cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos Group 14 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget
2 min lesetid
Sist oppdatert: 08 juni 2021

Hvordan flytte billån og hvorfor det kan være gunstig

Det kan generelt være mye kostnader knyttet til bil som er vanskelig å gjøre noe med. Men det å flytte billån kan spare deg kostnader med rente.
Fyll ut låneskjema

Det kan generelt være mye kostnader knyttet til bil som er vanskelig å gjøre noe med. Men det å flytte billån kan spare deg kostnader med rente.

Så hvis du har et lån med pant i bil, er flytting av billånet til en annen bank som har bedre renter og vilkår en god idé.

For lån uten sikkerhet i bilen, blir det nærmest som et forbrukslån å regne. Da er det enda enklere å refinansiere, fordi det ikke er noe pant som skal føres over.

Dette er likevel lån som har høyere rente enn sikrede. Kaskofritt billån har også høyere rente. Dette er fordi det er mer risiko for banken å ha pant i en bil uten kasko.

Hvis du kjøper ny bil, og tenker at du finansierer bilkjøpet i første og beste bank. Da bør du huske på å sjekke om en annen bank kan gi deg bedre vilkår for billån med pant.

Husk at du alltid bør se på effektiv rente når du sammenligner lån, fremfor nominell rente. Dette er fordi effektiv rente er iberegnet gebyrer og avgifter, og sier noe om de faktiske kostnadene rundt lånet.

Refinansiering - billån

Hvordan dette fungerer er at den nye banken kjøper billånet fra den gamle banken din. Panten blir dermed overført til den nye banken. Du får altså den samme lånesummen, men nye vilkår og renter.

Hvis du får en lavere månedssum, bør du likevel forsøke å betale det samme i måneden.

Dette er fordi renter regnes ut fra hva du skylder til enhver tid, og desto lengre tid du bruker, desto mer renter betaler du.

Den generelle regelen er at du bør putte pengene dine der hvor det er høyest rente.

Blant annet har et forbrukslån høyere rente enn en sparekonto, og du vil spare mest renter på å betale ned det raskere enn å spare eller betale ned studielån raskere.

En annen måte å bytte billån er å bake det inn i boliglånet. Særlig om du har betalt ned en del på lånet, og kanskje opplevd verdiøkning på boligen. Da vil du ha ledig sikkerhet til å bake inn billånet.

Hvis du skal refinansiere billån på den måten har du et lån i stedet for to. Da er det også viktig at du ikke glemmer å betale ned det nye lånet på like lang tid, eller kortere, som det ville tatt å betale billånet alene. 

Flytte billån til annen bank?

Det er ikke vanskelig å flytte billån til en annen bank for deg som forbruker. Men det er ikke alle banker som gir deg muligheten til det. Det finnes likevel unntak.

For det er ikke alle som har muligheten til å bake billånet inn i boliglånet, og da er det fint å kunne refinansiere billån opp mot billån.

Hvis du ønsker å sjekke om du kan få et lavere rente på ditt billån, kan du klikke deg inn her og fylle ut et enkelt skjema.

Da forhandler vi frem et uforpliktende tilbud på vegne av deg. Du står fritt til å bestemme om du vil takke ja til å refinansiere lånet eller ikke.

Skal du søke om lån for å kjøpe bil når du ikke allerede har det? Da kan du også få bedre betingelser om du forhandler med banken. Ofte kan bankene gi bedre rente enn hva de markedsfører seg med.

Fyll ut låneskjema

 

Magnus Nebo
Magnus Nebo
Magnus Nebo er daglig leder av Tjenestetorget Finans, en låneagent som hjelper og bistår privatpersoner med å virkeliggjøre lånedrømmen og senke lånekostnadene. Med solid kompetanse fra bank- og finansbransjen, og litt over 13 års erfaring som lånerådgiver, har han hjulpet flere tusen privatpersoner med å ta bedre økonomiske valg og spare penger.
Fyll ut låneskjema