8 min lesetid
Sist oppdatert: 24 oktober 2023

Hva er SMS-lån?

SMS-lån, eller mobillån, kjennetegnes av at det er mindre lån man raskt og enkelt kan søke via SMS. I Norge er ikke dette lov. Hva er alternativene?
Fyll ut låneskjema

Det er ikke bare å sende en SMS og få lån på dagen. Navnet SMS-lån kommer fra Sverige, mens SMS-lån tilbys ikke av noen banker her til lands. Selv om det ikke finnes SMS-lån i Norge, er det et begrep som noen steder brukes om mikrolån eller minilån.

Tiden med SMS-lån har sitt opphav i en tid hvor det var færre reguleringer av utlånsmarkedet. Dette har siden blitt strammet inn, for å unngå høy gjeldsvekst. Såkalte SMS-lån på dagen har vært en av faktorene som har bidratt til høy gjeldsvekst i Sverige.

Som med alle lånetyper, bør du også se nøye på vilkårene på SMS-lån før du låner. Mindre lån har ofte høye renter og gebyrer, og det kan være andre løsninger som er mer gunstig for deg om du behøver et lite lån.

Lånebeløp strekker seg gjerne fra 1.000 kroner og opp mot 20.000 kr til 30.000 kroner. Den effektive renten kan strekke seg helt opp mot 200 til 300 prosent i året. Om ikke mer.

Videre skal vi guide deg gjennom hva du bør tenke på angående SMS-lån, og hvilke alternativer du kan vurdere, dersom du trenger å låne mindre beløp.

Låne små beløp?
Sammenlign effektiv rente hos flere banker, slik at du får det rimeligste lånet. Å søke er gratis og uforpliktende. Du kan også søke om refinansiering.
Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nom. rente fra 8,34-24,9 %. Eff. rente fra 9,8–38,54 %. Eks. eff. rente 11,9 %, 150 000 kr o/5 år, kostnad: 46 000 kr, totalt: 196 600 kr.

Kan man få SMS-lån på dagen?

Nei, som nevnt finnes det ikke SMS-lån på dagen i Norge. Faktisk finnes det ingen lån som blir utbetalt samme dag som du søker. Det eneste som har med mobilen å gjøre, er at du kan signere låneavtalen med BankID på mobil.

Etter du har fått innvilget en lånesøknad, følger utbetalingen bankenes ordinære utbetalingstider. Det vil si at det tar 1-2 virkedager før du får pengene på konto når du søker forbrukslån.

Det har altså ingenting å si om det er mindre lån det er snakk om.

Har du kredittkort, er dette i praksis allerede innvilget kreditt som du kan benytte deg av når som helst. Om du søker etter SMS-lån fordi du allerede har brukt opp det som er på kredittkortet, anbefaler vi at du tar grep.

Sender du inn en søknad om refinansiering via siden vår, vil du kunne få flere tilbud som du kan sammenligne. Dermed kan du samle smålån i et forbrukslån med lavere renter, og være på vei til en økonomisk lettere hverdag.

Hva er alternativ til SMS-lån i Norge?

Hva kan du gjøre i stedet for å søke om SMS-lån? Det kommer vel litt an på situasjonen du er i. Er det snakk om penger til forbruk som kan anses som unødvendig, er alternativet å spare penger.

Er det regninger eller annet som ikke lar vente på seg? Snakk med kreditor og spør om det er mulig å få utsatt betalingen.

Hvis eneste mulighet er å låne penger, er det fortsatt viktig at du ikke hopper på første tilbudet du ser. Du må likevel vente på å få utbetalt pengene, derfor bør du også ta deg litt tid til å sammenligne hva det koster å låne mindre beløp.

Benytter du deg av vårt skjema, kan du søke om lån uten sikkerhet hos flere banker samtidig. Du får da eventuelle tilbud raskt, og kan sammenligne hva de ulike lånene kommer til å koste deg.

Det som er viktig, uansett hva slags lån det er snakk om, er at du har råd til å betale tilbake i overskuelig fremtid. Ellers kan du være fanget i en ond sirkel med gjeld som avler mer gjeld.

SMS-lån i Sverige

Som nevnt, stammer SMS-lån fra en periode hvor lånemarkedet var dårligere regulert. I Sverige har slike SMS-lån stått for en del av svenskenes gjeldsvekst siden den gang. Man sendte SMS og fikk svar direkte.

For de som trenger penger kjapt, er det kanskje fristende å søke seg til Sverige i håp om at slik lån finnes der. Det gjør de ikke lenger, etter nye innstramminger i Sverige.

Blant annet sier de nye innstrammingene i Sverige at man må merke slike lån med en varseltrekant. Rett og slett for å gjøre de som søker oppmerksom på at slike lånetyper har høye kostnader, som kan føre til fremtidige betalingsproblemer og betalingsanmerkninger.

Har du flere SMS-lån eller andre smålån?

Hvis du søker SMS-lån fordi allerede har mye ugunstig gjeld som gjør det vanskelig å få det til å gå rundt i hverdagen, bør du fokusere på å betale tilbake det du skylder.

Siden mange SMS-lån og andre usikrede lånetyper har høye renter, kan det føles som om lånet står stille. Hvis du søker om å samle smålån, kan du få bedre oversikt med et lån. I tillegg til at du kan få lavere effektiv rente totalt.

Med flere lån, betaler du også gebyrer på flere. Du vil dermed spare penger på å kun betale gebyrer på et lån.

Det vil gjøre det lettere for deg å betale tilbake det du skylder, men også kunne gi deg mer økonomisk spillerom. Slik at om det skulle dukke opp uforutsette utgifter, er du bedre rustet, og slipper å lete etter SMS-lån på dagen.

