6 min lesetid
Sist oppdatert: 29 september 2023

Slik kan du bake forbrukslån inn i boliglån

Det å bake forbrukslån inn i boliglån, kan senke månedlige kostnader betraktelig. Her får du gratis hjelp til å refinansiere boliglånet.
Fyll ut låneskjema

Med sikkerhet i bolig kan banken tilby langt lavere rente. Dermed kan du frigjøre penger hver måned, og bruke disse til å spare eller betale ned lånet raskere.

Dersom du trenger hjelp til å bake forbrukslån inn i boliglån, kan Tjenestetorget Finans forhandle frem nytt tilbud på boliglån med banker vi samarbeider med. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du finner skjema øverst på siden.

Har du andre lån med høyere rente enn boliglånet? For eksempel kan det å bake billånet inn i boliglånet være en god idé.

Få gratis hjelp til refinansiering
Vi forhandler fram et uforpliktende tilbud som passer din situasjon med banker vi samarbeider med.
Eks: Nominell rente: 5,44 %. 2 000 000 kr o/ 25 år. Effektiv rente: 5,64 %. Kostnad kr 1 684 770. Totalt kr 3 684 770

Hva skal til for å bake forbrukslån inn i boliglån?

Skal du få forbrukslånet inn i boliglånet, må det være ledig sikkerhet i boligen.

Du må minimum ha 15 % egenkapital i boligen. Dermed kan ikke økning i lånet gjøre slik at du får lavere egenkapital enn dette.

Forholdet mellom gjeld knyttet til boligen og boligens verdi kalles for belåningsgrad. For eksempel vil du ha 85 % belåningsgrad ved 15 % egenkapital. Desto lavere belåningsgrad, desto mer sikkerhet har du.

Det er to måter å senke belåningsgraden din. Den første er å betale avdrag på lånet ditt, mens den andre er om boligens verdi øker.

Når du refinansierer med boligen som sikkerhet, kan du bli bedt om å skaffe en ny e-takst for å få den oppdaterte verdien på boligen.

Er du usikker på belåningsgraden din? Sjekk vår belåningsgrad-kalkulator for å få en pekepinn:

Dersom du ikke har nok sikkerhet til å refinansiere forbrukslån inn i boliglånet, kan du forsøke å stille med tilleggssikkerhet.

Ikke nok sikkerhet til å bake inn forbrukslån?

Dersom gjelden du ønsker å bake inn boliglånet gjør at belåningsgraden overstiger 85 % av boligens verdi, kan du se på muligheten for å refinansiere med kausjonist.

En kausjonist kan stille med sikkerhet i sin egen bolig for å kompensere på det du mangler av sikkerhet selv.

Etter hvert som du får mer sikkerhet i boligen, kan du søke om frigjøre kausjonisten fra ansvaret sitt.

Kausjonist-rollen er en stor forpliktelse for de som velger å stille boligen som sikkerhet. Siden egenkapitalen deres er bundet opp i lånet ditt, vil de ha mindre fleksibilitet.

Det kan for eksempel by på problemer om de ønsker å selge boligen, eller bruke sikkerheten selv til å låne til noe de selv trenger. Dette er noe dere bør snakke om før dere eventuelt velger denne løsningen.

I tillegg er det en forpliktelse for deg. Ettersom de blir ansvarlig for å betale det de har stilt som sikkerhet til banken, dersom du misligholder lånet ditt og det blir tatt rettslige skritt mot deg.

Alternativt, om du har flere lån, kan det hjelpe å samle noen av disse i boligen. Mens resten kan samles i et ordinært forbrukslån til refinansiering. Det kan fremdeles være mye penger å spare på det.

Hvordan får jeg bakt inn forbrukslån inn i boliglån?

Dersom du skal bake inn forbrukslån i boliglånet, søker du om refinansiering hvor du øker boliglånet. Dette kan du enten gjøre hos banken du har i dag, eller sjekke om andre banker kan gi deg bedre tilbud på hele lånet.

Uansett om du velger å søke hos din gamle bank eller hos en ny, vil det gjerne være mulig å gjøre dette på nett. Er du usikker på hvordan du finner fram på nettsiden til banken, kan du ringe eller sende en e-post.

Banken du får innvilget økt boliglån hos, vil ta jobben med å betale ned lånene i bankene du har forbrukslån hos.

