5 min lesetid
Sist oppdatert: 24 oktober 2023

Refinansiering uten sikkerhet med betalingsanmerkning

Refinansiering hjelper deg med å få ned rente, og kan være viktig steg på veien ut av økonomisk bakevje. Men er det mulig å få refinansiering uten sikkerhet med betalingsanmerkning?
Fyll ut låneskjema

Betalingsanmerkning gjør det vanskelig å få låne penger, selv om det er snakk om lån til refinansiering. Det å få lån uten sikkerhet med betalingsanmerkning er i utgangspunktet ikke mulig.

Det finnes likevel muligheter for å få lån med betalingsanmerkning. Det finnes nemlig flere banker som spesialiserer seg på refinansiering av mye ugunstig gjeld.

Dette låneproduktet kalles gjerne for et omstartslån. Dette er et lån med sikkerhet, som man kan få til refinansiering. Selv om man har betalingsanmerkning eller inkasso.

Ønsker du gratis hjelp til å forhandle frem omstartslån? Da kan du søke via oss, så forhandler vi på vegne av deg, og hjelper deg gjennom prosessen. Tilbud du eventuelt mottar er helt uforpliktende.

Få gratis hjelp til å refinansiere med betalingsanmerkning
Søk om omstartslån og la oss forhandle på vegne av deg. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.
Eksempel: Nominell rente: 7,15 % Effektiv rente: 7,97%, lån 2.000.000,- o/25 år, kostnad 2.298.261,- Totalt 4.408.261,-

Hvordan få lån med betalingsanmerkning?

Det er altså ikke mulig å få lån uten sikkerhet i bolig med betalingsanmerkning. Selv ikke om det er til refinansiering.

For å få lån med betalingsanmerkning må disse kravene være oppfylt:

  • Du må kunne stille sikkerhet i bolig. Enten egen eller kausjonist.
  • Eksisterende boliglån og gjeld du vil refinansiere kan ikke overstige 85 prosent belåningsgrad totalt.
  • Du må ha fast inntekt. Er du selvstendig næringsdrivende må du dokumentere inntektene du har.
  • Lånet kan bare brukes til refinansiering av gjeld.

Det er altså noe mer omstendelig prosess enn et lån uten sikkerhet, hvor man som regel får innvilget lån på dagen, om man ikke har lav kredittscore.

Til tross, om du har mye ugunstig gjeld og eventuelle betalingsanmerkninger, bør du definitivt se på muligheten for et omstartslån. Det kan være første steg ut av en økonomisk vanskelig situasjon.

Lån med betalingsanmerkning med kausjonist

Det er ikke alle som eier egen bolig, og selv om man eier egen bolig, kan det være for lite sikkerhet i boligen. For å få lån når du mangler sikkerhet, må du kunne stille med tilleggssikkerhet i form av kausjonist.

Kausjonisten stiller sikkerhet i sin egen bolig, tilsvarende det du mangler for å få refinansiert gjelden det er snakk om.

Dette er en forpliktelse som innebærer at banken kan kreve penger fra kausjonisten, dersom du misligholder lånet. Verste konsekvens av dette, er at boligen må selges.

Kausjonisten blir løst ut fra ansvaret sitt når du har betalt ned tilsvarende det de stiller sikkerhet for. Hvor mye sikkerhet du trenger, avhenger av gjelden du ønsker å refinansiere.

Vi kan hjelpe deg med å se på hvilke muligheter du har for lån til refinansiering med betalingsanmerkning. Søk omstartslån her, så veileder vi deg gjennom prosessen.

Du kan få mer informasjon om refinansiering med kausjonist her.

Flere fordeler med refinansiering

Den eneste måten å bli kvitt en betalingsanmerkning, er å betale tilbake gjelden til kreditoren som satt betalingsanmerkningen i utgangspunktet.

Ved refinansiering bruker man det nye lånet for å betale ned gamle lån. Dermed vil også betalingsanmerkninger forsvinne. Det er bare en av grunnene til at man bør refinansiere gjeld med betalingsanmerkning.

I mange tilfeller har kredittkort og forbrukslån såpass høy rente, at det vil lønne seg å refinansiere selv før det går til inkasso eller betalingsanmerkning.

Bedre rente er en viktig faktor, men bedre oversikt kan også være en sterk motivasjon for refinansiering. Med flere terminbeløp og innbetalingsdatoer, er det lett å miste kontroll. Veien kan være kort til inkassovarsel og inkasso.

I stedet for å betale termingebyr på hvert enkelt lån, vil man heller betale på kun det nye lånet. Pengene du sparer fra alt dette, kan brukes til eksempelvis sparing, hverdagslige utgifter eller ekstra innbetalinger på lånet.

Bli kvitt betalingsanmerkninger
Få hjelp til å forhandle omstartslån med vår gratis og uforpliktende.
Eksempel: Nominell rente: 7,15 % Effektiv rente: 7,97%, lån 2.000.000,- o/25 år, kostnad 2.298.261,- Totalt 4.408.261,-

Derfor får du ikke lån uten sikkerhet med betalingsanmerkninger

Betalingsanmerkninger fungerer som et rødt flagg for alle som utfører en kredittsjekk av deg. Da får de beskjed om at du på et eller annet vis har unnlatt å betale tilbake penger du har lånt, og det er derfor høy risiko knyttet til deg.

De aller fleste banker vil da gi deg avslag, fordi risikoen for at de ikke får pengene sine tilbake, blir for stor. Det er obligatorisk for alle banker å gjøre en kredittvurdering av personer de vurderer å låne bort til.

Det er ikke bare banker som utfører kredittsjekk. Det kan også skje i forbindelse med tegning av forsikring, abonnementer og leie av bolig. Det kan da bli vanskelig å få tilgang på tjenester man trenger.

Betalingsanmerkning er også noe som finnes for å verne deg fra å ta flere lån enn du kan klare. Selv om det kanskje er nå du trenger refinansiering som mest.

Å refinansiere med sikkerhet i bolig, er noe som minsker sjansen for at banken ikke får pengene sine igjen. Ettersom de da kan selge boligen, dersom gjelden blir misligholdt. Til gjengjeld kan de gi deg bedre rente.

Søk om refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning

Dersom du søker omstartslån via oss, får du helt gratis hjelp til å forhandle med bankene. Du finner søknadsskjema rett under teksten.

Søknaden behandles av en av våre dyktige lånerådgivere, som setter i gang arbeidet med å finne den beste løsningen for din situasjon.

Etter vi har forhandlet frem det beste tilbudet for deg, mottar du dette. Tilbud du mottar er helt uforpliktende.

Har du betalingsanmerkning, er det viktig at du oppfyller kravene for å få lån med betalingsanmerkning. At du har fast inntekt og kan stille med sikkerhet i en bolig.

Sitter du med spørsmål om omstartslån eller søknaden? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt på telefon: 66 77 01 01 eller e-post: [email protected].

Fyll ut låneskjema

Ruben Skumlien
Ruben Skumlien
Ruben Skumlien er leder for omstartslån og seniorrådgiver hos Tjenestetorget Finans. Med mange års erfaring fra både eiendomsmeglerbransjen, samt Bank- og Finansbransjen, bistår han alle sine kunder med optimal låneløsning innenfor alle ulike lånesegmenter. Han bistår i tillegg med verdifull rådgivning i investerings- og kjøpsprosessen innen eiendom.
Fyll ut låneskjema