8 min lesetid
Sist oppdatert: 24 oktober 2023

Kan man få lån på dagen?

Med stadig flere digitale løsninger, har det blitt lettere å låne penger raskt når det virkelig trengs. Men hvor raskt kan man få lån, kan man for eksempel få utbetalt lån på dagen?
Fyll ut låneskjema

Når man søker om å låne penger på dagen, snakker man hovedsakelig om lån uten sikkerhet, også kalt forbrukslån. Disse lånene har høyere rente enn lån med sikkerhet, men man kan bruke pengene til det man ønsker.

Det er mulig å få slike lån på dagen. Altså at man kan få dem innvilget lån på dagen og deretter signert det med BankID.

Men skal du få utbetalt samme dag, må alt være klart før senest klokken 13. Du må ha sendt søknad, fått den innvilget og signert innen dette. I tillegg må nødvendig dokumentasjon foreligge.

Etter lånet er innvilget og signert, følger bankenes tider for overføring. Dermed er det ikke garantert at lånet blir utbetalt inneværende dag, men heller får dem dagen etter.

Dersom du får innvilget lån på kveldstid, vil du potensielt måtte vente til dagen etter før pengene er på konto. Samme gjelder helger og røde dager, hvor du ikke kan regne med utbetaling før tidligst neste virkedag.

Søker du forbrukslån via oss, sender vi den til flere banker. På den måten får du tilbud fra flere banker samtidig, og kan enkelt og raskt sammenligne hvor du får lavere rente enn resten. Tjenesten vår er gratis og uforpliktende.

Kan man få utbetalt forbrukslån på dagen?

Det første du bør ha klart hvis du trenger å få et lån på dagen, er at du har økonomien til å betale tilbake det du skylder.

Her er noen krav for å få forbrukslån:

  • Bankene har ulike krav til inntekt, men felles for alle er at du ikke kan ha totalt samlet lån mer enn 5 ganger egen inntekt.
  • Du må være over 18 år. Noen banker kan også ha høyere aldersgrense.
  • Du må ha vært bosatt i landet, med fast bostedsadresse her, over en viss periode. Dette er ofte snakk om tre år.
  • Du kan ikke få lån om du har betalingsanmerkning eller inkassosaker. Det eneste unntaket her er et såkalt omstartslån.

En annen forutsetning for å få utbetalt penger raskt, er at du kan signere med BankID. I tillegg kan du ikke være reservert mot kredittsjekk, det vil si frivillig kredittsperre.

Kan man få et lån på dagen uten kredittsjekk?

Å få innvilget lån uten kredittsjekk er ikke mulig i det hele tatt i Norge. Har du reservert deg mot kredittsjekk, vil heller ikke søknaden din bli vurdert.

Det er norske lover og regler som regulerer bankenes praksis for utlån. Kredittsjekken er en av flere tiltak som skal gjøre bankenes utlån mer forsvarlige, og hindre at folk med mye gjeld skal ta opp mer.

Har du betalingsanmerkning eller inkasso, vil dette dukke opp ved en kredittsjekk. Noe som vil gjøre av banken må avslå lånesøknaden din.

Dette med mindre det er snakk om omstartslån, som er et refinansieringslån med sikkerhet. Særlig tiltenkt de med mye ugunstig gjeld.

Er tilfellet at du har reservert deg mot kredittsjekk, kan du oppheve dette ved å logge inn på sperretjenesten hos de ulike kredittopplysningsbyråene:

Har du lav kredittscore? Vi har en artikkel med tips til hva du kan gjøre for å øke kredittscoren din.

Kan man søke SMS-lån på dagen?

SMS-lån er hovedsakelig et svensk fenomen. I Norge kan man ikke sende en SMS for å søke lån. Likevel brukes begrepet om hverandre sammen med smålån, mikrolån og minilån.

Kan man da søke SMS-lån i Sverige, tenker du kanskje? Nei, også her har de strammet inn på reglene for utlån. SMS-lån sto nemlig for en del av svenskenes gjeldsvekst.

Et annet tiltak er at smålån i Sverige nå har varseltrekant som varsler om høy effektiv rente. For å forhåpentligvis sende færre personer ned i betalingsproblemer og gjeldskrise.

Selv om man ikke kan søke lån med SMS, kan man fortsatt signere avtalen med BankID på mobil. I visse tilfeller kan det også være du får lån med svar direkte på SMS.

Vi har også en utdypende artikkel om SMS-lån her.

Får man lån med sikkerhet på dagen?

Man får heller ikke utbetalt lån med sikkerhet på dagen. Men skal du låne penger til bil eller bolig, er det mulig å få innvilget et finansieringsbevis allerede samme dag.

Har du for eksempel vært på visning, eller plutselig snublet over drømmeboligen, vet du at det går fort til budrunden starter. Det er mulig å legge inn bud med forbehold om finansiering, men det beste er nok å ha skaffet finansieringsbevis på forhånd.

Bankene er vant med å jobbe raskt med finansieringsbevis, og søknader om dette blir gjerne prioritert. Mye av informasjonen de trenger, kan man hente ut automatisk. Slik som informasjon fra Altinn og Gjeldsregisteret.

Megleren kan også få muntlig bekreftelse på at du har fått finansieringsbevis ved å ringe banken din.

