cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos

Søk om huslån

Få tilbud på nytt huslån eller refinansiering av lån du har i dag. Vi gjør hele jobben med å innhente lånetilbud fra flere banker, og hjelper deg med å finne en rimelig låneavtale helt kostnadsfritt.
 • Vi hjelper deg å finne gode låneløsninger
  Vi hjelper deg å finne gode låneløsninger
 • Du sparer tid og penger
  Du sparer tid og penger
 • Helt kostnadsfritt for deg
  Helt kostnadsfritt for deg
Fyll ut låneskjema

Slik hjelper vi deg

 • 1
  Fyll enkelt ut låneskjemaet på våre sider
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp og veiledning.
 • 2
  Nødvendige dokumenter hentes inn til banken
  Dette trengs for å kunne gi deg et lånetilbud - det gjøres gjerne dialog med din rådgiver.
 • 3
  Du mottar det beste lånetilbudet bankene kan tilby deg
  Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.

Vi hjelper deg med lånetilbud

 • 17
  banker
 • 100%
  uforpliktende
 • Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg med å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader.
 • Hos oss arbeider dyktige rådgivere med mange års erfaring fra bransjen, for å sikre deg best mulig hjelp på veien.
 • Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.
 • Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden. Tilslutt er det du som velger å si ja til tilbudet eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.

Spørsmål om din søknad?

Kontakt oss, og våre rådgivere vil gjøre sitt ytterste for å svare på dine spørsmål og hjelpe deg videre i søkeprosessen.

Vanlig spørsmål

 • Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?
  Effektiv rente er det du faktisk skal betale, altså satsen medberegnet gebyrer som etableringsgebyr, termingebyr og eventuelt andre kostnader. Nominell er da rentesatsen før gebyrer.
 • Hvilken rente får jeg på huslån?
  Det avhenger av lånebeløp og sikkerhet. Betalingsevnen har mye å si, altså inntektene og utgiftene dine. I tillegg vil belåningsgraden påvirke renten. Har du betalt en del ned på lånet ditt, eier du mer av boligen selv, og det vil derfor være lettere å forhandle deg til en lavere rente. Har boligen din i tillegg steget i verdi siden den ble kjøpt, bli belåningsgraden lavere.
 • Hvor mye egenkapital må jeg ha?
  15% av kjøpesummen må du vanligvis ha i egenkapital. Om du skal kjøpe et hus til 1,5 millioner, må du derfor ha spart deg opp 225 000 i egenkapital. En av de beste måtene å spare opp denne egenkapitalen på, er å bruke BSU-sparing. Her får du ikke bare god sparerente, men også skattefradrag hvert år frem til fylte 34 år.
 • Hvorfor trenger jeg finansieringsbevis?
  For å bli med i en budrunde, trengs et finansieringsbevis. Et slikt bevis gir en bekreftelse på hvor mye du kan låne til bolig. Finansieringsbeviset er gyldig i tre måneder av gangen, men kan fornyes så mange ganger du ønsker.
 • Hvor mye kan jeg få i huslån?
  Akkurat hvilken lånesum du får, er avhengig av inntekten og utgiftene dine, hvor mye du allerede har i lån, og hvor mye egenkapital du har. I Norge er det en regel som sier at man ikke kan ha samlet lån over fem ganger egen inntekt.
 • Hva skjer om jeg kjøper nytt hus før det gamle er solgt?
  For at du skal kunne kjøpe et nytt hus, må du ha egenkapitalen disponibel på selve dagen for kjøpet. Har du derfor ikke fått oppgjøret fra boligsalget, trenger du mellomfinansiering. Det betyr at du låner hele kjøpesummen i perioden frem til du får oppgjøret.
 • Hvor lang tid tar det før jeg får svar på søknaden?
  Etter at dokumentasjonen er mottatt, behandles vanligvis søknaden innen 1 til 2 virkedager. En rådgiver vil kontakte deg direkte og gi deg et svar på søknaden din.
 • Hva skjer når søknaden er innvilget?
  Etter at søknaden er innvilget og du har akseptert tilbudet, vil en av saksbehandlerne i banken sende deg lånedokumenter. Disse må signeres digitalt.
 • Hvor lang tid tar det før jeg får pengene?
  Det er avhengig av hvor fort du signerer lånepapirene. Etter det er gjort, tar det vanligvis 1 til 3 virkedager før du får det utbetalt.

Søk om huslån

 • 1
  Fyll ut låneskjema
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp.
 • 2
  Dokumenter hentes inn
  Banken trenger disse dokumentene for å gi et lånetilbud - gjøres gjerne dialog med rådgiveren.
 • 3
  Du mottar det beste lånetilbudet bankene kan tilby deg
  Så kan du i ro og fred ta stilling til om du ønsker å benytte deg av tilbudet. Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.
Fyll ut låneskjema

Huslån er en stor investering

Et huslån er enkelt forklart, et lån for de som skal kjøpe bolig. Nedbetalingstiden er vanligvis fra 20 til 30 år. Banken tar pant i eiendommen, og det er vanlig at de tar pant i samme eiendom som du kjøper.

Å kjøpe hus er for mange den største investeringen man gjør i livet. Når det er snakk om såpass mye penger, er det viktig å sikre seg gode lånevilkår. Til og med små forskjeller i renta kan utgjøre store forskjeller for kostnadene i huslånet. Derfor er det veldig viktig å være opptatt av lånebetingelsene fra begynnelsen av.

