5 min lesetid
Sist oppdatert: 24 oktober 2023

Kan man flytte billån til ny bil?

Når man har restgjeld på bilen, vil nok flere lure på om man kan flytte billån til ny bil. Det er ikke mulig, men her har du alternativene.
Siden det ikke er mulig å flytte billån til ny bil, kan det være en idé å refinansiere det gamle lånet for å bli kvitt heftelser.
Det er ikke mulig å flytte billån til ny bil. Man må ta opp et nytt til den nye bilen.

Siden du ikke kan flytte billånet til en annen bil, må du regne med å måtte innfri billånet du har, refinansiere restgjelden eller ha et nytt billån i tillegg til det gamle.

Det er derimot fullt mulig å flytte billån til en annen bank, så lenge du har den samme bilen.

At man ikke kan flytte billånet til en annen bil, er blant annet fordi det ikke finnes tilstrekkelig sikkerhet i bilen.

Pant i bilen kan bare registreres ved opprettelse av nytt lån. Det vil si at om noen skal kjøpe bilen, får ikke de tatt opp lån for å finansiere bilkjøpet sitt. Mens du får ikke betalt ned hele lånet, fordi banken ikke har tilstrekkelig sikkerhet i den nye bilen.

Her skal vi derfor prøve å gi deg svar på hva du kan gjøre når du har restgjeld på bilen, og du tenker å kjøpe en ny bil.

Få hjelp til å forhandle billån
Trenger du nytt billån? Da hjelper vi deg. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Når salgssummen er lavere enn lånet

Enten du selger bilen eller leverer den inn til vraking, må alle heftelser være gjort opp. Dersom du ser at du får mindre ved salg, enn det er lån igjen på bilen, må du finne en måte å betale ned dette.

For banken til kjøper kommer til å sjekke bilen for heftelser, før de betaler ut noe lån. Dessuten er det anbefalt at kjøperen selv sjekker bilen for heftelser, før de kjøper.

Dermed må du ta opp et nytt lån for å betale ned det gamle lånet. Det man effektivt gjør da, er å flytte lånet vekk fra bilen.

Med mindre du velger å refinansiere billånet inn i boliglånet, er alternativet som regel et usikret lån.

Lån uten sikkerhet har høyere rente enn billån med sikkerhet. Derfor gjelder det å flytte lånet til banken som tilbyr lavest rente.

Vi har en gratis sammenligningstjeneste for refinansiering uten sikkerhet. Da sammenligner du flere banker samtidig, og kan enkelt se hvor det er lurt å flytte lånet. Alle tilbud er uforpliktende.

Flytte billånet inn i boliglånet

En måte å refinansiere på, kan være å bake billånet inn i boliglånet. Da får du nyte godt av den lave renten til boliglånet, samtidig som du gjør bilen fri for heftelser med tanke på videre salg.

Dette kan være noe å vurdere ikke bare om du sitter igjen med restlån på bilen etter salg, men også når du ønsker å ha lavere rente på billånet om du tenker å ha bilen lenger også.

Noen kan også slippe billån, og heller ha hele lånet på bilen i boligen, når de skal kjøpe ny bil.

Det som uansett er viktig når man skal flytte billånet inn i boliglånet, er at man betaler ned økningen i boliglånet på like lang tid, eller kortere, som man ville med et ordinært billån.

Da slipper man at rentene løper lenger enn de trenger, og unngår at lånet blir dyrere enn det hadde blitt med et vanlig billån med sikkerhet i bilen.

Vi kan hjelpe deg med å flytte et billån inn i boliglånet ditt. Dette gjør vi ved at vi forhandler refinansiering av boliglånet for deg. Ikke bare kan du spare penger på billånet, men også boliglånet. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Flytte et billån med pant i bilen til en annen bank

Dersom du ser at du ikke har råd til å sitte med restgjeld på bilen, og derfor ikke kan selge den riktig enda, kan du forsøke å refinansiere billånet.

Da flytter du det samme lånebeløpet til en annen bank, har det samme pantet i samme bil, med lavere rente.

Hvor mye du kan spare, vil naturligvis avhenge av hvor mye rente du betaler på det gamle lånet ditt. Med lavere rente, kan du potensielt betale ned lånet raskere, slik at du slipper å sitte igjen med lån når bilen er solgt.

Husk å sjekke bilen for heftelser før du kjøper. Dersom det er heftelser kan ikke banken ta pant i bilen du ønsker å kjøpe, og forrige eiers bank har fortsatt rett til å selge bilen dersom lånet blir misligholdt.

Flytting av kaskofritt billån

Når man har kaskofritt billån, tar ikke banken pant i bilen. Dermed er det heller ikke noen heftelser i den. Dermed fungerer det på samme måte som andre lån uten sikkerhet, slik som forbrukslån.

Da kan du velge å beholde billånet slik som det er, selv om du selger bilen. Eller så kan du refinansiere billånet og se om du kan spare penger på rente.

Det kan du enten gjøre ved å sjekke tilbud på refinansiering uten sikkerhet, eller om du vil flytte billån inn i boliglån. Det er uansett ikke mulig å flytte lånet inn i et nytt billån.

For mange kan det bli for dyrt å sitte med restgjeld på gammel bil, samtidig som man trenger nytt billån. Om det å refinansiere ikke kutter kostnadene tilstrekkelig, må du vurdere å vente med å kjøpe ny bil.

Få hjelp med lånetilbud

Skal du kjøpe ny bil og trenger et nytt lån? Vi hjelper deg med tilbud på billån, slik at du skal få et så godt tilbud som mulig.

Du søker med et enkelt skjema, som du finner rett under teksten. Deretter setter vi i gang arbeidet med å forhandle frem det beste tilbudet for deg. Alle våre tjenester er helt gratis.

Når vi er ferdig, mottar du det beste tilbudet vi fikk til for deg. Tilbud du mottar er uforpliktende. Dermed har du ingenting å tape på å sjekke om vi kan forhandle frem et godt billån for deg.

Vi kan også hjelpe deg med å refinansiere boliglånet, slik at du kan ta inn restgjelden på den gamle bilen der.

Har du spørsmål om billån? Ta kontakt med oss på telefon: 66 77 01 01 eller e-post: [email protected], så hjelper vi deg så godt vi kan.

Fyll ut låneskjema

Thomas Johnsen
Thomas Johnsen
Thomas Johnsen er leder for Kjøretøy / Forbruk / Bedriftsfinansiering. Seniorrådgiver og spesialist på alle typer lån til privat og næringskunder. Han har over 15 års erfaring fra bank og finans.