7 min lesetid
Sist oppdatert: 24 oktober 2023

Dette er mulighetene du har for bilfinansiering

Ikke alle har muligheten til å finansiere bil med oppsparte midler. Her går vi derfor gjennom hvilke muligheter for bilfinansiering som finnes.
Fyll ut låneskjema

Kort oppsummert finner man disse mulighetene for bilfinansiering:

Det er allerede mye utgifter knyttet til bil, så det å velge bilfinansiering med gode betingelser før bilkjøpet, vil kunne hjelpe deg med å få ned noen av disse kostnadene.

Vi kan hjelpe deg med alle disse formene for bilfinansiering. Er du usikker på hvilken du bør velge, kan du lese videre, da vi går mer i dybden på disse.

Få hjelp til å innhente tilbud på bilfinansiering
Tjenesten vår er gratis og uforpliktende.

Hvor mye kan du få i billån?

Hvor mye du kan låne til bil, vil avhenge av flere faktorer som har med økonomien din å gjøre.

Selv om det ikke er krav til egenkapital ved kjøp av bil, vil hvor mye egenkapital du stiller være med å bestemme hvor mye du kan låne.

Du kan ikke ta opp lån som vil gjøre at samlet gjeld overstiger fem ganger egen inntekt. Det vil si all gjeld, deriblant boliglån, studielån, forbrukslån, kredittkort og til og med ubrukte kredittrammer.

Økonomien din må tåle en tenkt økning i rente på 3 prosent, og minimum en rente på 7 prosent.

Ønsker du å få svar på hvor mye du kan låne til bil? Det å søke et finansieringsbevis fra en bank vil ikke koste deg noe, og er helt uforpliktende for deg.

Søker du billån gjennom oss, så hjelper vi deg med å få et godt tilbud. Alle våre tjenester er både gratis og uforpliktende.

Billån med pant i bilen

Som med boliglån, er det mulig at banken tar pant i bilen når du skal låne penger til bil. Dette gjør at banken får sikkerhet.

Dersom det skulle skje noe som gjør at banken ikke får pengene de har lånt ut tilbake, vil de kunne kreve bilen solgt, slik at de får tilbake så mye som mulig av det du skylder.

Med mer sikkerhet, tilbyr banken også lavere rente enn ved usikret lån. Samtidig er det krav om at du må ha en form for kaskoforsikring på bilen.

Dette er som nevnt fordi bilen er bankens sikkerhet, og skulle bilen bli totalvraket vil de ikke ha noe sikkerhet lenger, og du vil ha gjeld og ingen bil.

Selv om banken tar pant i bilen, er det ingen krav om egenkapital når du skal kjøpe bil.

Ingen egenkapital? 100 % finansiering av bilen

Bilen er viktig for mange, og en del trenger den for å i det hele tatt komme seg på jobb. Da er det ikke alltid slik at man har egenkapital klar når man trenger å kjøpe ny bil.

Derfor er det godt å vite at bankene tilbyr 100 % finansiering av bil, som gjør at du får kjøpt bil når du trenger.

Hvor dyr bilen kan være, vil da avhenge av økonomien din. Det er fremdeles andre krav til å få lån, enn egenkapital. Økonomien din må tåle billånet, og en stresstest i rente.

Husk at det å kunne stille med noe egenkapital vil kunne gi deg lavere rente på lånet. Ettersom banken da har mer sikkerhet.

Billån uten egenkapital er ikke det samme som billån uten sikkerhet. Det vil si at banken tar pant i bilen selv om det er snakk om fullfinansiering.

Kaskofritt: Billån uten sikkerhet

Kaskofritt billån har noe høyere rente enn et ordinært billån. Dette er fordi banken ikke tar pant i bilen.

Det er derfor heller ikke noe krav om kasko på bilen. Dette passer for eldre biler, fordi du kan låne opptil 150 000 kroner.

Et kaskofritt billån har høyere rente enn et med pant i bilen. Samtidig så sparer du en del månedlig på å ikke ha kasko.

Samtidig, om det skjer noe med bilen, vil du heller ikke ha noen forsikring som erstatter bilen din eller betaler ned restgjelden for deg.

Det anbefales å ha bufferkonto uansett hvilket billån du har. Siden det fort kan oppstå uforutsette utgifter, som er særlig viktig å ta på strak arm om man er avhengig av bilen.

Selv om det ikke er krav til kasko, må alle biler ha ansvarsforsikring. Har man ikke det, vil man få dagbøter helt til man har skaffet det, eller avregistrert bilen.

