Samle dyr gjeld med et omstartslån

Rydd opp i økonomien din med et lån med sikkerhet i bolig
 • Samle forbrukslån, kredittkort, inkasso, betalingsanmerkninger, lønnstrekk, restskatt og mer
 • Vi hjelper deg med å finne løsninger som passer for din situasjon
 • Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg
Fyll ut låneskjema

Slik hjelper vi deg

 • 1
  Søknad
  Fyll ut søknaden og last opp dokumentasjon
 • 2
  Gjennomgang med rådgiver
  En rask og grundig gjennomgang av søknaden med en dyktig og personlig rådgiver
 • 3
  Du mottar tilbud fra banken
  Sammen velger vi en fornuftig og bærekraftig løsning som passer din situasjon
Vi samarbeider med en rekke ulike banker for å kunne finne den beste løsningen for akkurat din situasjon.
 • Logo balansebank endelav Sort copy (002) (002)
 • Bluestep logo RGB
 • Bank2 logo bluestep
 • Kraft bank logo pos footer
 • Instabank 4
 • SVEA
 • Mybank logo

Se hva våre kunder sier om oss

Spørsmål om din søknad?

Kontakt oss, og våre rådgivere vil gjøre sitt ytterste for å svare på dine spørsmål og hjelpe deg videre i søkeprosessen.

Vanlige spørsmål

 • Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?
  Nominell rente er rentesatsen før gebyrer, mens effektiv rente er rentesatsen medberegnet gebyrer, slik som etableringsgebyr, termingebyr og andre kostnader. Du bør derfor se på effektiv rente for å få et bedre bilde av de faktiske kostnadene for lånet.
 • Hvilken rente får jeg?
  Akkurat hvilken rente du får, er avhengig av flere faktorer. Den fastsettes derfor individuelt. Har boligen din steget i verdi siden du kjøpte den, vil dette også gjøre at belåningsgraden blir lavere.
 • Hvor mye kan jeg få i lån?
  Lånesummen du får er bestemt av inntekten og utgiftene, hvor mye du allerede har i lån, samt egenkapitalen du stiller. I Norge kan man heller ikke ha samlet lån over fem ganger sin egen inntekt.
 • Hvem kan søke omstartslån?
  Alle som enten eier, eller kan stille med sikkerhet i annen bolig i Norge, kan søke.
 • Hvor lang tid tar det før jeg får svar på søknaden?
  Vanligvis behandles søknaden din hos oss innen 1-2 virkedager etter at dokumentasjon er mottatt. En rådgiver vil da kontakte deg direkte og gi deg tilbakemelding om utfallet på søknaden.
 • Hva skjer når jeg har fått søknaden innvilget hos en bank?
  Når søknaden er innvilget og du har akseptert tilbudet, vil en av saksbehandlerne i banken sende deg lånedokumenter. Disse må signeres digitalt og klargjøres før utbetaling av lån.
 • Hvor lang tid det før pengene er utbetalt?
  Det spørs helt hvor raskt lånepapirene signeres. Etter dette er gjort, tar det normalt 1-3 virkedager før de er utbetalt.

Omstartslån - mulighet til å rydde opp i egen økonomi

Om du har en del gjeld, og særlig usikret lån (forbrukslån, kredittkort, smålån), og har en bolig, kan omstartslån være løsningen for deg.

Forutsetningen er at du har en eiendom du kan stille som sikkerhet. Det kan enten være en eiendom du allerede har, eller du planlegger å kjøpe med lånet.

Har du også betalingsanmerkninger, kan du likevel være kvalifisert for å få et omstartslån. Et omstartslån er nemlig for deg som ikke får lån gjennom tradisjonelle boliglånsbanker.

Hva er omstartslån?

Dette er et lån der du kan refinansiere annen gjeld du har, inn i et boliglån, så lenge du har sikkerhet i bolig. Da kan du samle alle disse i ett lån, og få en bedre rente.

Dette alternativet er for de som ikke vanlige boliglånsbanker har mulighet til å gi deg et lånetilbud. Har du for eksempel betalingsanmerkninger, kan dette være løsningen for deg. Da får du gjelden din samlet i et sikret lån, som da får en mye lavere rente enn det du har fra før. Og det betyr lavere lånekostnader, hver måned.

Refinansiering og betalingsanmerkning

Om du oppfyller bankens krav om å få refinansiering med pant i bolig, vil du forhåpentligvis kunne få løst inkassosaker og betalingsanmerkninger. Det betyr at du får muligheten til et plettfritt, økonomisk rulleblad igjen.

Det gjør at du også kan ta opp nytt lån, selv om dette frarådes da bankene har tatt utgangspunkt i at du har en stabil betalingsevne fremover.

Når du har fått refinansiert gjeld og muliggjort en bedre økonomi for deg selv, kan det være lurt å gjøre flere ting. Det anbefales å enten betale ned lånet raskere, eller å bruke pengene du har til overs til å putte på en bufferkonto. Da vil du være rustet for uforutsette utgifter også i fremtiden. Og dermed slipper å ta opp mer gjeld.

Hvem kan få boliglån med betalingsanmerkning?

Har du en bolig du kan stille med sikkerhet i, kan du få omstartslån. Det kan for eksempel være boligen du bor i, fritidsbolig, eller noen andres bolig.

Som hovedregel, kan du ikke låne mer enn 85 % av boligens verdi. Det er inkludert eventuell fellesgjeld.

Når du søker om omstartslån, vil du bli bedt om å legge ved en e-takst. Da kan det være lurt å få en ny e-takst om det er lenge siden du har fått en. Boligen kan nemlig ha steget i verdi, og det kan gi deg mulighet til å få et større lån - slik at du blir kvitt mest mulig av annen gjeld.

Det er også noen andre krav som gjelder om du skal låne. Det er blant annet krav til inntekt, og at du ikke kan låne mer enn fem ganger egen inntekt. I tillegg må du ha bodd og skattet til Norge i minst tre år.

Banker som gir lån ved betalingsanmerkning

Det er vanskelig å få boliglån med betalingsanmerkning, men omstartslån er en løsning. Selv om du har sikkerhet i bolig, er det ikke alle banker som vil la deg låne.  Selv om det kunne hjulpet deg å håndtere gjelder du har.

Her er en liste over banker som kan gi lån ved betalingsanmerkning:

 • Balanse Bank
 • Kraft Bank
 • MyBank
 • Svea Finans

Hvordan søke lån med betalingsanmerkning?

Om du oppfyller kravene, kan du ta kontakt med bankene som tilbyr omstartslån.

En slik prosess kan ta litt tid. Men ønsker du å gjøre dette kjapt og enkelt, kan du prøve vår tjeneste. 

Fyll ut infoen din. Deretter vil en av våre erfarne rådgivere kontakte deg for å få oversendt nødvendig dokumentasjon. Deretter formidles dette til de aktuelle bankene. Og du vil få lånetilbud tilbake. Du får selvfølgelig hjelp og støtte igjennom hele prosessen av rådgiveren din. På den måten kan du være sikker på at du tar et godt valg.

Fyll ut låneskjema