Skal du ha kausjonist eller medlåntaker, kan det ta mer tid. Ettersom de også må signere, dermed må de være klare etter du har søkt.

Vi kan hjelpe deg med å forhandle finansieringsbevis på vegne av deg med banker vi samarbeider med. Søk boliglån via vårt skjema, så starter vi arbeidet med søknaden så raskt vi kan.

Vi presenterer det beste tilbudet vi klarer å få til for deg. Denne jobben gjør vi gratis for deg, og eventuelt finansieringsbevis du får innvilget er helt uforpliktende..

Bør du søke om å låne penger på dagen?

Man bør alltid tenke seg godt om før man vurderer å låne penger. Enten det er lån uten sikkerhet eller sikrede lån. Et lån er alltid en økonomisk forpliktelse, som du bør være klar for å ta.

Når du søker lån på dagen, kan du nesten få svar om du får lån på minuttet. Da er det ikke alltid mye tid til å tenke over om man faktisk behøver et lån eller ikke. Selv mindre lån kan koste deg mye penger.

Men om du virkelig har behov for penger raskt. For eksempel om noe du er helt avhengig av har gått i stykker eller lignende. Er det problemer med bilen, bør du også sjekke forsikringen din før du vurderer å ta opp lån.

For mindre beløp kan det heller lønne seg å bruke kredittkort. Gitt at har mulighet til å betale tilbake før rentene begynner å løpe. Hvis du vet at du må dele opp innbetalingene over tid, vil et forbrukslån gjerne være billigere enn kredittkort.

Du kan lese mer om å velge mellom kredittkort og forbrukslån her.

Reglene er der for å beskytte låntakeren

Selv om det kan være frustrerende å ikke kunne få låne penger raskt, skal du vite at reglene er til der for en grunn. Økende gjeld er et samfunnsproblem.

Ettersom det koster fellesskapet penger å rydde opp etter misligholdt gjeld og potensielt psykiske problemer hos deg selv og dine nærmeste.

Å ha mye gjeld er ekstremt tungt, og det å få nok penger fra måned til måned er utmattende. Det viktigste er å ta grep så raskt som mulig, før situasjonen spinner mer ut av kontroll.

Er du eksempelvis i en situasjon hvor du tar mindre lån for å betale avdrag på større lån? Det er en typisk ond sirkel som du bør bryte. Det første steget er å anerkjenne at det er et gjeldsproblem der.

Refinansiering er noe som kan hjelpe deg om du har problemer med å betjene gjelden din. Da søker du om å samle eksisterende gjeld i et nytt lån, med en lavere rente. Når de månedlige kostnadene synker, kan du jobbe mot å få kontroll på økonomien igjen.

Forbrukslån med svar på dagen er vanlig

For deg som skal låne penger uten sikkerhet, kan det være greit å vite at det har blitt vanlig praksis å gi svar på dagen. Dette forutsetter at søknaden din ikke har feil og mangler, og ikke trenger å bli vurdert manuelt.

Som nevnt er det utbetalingen som ikke er garantert å få samme dag.

Med nye digitale løsninger, har det blitt lettere å søke om lån uten sikkerhet. Informasjonen du trenger kan hentes ut digitalt, og sendes med et tastetrykk.

I tillegg er bankene knyttet til kredittopplysningstjenester. Disse tjenestene gir en umiddelbar kredittsjekk av deg. Denne er basert på faktorer knyttet til din egen økonomi, men også statistikk fra andre i ditt segment.

Det er kredittscoren fra denne som ligger til grunn for hvor mye banken er villig til å låne deg. Hvis det er noe som mangler med søknaden, kan det hende den må vurderes manuelt. Da kan det hende banken må kontakte deg for å få informasjonen de mangler.

Sammenlign tilbud om forbrukslån fra flere

Hvis du først skal ta et forbrukslån, bør du sørge for at du får et så billig lån som mulig. Ettersom konkurransen på forbrukslånsmarkedet er stor, kan det være mye penger å spare på å sjekke tilbud hos flere banker samtidig.

Dersom man har dårlig tid, kan det lønne seg å bruke en sammenligningstjeneste. Da sender du kun én søknad og får svar fra flere samtidig. Signerer du med BankID, vil du også ha mulighet til å få rask utbetaling.

Hvis du ønsker å søke om lån via oss, kan du benytte deg av skjemaet rett under. Deretter sender vi søknaden din til flere banker samtidig. Denne tjenesten er helt gratis, og alle tilbud er helt uforpliktende.

Når du har tilbud om lån på dagen, får du raskt enkelt oversikt over hvem som tilbyr det billigste lånet. Har du flere smålån fra før?

Det å samle smålån og andre lån uten sikkerhet til et lån, vil kunne spare deg for penger, og bedre din økonomiske situasjon. Du bruker samme søknadsskjema for å søke om refinansiering, også da vil du få tilbud fra flere.

Fyll ut låneskjema

Thomas Johnsen
Thomas Johnsen
Thomas Johnsen er leder for Kjøretøy / Forbruk / Bedriftsfinansiering. Seniorrådgiver og spesialist på alle typer lån til privat og næringskunder. Han har over 15 års erfaring fra bank og finans.
Fyll ut låneskjema