6 min lesetid
Sist oppdatert: 24 oktober 2023

Hvordan refinansiere kredittkort?

Å refinansiere kredittkort kan gi deg betraktelig lavere rente. I tillegg vil du få en nedbetalingsplan å forholde deg til, noe som gjør det enklere å planlegge økonomien din.
Fyll ut låneskjema

Kredittkortet kan ha mange fordeler, slik som bonuspoeng, rabatter og forsikringer. Planlegger du godt, kan du betale ned kredittkortet før rentene begynner å løpe. Slik kan du benytte deg av fordelene, uten å betale renter.

Problemet er når det først sklir ut. For kredittkortet har gjerne fleksibel nedbetaling, og det er lett å nedprioritere når det er andre ting som haster, eller frister mer. Det kan dessverre koste deg dyrt, for kredittkort har gjerne over 20 prosent i effektiv rente.

Tenker du å refinansiere kredittkort, kan du søke om et forbrukslån til det formålet. Det kan halvere renten din, avhengig av hva du har fra før.

Du kan også samle flere kredittkort og andre dyre smålån i samme lånet. Slik at du får bedre oversikt, lavere rente og færre gebyrer.

Ved å søke om refinansiering gjennom oss, får du tilbud fra flere samtidig. Det å sjekke priser fra andre selskaper før du går for første og beste, kan spare deg for enda mer penger. Tjenesten vår er både gratis og uforpliktende.

Hva vil det si å refinansiere kredittkort?

Når man refinansierer, tar man opp et nytt lån for å betale ned gjeld. Siden gjelden fortsatt er den samme, kan man si at man i praksis flytter lånet. Eller samler dem, når man refinansierer flere lån og kredittkort samtidig.

Målet er nesten alltid å få ned månedlige kostnader og dermed kostnader totalt. Enten fordi det er vanskelig å betjene gjelden med de høye renteutgiftene man har i dag, eller bare om man har lyst til å spare penger.

Med kredittkortgjeld har man ofte minstebeløp, som gjør at man kan vente lenger med å betjene gjelden. Rentene får dermed løpe nærmest fritt, frem til man begynner å betale aktivt.

Ofte går man for refinansiering med et lån uten sikkerhet, også kjent som forbrukslån. Har man mye kredittkortgjeld og andre dyre lån, kan det lønne seg å refinansiere det inn i boliglånet sitt. Lån med sikkerhet har nemlig enda lavere renter.

Du kan lese mer om refinansiering med sikkerhet her, eller refinansiering med kausjonist her.

Mer oversikt med refinansiering av kredittkort

Kredittkort er behagelig fordi det kan gi penger når du trenger det, og nedbetalingen er gjerne fleksibel. Dessverre, med store fordeler, kommer også stort ansvar.

Når man bare trenger å betale et minimumsbeløp i måneden, er det lett å la rentene løpe enda en måned. Da blir tingene du har kjøpt plutselig en hel del dyrere. Enten det var en ny vaskemaskin eller en tur på byen.

Har du flere kredittkort er det enda lettere å miste oversikten over hvor mye du skylder, og dessuten hvor lang tid det kommer til å få betalt alt ned.

Det å søke om refinansiering av kredittkort gir deg ikke bare lavere rente. Enten du har et eller flere kredittkort, vil du få bedre oversikt. Rett og slett fordi du får en konkret nedbetalingsplan å forholde deg til.

Da ser du hvor lenge det er til du er gjeldfri, og du vet nøyaktig hvor mye du må sette av hver måned til terminbeløpet. Har du lyst til å betale inn ekstra en måned, er det bare positivt. Ettersom det hjelper deg å bli kvitt gjelden raskere, og dermed løper rentene kortere.

Samle smålån og kredittkortgjeld i samme lån

Skal du først søke om refinansiering av kredittkortgjeld, vil du gjøre lurt i å sjekke om du har flere lån med høy rente også. Kanskje tok du et forbrukslån til oppussing av boligen din, eller betaler fortsatt på en ferietur du hadde tidligere i år?

Samler du flere lån i et enkelt refinansieringslån, får du som nevnt bedre oversikt, men betaler også færre gebyrer. Utenom den åpenbare fordelen som er å få lavere effektiv rente.

Mangler du oversikt, er det helt gratis å logge seg inn i Gjeldsregisteret. Der finner du oversikt over alle forbrukslån, men også kredittkortgjeld.

I tillegg vil du finne kredittrammer, også ubrukte. Har du for eksempel kjøpskreditt hos en nettbutikk, vil dette også telles som gjeld.

