4 min lesetid
Sist oppdatert: 17 januar 2024

Kan man flytte billån?

Bilen har som kjent mange kostnader knyttet til seg, som det er vanskelig å gjøre noe med. Ved å flytte billån inn i boliglån vil det gi deg lavere rente.
Flytte billån - slik gjør du det
Flytte billån

Det å flytte billånet til en annen bank som har bedre renter og vilkår er en god idé.

Hvor enkel denne prosessen blir, kommer an på hvilket type billån du har. Vi starter med det enkleste, som er billån uten sikkerhet. Bedre kjent som kaskofritt billån.

Dette er nærmest som et forbrukslån å regne. Da er det enda enklere å refinansiere, fordi det ikke er noe pant som skal føres over.

Kaskofritt billån og billån uten sikkerhet må ikke forveksles med billån uten egenkapital. For banken kan fortsatt ha sikkerhet i bilen, selv om du har fått 100 % finansiering av bilen. Skal du flytte billån med pant i bilen, må du også få flyttet pantet.

Husk at det er effektiv rente du må se på når du sammenligner lån. Dette er fordi effektiv rente inneholder den nominelle renten, iberegnet kostnader som termingebyr og etableringsgebyr.

Hvordan flytte billån uten sikkerhet?

Når banken ikke har noe pant i kjøretøyet ditt, kan du enkelt flytte lånet til en annen bank.

Det som skjer er at du søker om refinansiering av lånet. Du velger et nytt lån som gir deg lavere rente. Deretter betaler den nye banken ned det gamle lånet i den forrige banken.

Siden det ikke er noe pant i bilen, er det heller ikke noe låneforpliktelser på den. Det vil si at om du selger en bil uten pant, vil lånet være tilknyttet deg.

Om du da ikke bruker pengene du har fått for bilen til å betale ned lånet, vil du kunne sitte lenge og betale renter på en bil du ikke har lenger. Samme gjelder om du får mindre på bilen enn du har i lån, eller om bilen totalvrakes uten kasko.

Hvordan flytte et billån med pant i bilen?

Å flytte billån med sikkerhet i bilen er litt mer komplisert enn å flytte et billån uten sikkerhet.

Banker kan ikke ta nytt salgspant i bilen din. Løsningen ved refinansiering er at banken overtar det gamle pantet.

Det varierer litt hvilke gebyrer bankene har. Noen har etableringsgebyr, mens andre har ikke det.

I tillegg er det tinglysningsgebyr som er hva det koster å tinglyse billånet i Brønnøysundregistrene. Dette gebyret er det samme i alle banker, men noen av dem tilbyr å betale dette ved flytting til dem.

I tillegg er dette kravene for overføring av salgspant på bil:

 • Lånebeløpet er det samme
 • Nedbetalingstiden er den samme
 • Pantebeløpet er det samme
 • Låntakeren er den samme

For å få enda lavere rente på billånet, kan du søke om å flytte det inn i boliglånet. Dette forutsetter ledig sikkerhet i boligen.

Flytt billånet inn i boliglånet
Motta uforpliktende tilbud med vår gratis tjeneste.
Nominell rente fra 6,80 %. Eks. effektiv rente 8,17 % 250 000 kr o/ 7 år. Kostnad kr: 77 936 kr, totalt kr: 327 936 kr

Alternativ til nytt billån

Boliglånet har gjerne lavest rente av alle lån på markedet. Sitter du med ledig sikkerhet i boligen, kan det å bake billånet inn i boliglånet være en god idé.

Hvis du skal refinansiere billån på den måten har du et lån i stedet for to. Da er det også viktig at du ikke glemmer å betale ned det nye lånet på like lang tid, eller kortere, som det ville tatt å betale billånet alene.

Ønsker du å sjekke om du kan få et bedre tilbud på boliglånet også? Vi hjelper deg med å flytte boliglånet til en annen bank. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Dette bør du tenke på etter refinansiering av billån

Hvordan dette fungerer er at den nye banken kjøper det gamle lånet fra den gamle banken din. Du får altså et nytt lån med den samme lånesummen, men nye vilkår og renter.

Hvis du får en lavere månedssum, bør du likevel forsøke å betale det samme i måneden. Med mindre du har lån som er dyrere.

Dette er fordi renter regnes ut fra hva du skylder til enhver tid, og desto lengre tid du bruker, desto mer renter betaler du.

Den generelle regelen er at du bør putte pengene dine der hvor det er høyest rente.

Blant annet har et forbrukslån høyere rente enn en sparekonto, og du vil spare mest renter på å betale ned det raskere enn å spare eller betale ned studielån raskere.

Få hjelp til å flytte billånet til en annen bank

Det er ikke vanskelig å flytte billån til en annen bank for deg som forbruker. Men det er ikke alle banker som gir deg muligheten til det. Det finnes likevel unntak.

Hvis du ønsker å sjekke om du kan få et lavere rente på ditt billån ved å flytte det inn i boliglånet, kan du klikke deg inn her og fylle ut vårt enkle skjema.

Da forhandler vi frem et uforpliktende tilbud på vegne av deg. Du står fritt til å bestemme om du vil takke ja til å refinansiere lånet eller ikke.

Flytt billånet inn i boliglånet
Vi forhandler nytt boliglån på vegne av deg. Gratis og uforpliktende tjeneste.
Nominell rente fra 6,80 %. Eks. effektiv rente 8,17 % 250 000 kr o/ 7 år. Kostnad kr: 77 936 kr, totalt kr: 327 936 kr

Thomas Johnsen
Thomas Johnsen
Thomas Johnsen er leder for Kjøretøy / Forbruk / Bedriftsfinansiering. Seniorrådgiver og spesialist på alle typer lån til privat og næringskunder. Han har over 15 års erfaring fra bank og finans.

Spørsmål og svar om flytting av billån

 • Er det mulig å flytte billån?

  Ja, du kan flytte billånet til en annen bank ved å søke om refinansiering. Den nye banken betaler da ned lånet i den forrige banken, og du får et nytt lån hos dem. Du kan også flytte billånet inn i boliglånet

 • Hva koster det å flytte billån?

  Det avhenger av banken. Noen banker gjør det kostnadsfritt, mens andre har et etableringsgebyr.

 • Hvordan refinansiere billån?

  Er det et billån med pant i bilen, må pantet flyttes til den nye banken. Dette ordner den nye banken, men det er viktig at lånet har samme lånebeløp, innfrielsesdato og at lånet står på samme person. For usikrede billån, slik som kaskofritt billån, er det ikke noe pant i bilen, og du kan refinansiere på samme måte som du ville gjort med et forbrukslån.

 • Kan man flytte billånet inn i boliglånet?

  Ja, hvis du har ledig sikkerhet i boligen til å ta hele det resterende beløpet. Pass på at du ikke bruker lengre tid på å betale ned økningen i boliglånet enn du ville gjort med et ordinært billån, da slipper du at rentene løper lenger og du ikke sparer noe på det.