Motta tilbud på billån
Søk billån via oss, og få et tilbud som passer din situasjon. Gratis og uforpliktende tjeneste.

Ledig sikkerhet? Bak billånet inn i boliglånet

Boliglånet har den laveste renten på markedet, og dersom du har ledig sikkerhet, kan du spare mye på å øke boliglånet for å kjøpe bil.

For å spare penger på dette, er det viktig at du betaler ned denne økningen i boliglånet på like lang tid, eller kortere, som du ville brukt på å betale ned et ordinært billån.

Ellers vil renten kunne løpe lenger enn den må, og kunne ende opp med å betale mer enn du ville med billån.

Det er også viktig å ta stilling til om du trenger den ledige sikkerheten i nær fremtid. For eksempel om du har tenkt å selge boligen og kjøpe en dyrere bolig, pusse opp eller noe annet.

Vi hjelper deg med å forhandle nytt tilbud på boliglån, slik at du kan sjekke om du kan få ned renten totalt på lånet. Du finner skjema for boliglån her, og det er gratis og uforpliktende å søke.

Billigere lån til bil

Har du ikke ledig sikkerhet i boligen? Da kan du fremdeles få billigere bilfinansiering om du oppfyller visse krav.

For eksempel vil du kunne få gode betingelser om du er medlem i en fagforening eller organisasjon som har avtale med banken du søker billån hos. Samme med boliglån, så det kan være verdt å sjekke om du kan spare penger der også.

Her vil du ofte kunne få bedre betingelser på forsikring også, så det kan være verdt å sjekke om man kan få ned prisen på bilforsikringen sin. Som regel har man innboforsikring inkludert i medlemskapet, så her bør du sjekke om du er dobbeltforsikret.

Grønt billån er et lån som gir deg en av bankens beste renter på billån, dersom bilen du kjøper tilfredsstiller kravene om nullutslipp eller lavutslipp.

Det er da aktuelt med grønt billån dersom du skal kjøpe elbil eller hydrogenbil.

Er du under 34 år, kan du søke om billån for unge. Dette vil også kunne gi deg bedre betingelser.

Inntil 10 års nedbetalingstid på billån

Hvor lang nedbetalingstid du kan få på lånet, vil avhenge av bilen du kjøper. Som oftest er nedbetalingstiden 3 eller 5 år, men det er mulig å få inntil 10 års nedbetalingstid.

For eksempel prøver man å betale ned bilen i takt med verdifallet. For eksempel om man tenker å bytte bil før garantien utløper etter 5 år.

Bilens alder vil også påvirke nedbetalingstiden. Bilens alder og lånets løpetid kan ikke overstige 14 år.

Det anbefales likevel å ikke bruke for lang tid på å betale ned lånet. Ettersom du da vil betale mer i renter totalt sett. Derfor er det også fint om du kan stille noe egenkapital, for å få mindre lån i utgangspunktet.

Kan lånet brukes til både ny og brukt bil?

Du kan søke om finansiering av både nye og brukte biler.

Banken må godkjenne bilen du søker lån til. Selv om du har mottatt et finansieringsbevis, må banken undersøke bilen for heftelser før de betaler ut lånet til selgerens bank.

Ofte vil ordinært billån med pant i bilen være mest relevant for deg som kjøper ny bil, eller nyere bruktbil.

For eldre biler, som du kan finansiere med lån inntil 150 000 kr, vil et kaskofritt billån være mest aktuelt. Ettersom du da slipper å skaffe en kaskoforsikring.

Kjøpe bil? Vi hjelper deg med finansiering

Enten du skal kjøpe ny eller brukt bil, kan du søke billån gjennom oss. Da hjelper vi deg med å få tilbud.

Du kan søke om billån via skjemaet rett under teksten. Enten du søker med eller uten pant i bilen.

Det er helt uforpliktende og gratis å søke om billån gjennom oss. Dermed har du ingenting å tape på å la oss sjekke tilbud for deg.

Dersom du har ledig sikkerhet i boligen din, kan vi også hjelpe deg med å forhandle nytt boliglån med økning for kjøp av bil. Du finner skjema for boliglån her, og dette er også gratis og uforpliktende.

Har du spørsmål om bilfinansiering eller søknaden din? Ta kontakt med oss på e-post: [email protected] eller telefon: 66 77 01 01, så finner vi en løsning for deg.

Fyll ut låneskjema

Thomas Johnsen
Thomas Johnsen
Thomas Johnsen er leder for Kjøretøy / Forbruk / Bedriftsfinansiering. Seniorrådgiver og spesialist på alle typer lån til privat og næringskunder. Han har over 15 års erfaring fra bank og finans.