Finn billigste refinansiering av kredittkort
Med én enkel søknad, kan du få tilbud om refinansiering fra flere banker samtidig. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.
Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nom. rente fra 8,34-24,9 %. Eff. rente fra 9,8–38,54 %. Eks. eff. rente 11,9 %, 150 000 kr o/5 år, kostnad: 46 000 kr, totalt: 196 600

Kvitt deg med ubrukte kredittrammer

Siden kredittrammer telles som gjeld, benyttet eller ubenyttet, vil det kunne påvirke hvor mye du kan låne, samt hvilken rente du får.

Ønsker du å søke boliglån eller billån, har du sikkert fått med deg at du ikke kan få låne mer enn fem ganger din egen inntekt. Særlig for deg som ikke eier bolig fra før av, kan dette påvirke boligkjøpet mye.

En ting er å betale ned kredittkortgjeld, men du må altså avslutte kredittkortet etter den er nedbetalt. Har du flere kredittkort, bør du vurdere om du virkelig trenger mer enn et kredittkort. Samme gjelder kjøpekreditt hos nettbutikker.

Det du i så fall velger å beholde, kan du også sette ned kredittgrensen på. Slik at du forebygger mot fremtidig kredittkortgjeld, men også ikke ødelegger for nye lån du trenger å ta.

Bufferkonto fremfor kredittkort

Det er generelt anbefalt å ha en bufferkonto for seg selv og husstanden. Denne er gjerne 2-3 månedslønninger. Med en slik konto har du alltid tilgjengelig midler som du kan bruke til uforutsette utgifter eller annet som måtte dukke opp.

Da slipper du å bruke kredittkort eller ta opp forbrukslån, og sparer deg for mye rentekostnader. Har du bil, er du sikkert allerede smertelig klar over hvor ofte det kan dukke opp uforutsette kostnader knyttet til den.

Søker du refinansiering av kredittkortgjeld, kan du få ned månedlige kostnader. Noe som igjen gjør det lettere for deg å sette av penger til en bufferkonto. Refinansiering kan være første steg på en økonomisk lettere hverdag for deg.

Noe annet som kan hjelpe er å sette opp et budsjett. Da ser du hvor mye du har råd til å sette av til sparing.

Om det tar litt tid før du får samlet opp 2-3 månedslønninger, er det forståelig, men alt hjelper. Men har du mye dyr gjeld, bør du prioritere å betale ned denne før du begynner å sette av mye til sparing.

En tommelfingerregel er at du bør sette pengene dine der renten er høyest. Selv om fond har høy rente, er det også større risiko knyttet til det, og du bør være på en økonomisk stabil plass i livet før du sparer i fond.

Sammenlign effektiv rente fremfor nominell

Når du sammenligner refinansiering av kredittkortgjeld, eller lån generelt, bør du alltid sammenligne effektiv rente. Dette er det som gir deg oversikt over hva det faktisk koster å ha lån.

Den effektive renten inneholder nominell rente, men har også iberegnet andre gebyrer og kostnader. Slik som termingebyr og etableringsgebyr.

Kredittkort har noen av de høyeste rentene på markedet, med over 20 % effektiv rente. Mens et forbrukslån kan ha rundt halvparten av dette.

Som du skjønner, kan det være mye penger å spare på å refinansiere kredittkort med et forbrukslån. Men om du vil spare enda mer på refinansieringen, bør du også sørge for at du finner billigste refinansiering.

Få lavere rente på refinansiering av kredittkortgjeld

Ved å søke om refinansiering via Tjenestetorget Finans sin tjeneste, kan du få tilbud om refinansiering av kredittkort fra flere banker samtidig. Alle våre tjenester er gratis og uforpliktende for deg.

Har du flere kredittkort, forbrukslån eller andre dyre smålån, bør du tenkte på å søke om refinansiering av disse samtidig. Å ha et større lån i stedet for mange små, vil kunne gi deg lavere rente, og gi deg god oversikt over økonomien din.

Ønsker du å få bedre oversikt over forbruksgjelden din, kan du som nevnt logge inn gratis i Gjeldsregisteret og se selv. Husk at ubrukte kredittrammer også regnes som gjeld, derfor kan det lønne seg å avslutte ubrukte kredittkort for at økonomien din ser bedre ut under kredittsjekk.

Det har seg nemlig slik at desto sikrere lånekunde du er, desto lavere rente kan du få. Det gjelder også for andre lån, slik som boliglån og billån.

Fyll ut låneskjema

Thomas Johnsen
Thomas Johnsen
Thomas Johnsen er leder for Kjøretøy / Forbruk / Bedriftsfinansiering. Seniorrådgiver og spesialist på alle typer lån til privat og næringskunder. Han har over 15 års erfaring fra bank og finans.
Fyll ut låneskjema