregisteret. Dessuten vil du måtte ha forsikring på båten.

Dette er fordi det er båten som er bankens sikkerhet for lånet, dersom noe skulle skje hvor du ikke kan betale lånet. Da vil de kunne kreve båten solgt for å dekke så mye som mulig av det du skylder.

Når banken har pant vil du også få lavere renter å betale.

Lån til båt under 7 meter

Selv om du ikke får registrert båt under 7 meter hos Skipsregisteret, kan du likevel få gode priser på lånet. Da må du kunne stille med egenkapital.

Det anbefales å registrere båter under 7 meter i Småbåtregisteret. Her ligger relevant informasjon og dokumentasjon om båten din.

Slik kan eksempelvis politiet, redningsselskapet eller forsikringsselskapet kan søke opp informasjon enkelt. Eksempelvis i situasjoner hvor båten er stjålet eller ved redningsaksjon.

Lånebevis til båt

Med et lånebevis, også kalt finansieringsbevis, har du en bekreftelse fra banken om hvor mye du kan låne til båten.

I et slikt lånebevis ligger også eventuell avtalt nedbetalingstid og egenkapital som du må stille med. Beviset inneholder også informasjon om kostnad ved å ha lånet.

Du trenger ikke vite hvilken båt du vil kjøpe for å søke om lånebevis. Det er også gratis og uforpliktende å søke om.

Kjøpe båt? Vi hjelper deg med båtlån

Velger du å søke om båtlån hos oss, har vi flere tjenester vi tilbyr som kan hjelpe deg med å finne best finansiering til båt.

For båtlån over 100.000 kroner, forhandler vi lån på vegne av deg.

Mens for båtlån uten pant, da gjerne under 100.000 kroner, vil vi sende søknaden din til flere banker som tilbyr usikrede lån.

Da kan du sammenligne og velge den banken som lar deg oppfylle båtdrømmen billigst mulig. Alle våre tjenester er gratis og uforpliktende.

Få svar på spørsmål om båtlån hos oss. Ta kontakt på telefon: 66 77 01 01 eller e-post: [email protected].

Fyll ut låneskjema