Vi kan også hjelpe deg med å forhandle nytt tilbud på boliglån med banker som vi samarbeider med. Da får du god hjelp under hele prosessen, og får et uforpliktende tilbud som du kan vurdere.

Du søker enkelt om å refinansiere boliglånet via lenken rett under.

Et god tilbud på boliglån?
La oss sjekke om vi kan få ned renten på boliglånet samtidig som du får samlet forbruksgjeld i lånet. Gratis og uforpliktende tjeneste.
Eks: Nominell rente: 5,44 %. 2 000 000 kr o/ 25 år. Effektiv rente: 5,64 %. Kostnad kr 1 684 770. Totalt kr 3 684 770

Dette bør du tenke på før du øker boliglån for å betale gjeld

Som nevnt, kan du ikke ha høyere belåningsgrad enn 85 % av boligens verdi. Ved å bake forbrukslånet inn i boliglånet, vil du binde opp noe av sikkerheten du har i boligen.

Dersom du tenker å selge boligen i nær fremtid, vil du da sitte igjen med mindre egenkapital å bruke til neste bolig.

Samme gjelder hvis du for eksempel ønsker å pusse opp boligen, eller kjøpe ny bil.

Men om du har dyre lån, bør du også vurdere om du bør vente med ting som oppussing, bil eller ny bolig.

En annen ting du bør tenke på før du skal bake forbrukslånet inn i boliglånet, er terminbeløpet. Du bør betale ned økningen i lånet ditt på samme tid som du hadde brukt på det opprinnelige lånet.

Grunnen til dette er at hvis du lar renten løpe lengre, kan renteutgiftene overstige det du i utgangspunktet hadde betalt på forbrukslånet.

Desto tidligere du blir kvitt økningen, desto mer vil du spare på å refinansiere.

Du bør også oppdatere skattemeldingen når du refinansierer. Ettersom du nå vil betale mindre i renter, vil du få mindre i rentefradrag. Det betyr ikke at du ikke bør refinansiere, ettersom du ikke vil tjene mer på fradrag enn du vil på å få ned renten.

Fordeler med å bake forbrukslånet inn i boliglånet

Nå har du fått vite hva som skal til for å bake forbrukslån inn i boliglån, og noen ting du bør være oppmerksom på.

Oppsummert er dette fordelene med å bake forbrukslån inn i boliglån:

  1. Lavere rente: Når du bruker boligen som sikkerhet, vil banken ha mindre risiko knyttet til lånet ditt og kan ta mindre betalt for lånet.

  2. Bedre oversikt: Om du har flere lån uten sikkerhet eller kreditter, kan dette være et viktig poeng på veien mot å bli gjeldfri. Det kan være lett å miste oversikt, og det å ha én nedbetalingsplan å forholde seg til kan også virke motiverende.

  3. Bedre likviditet: Siden du får lavere rente, har du mer penger hver måned. Det kan du for eksempel bruke på sparing. Slik som en bufferkonto, eller noe annet som er viktigere for deg.

  4. Mulig å bli raskere gjeldfri: Med frigjorte midler, kan du også velge å betale ned ekstra på boliglånet. Slik at lånet krymper raskere, og du betaler mindre i rente på sikt.

Få hjelp til å bake forbrukslån inn i boliglån

Vi i Tjenestetorget Finans hjelper deg med å bake forbrukslån inn i boliglånet. Dette gjør vi ved å forhandle et nytt tilbud på boliglån med banker vi samarbeider med.

Deretter kommer vi tilbake til deg med det beste tilbudet vi fikk til for deg. Dermed kan du spare både tid og penger på å søke om refinansiering via oss.

Alle våre tjenester er både gratis og uforpliktende for deg å bruke. Dermed har du ingenting å tape.

Du kan starte søknaden med skjemaet under teksten her. En av våre rådgivere starter arbeidet så raskt det er mulig.

Har du spørsmål om refinansiering eller om søknaden din? Ikke nøl med å kontakte oss på telefon: 66 77 01 01 eller e-post: [email protected], så hjelper vi deg.

Fyll ut låneskjema

Thomas Sagplads
Thomas Sagplads
Thomas Sagplads er daglig leder i Tjenestetorget Finans. Her hjelper han privatpersoner med å senke boliglånsrenten og realisere lånedrømmen. Dette gjør han med 20 års erfaring fra bank- og finansbransjen, med mange år i Nordea Bank. I tillegg kommer hans kompetanse innen juss fra Universitetet i Oslo godt med.