Bruk skjemaet øverst på siden for å søke om refinansiering av SMS-lån. Tjenesten vår er gratis, og alle tilbud du mottar er uforpliktende.

Samle dyre smålån
Senk rentekostnadene og få bedre oversikt med refinansiering. Få tilbud fra flere banker samtidig og velg det rimeligste alternativet. Det er gratis og uforpliktende å søke.
Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nom. rente fra 8,34-24,9 %. Eff. rente fra 9,8–38,54 %. Eks. eff. rente 11,9 %, 150 000 kr o/5 år, kostnad: 46 000 kr, totalt: 196 600 kr.

Kan man få SMS-lån uten kredittsjekk?

Skal man låne penger i Norge, er bankene pålagt å foreta en kredittvurdering av deg. Dette gjør det vanskeligere å drive med SMS-lån i Norge.

Har man for høy gjeldsvekst med usikret gjeld i landet, kan det true økonomien som helhet. I tillegg er gjeldsproblemer til både psykiske og fysiske plager. Som igjen rammer familieforhold, med påfølgende ringvirkninger.

Det er altså store kostnader for samfunnet knyttet til gjeldsproblemer. Kredittvurdering er et av tiltakene man har innført for å forhindre at folk som allerede har problemer med å betjene lånet sitt, skal låne mer penger.

Har du dårlig kredittscore, bør du heller se på hva som er grunnen til det. For mye gjeld kan hindre deg i å ta opp andre lån, slik som billån og boliglån. Søk heller et forbrukslån til refinansiering, og bruk lånebeløpet til å rydde opp i egen økonomi.

Du kan søke i skjemaet øverst på siden. Hvis du trenger hjelp med søknaden, kan du ringe oss helt gratis på tlf 66 77 01 01 eller sende e-post til [email protected]. Så hjelper vi deg med å finne riktig låneløsning for din økonomi.

Kan man få SMS-lån med betalingsanmerkning?

Man kan ikke få SMS-lån med betalingsanmerkning. Man kan ikke få noe form for forbrukslån med betalingsanmerkninger i det hele tatt. Det er lett å føle seg frustrert når man trenger lån med en gang, kanskje fordi man har uunngåelige utgifter.

For å bli kvitt betalingsanmerkninger, må man betale ned gjelden i sin helhet. Men har man dyre lån, er det kanskje vanskelig å få det til å gå rundt. Særlig når man ikke får refinansieringslån.

Løsningen kan være et omstartslån. Dette er et lån med sikkerhet i bolig, som man kan få innvilget selv med betalingsanmerkninger og inkasso. Dermed kan man få ned lånekostnadene i måneden, og få økonomisk pusterom.

Har du sikkerhet i en bolig? Søk omstartslån gjennom oss, så hjelper vi deg med å forhandle frem et tilbud som vi presenterer for deg. Vi hjelper deg gjennom hele prosessen. Tjenesten er gratis og uforpliktende for deg.

Sammenlign effektiv rente på lån

Når du mottar lånetilbud, vil du støte på nominell og effektiv rente. Da er det viktig at du kjenner forskjellen på de to, ettersom det vil hjelpe deg med å se hvilket lån som er billigst.

Nominell rente er kun renten på lånet, men er ikke representativ for hele kostnaden ved å ha lån. Effektiv rente derimot, inneholder den nominelle, men er også iberegnet gebyrer og andre kostnader. Slik som etableringsgebyr og termingebyr.

Du vil derfor se at effektiv rente er høyere enn den nominelle, som følge av dette.

Skal du refinansiere lån uten sikkerhet, kan du se hvor mye du kan spare ved å sammenligne effektiv rente. Særlig på det som kan kalles SMS-lån, er effektiv rente ganske høy.

En måte er å samle smålån i et lån uten sikkerhet. Dette vil fortsatt kunne spare deg for mye penger. Enda mer kan du riktignok spare om du kan refinansiere gjeld inn i boliglånet. Lån til bolig er nemlig lånet med lavest renter på markedet.

Trenger du hjelp til refinansiering av smålån?

Hvis du er i en situasjon hvor du trenger penger raskt, vil den rimeligste muligheten for det ofte være et kortsiktig lån uten sikkerhet. Men du bør være sikker på at du får inn penger nok til å betale det ned så fort som mulig.

Av og til kan det være eneste utvei å søke om noe tilsvarende sms-lån. Men har du betalingsproblemer bør du vurdere å ordne opp i situasjonen.

Det er mulig å få refinansieringslån som samler smålån og kredittgjeld til et lån. Du kan fylle ut ønsket lånebeløp og informasjon i skjemaet vårt øverst på siden. Da kan du få refinansieringslån fra flere banker samtidig.

Å få lavere rentekostnader, færre gebyrer og én nedbetalingsplan å forholde seg til, kan være første steg til en bedre økonomisk hverdag.

Sitter du på sikkerhet i bolig? Hvis du søker om lån via oss, kan vi forhandle på vegne av deg. Du kan enten søke om å flytte boliglånet. Eller du kan søke et omstartslån, som du kan få selv om du har betalingsanmerkninger.

Alle våre tjenester er helt gratis og uforpliktende, uavhengig av typen lån.

Fyll ut låneskjema

Thomas Johnsen
Thomas Johnsen
Thomas Johnsen er leder for Kjøretøy / Forbruk / Bedriftsfinansiering. Seniorrådgiver og spesialist på alle typer lån til privat og næringskunder. Han har over 15 års erfaring fra bank og finans.
Fyll ut låneskjema