Refinansiere huslån

Det kan være flere grunner til at man ønsker å refinansiere huslånet. Eksempler på dette kan være oppussing, kjøp av ny bil eller andre ting som gjør du trenger penger til disposisjon. I slike tilfeller kan det være lurt å bake det inn i huslånet, fremfor å ta opp enkeltstående lån, som billån eller andre lån uten sikkerhet. Disse lånene pleier å ha en større rente.

Du kan også refinansiere huslån ved å flytte lånet til en annen bank. Om en annen bank kan tilby deg bedre lånevilkår, kan det være smart å bytte bank. Med en lavere effektiv rente vil du kunne spare mye penger på å skifte bank.

Slik refinansierer du huslån:

 1. Gå til den aktuelle banken og søk om lån
 2. Send inn nødvendig dokumentasjon: Lønnsslipp (årsinntekt), Selvangivelse (gjeld og formue), verdi på boligen

Eller, du kan bruke vår tjeneste. Da vil vår rådgiver kontakte deg og veilede deg i prosessen og be deg om å ettersende nødvendig dokumentasjon.

Flytte huslån

Noen tenker at det å flytte huslån er både komplisert og tidskrevende. Dette er absolutt ikke tilfelle. Enten du ønsker å øke ditt eksisterende lån eller ta opp et nytt lån, er prosessen lettvint.

De aller fleste bankene i Norge kan innhente alt de trenger elektronisk. Det betyr at du kun gir dem tilgang til å se dine dokumenter ved å logge inn i Altinn. Dermed trenger du ikke å samle sammen papirer selv. Det betyr at du raskt og enkelt kan flytte huslånet!

Hvor mye kan jeg få i huslån?

Når bankene skal beregne hva du kan få i huslån, har de noen regler de må følge. Hovedregelen er at du kan låne opptil fem ganger egen eller husstandens samlede årsinntekt. Det betyr at om du har en årsinntekt på 600 000, kan du maksimalt låne 3 millioner alene.

Finansdepartementet har også diskutert om maksgrensen for lån skal bli 4,5 ganger årsinntekt, men dette er enda ikke blitt bestemt.

Gjeldsgrad

Så spiller gjeldsgraden din inn. Altså, hvor mye lån du kan ha. Gjelden du har fra før er derfor helt avgjørende for hvor mye av betalingsevnen din som allerede er oppbrukt.

Har du derfor lån som studielån, billån, kredittkort eller forbrukslån fra før, blir disse tatt med i vurderingen. Til og med kredittkort som ikke er brukt, men du har en maksgrense for bruk på, blir tatt med i beregningen. Er du kanskje usikker på hvor mye du har på kredittkortene dine? Da er det lurt å sjekke Gjeldsregisteret før du søker lån, og kanskje kutte ut noen av kredittkortene.

Hvor mye egenkapital må jeg ha?

Vanligvis er kravet at du må stille med 15 % av kjøpesummen til egenkapital. Skal du kjøpe en bolig til 3 millioner kroner, må du da stille med 450 000 kroner i egenkapital. Har du ikke denne egenkapital, kan det være mulig å søke om 100 % finansiering om du har tilleggssikkerhet (for eksempel kausjonist).

Om du får et boliglån uten egenkapital vil de fleste bankene dele opp lånet i to. Du får et topplån med en høyere rente, og den andre delen som et «vanlig» huslån. Grunnen til dette er at banken har en høyere risiko, og da må du betale ekstra for dette på denne delen av lånet.

Beste huslån = beste lånerente

Det som definerer beste huslån, er kort sagt, den laveste effektive renten. Dette viser hva huslånet faktisk koster deg.

Du har to forskjellige lånerenter: nominell og effektiv rente. Den nominelle sier kun noe om det du betaler for selve lånet, og ingenting om andre kostnader knyttet til huslånet. På den andre siden, sier effektiv rente noe om den totale kostnaden for lånet, både med renter, gebyrer og eventuelt andre kostnader.

Flytende eller fast rente på huslån?

Om du tåler svingninger i markedet, anbefales det alltid at man velger flytende rente. Mange eksperter påstår at det i lengden lønner seg.

Om du derimot har behov for forutsigbare kostnader de neste årene, da kan fastrente være noe for deg. Da vet du akkurat hvor mye du må betale i en avtale periode frem i tid – og kan regulere forbruket ditt deretter. Den eneste bakdelen med fastrente er at må du regne med å betale en noe høyere rente enn ved flytende.

Søke huslån

Enten du bare skal øke huslånet, refinansiere eller kjøpe ny bolig, er du på jakt etter beste og billigste huslån. Og da er det naturligvis kostnadene man ser på.

For å få det beste huslånet, med de laveste kostnadene, anbefaler vi at du prøver vår tjeneste. Vi har mange års ekspertise i å finne riktige produkter til privatkunder, og har god erfaring med å forhandle gode lånevilkår.

Det eneste du trenger å gjøre er å:

 1. Fylle ut vårt skjema
 2. Sende inn nødvendige dokumenter
 3. Du mottar lånetilbudet som banken kan tilby deg

Fyll ut låneskjema