Boliglån

Vi tar jobben med å forhandle frem tilbud på nytt boliglån eller refinansiering på vegne av deg med banker vi samarbeider med. Tjenesten er både uforpliktende og uten kostnad for deg.
 • Vi hjelper deg å finne gode låneløsninger
 • Du sparer tid og penger
 • Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg
Fyll ut låneskjema

Slik hjelper vi deg

 • 1
  Søknad
  Fyll ut søknaden og last opp dokumentasjon
 • 2
  Gjennomgang med rådgiver
  En rask og grundig gjennomgang av søknaden med en dyktig og personlig rådgiver
 • 3
  Du mottar tilbud fra banken
  Sammen velger vi en fornuftig og bærekraftig løsning som passer din situasjon
Vi samarbeider med en rekke ulike banker for å kunne finne den beste løsningen for akkurat din situasjon.
 • Bn bank
 • Sparebank 1 SMN
 • Logo balansebank endelav Sort copy (002) (002)
 • Bluestep logo RGB
 • Bank2 logo bluestep
 • Kraft bank logo pos footer
 • Instabank 4
 • SVEA
 • Mybank logo

Se hva våre kunder sier om oss

Spørsmål om din søknad?

Kontakt oss, og våre rådgivere vil gjøre sitt ytterste for å svare på dine spørsmål og hjelpe deg videre i søkeprosessen.

Spørsmål og svar om boliglån

 • Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?

  Nominell rente er rentesatsen før gebyrer, mens effektiv rente er rentesatsen medberegnet gebyrer, slik som etableringsgebyr, termingebyr og andre kostnader. Du bør derfor se på effektiv rente for å få et bedre bilde av de faktiske kostnadene for lånet.

 • Hvilken rente får jeg?

  Hvilken rente du får avhenger av lånebeløp og sikkerhet. Det vil si at betalingsevne har mye å si, som betyr inntektene og utgiftene dine. Belåningsgraden vil også påvirke renten. Dermed vil du kunne forhandle deg til lavere rente om du har betalt en del ned på lånet ditt og eier mer av boligen selv. Har boligen din steget i verdi siden du kjøpte den, vil dette også gjøre at belåningsgraden blir lavere.

 • Hvor mye egenkapital må jeg ha?

  Vanligvis må du ha minst 15 % egenkapital. Det betyr at om du skal kjøpe en bolig til 1,5 millioner, må du ha spart deg opp 225.000 i egenkapital. En av de beste måtene å spare til egenkapital på, er å bruke BSU-sparing. Der får du både god sparerente og skattefradrag hvert år, opp til fylte 34 år.

 • Hva er et finansieringsbevis?

  Når du skal kjøpe ny bolig, trenger du et finansieringsbevis for å bli med i budrunden. Kort sagt er et finansieringsbevis en bekreftelse på hvor mye du kan låne til bolig. Beviset er kun gyldig i tre måneder om gangen, og kan selvfølgelig fornyes.

 • Hvor mye kan jeg få i boliglån?

  Lånesummen du får er bestemt av inntekten og utgiftene, hvor mye du allerede har i lån, samt egenkapitalen du stiller. I Norge kan man heller ikke ha samlet lån over fem ganger sin egen inntekt.

 • Hva skjer hvis jeg kjøper ny bolig før den gamle er solgt?

  For å kunne kjøpe ny bolig, må du ha egenkapitalen disponibel på dagen for kjøpet. Om du derimot ikke har fått oppgjøret fra boligen du har solgt, trenger du mellomfinansiering. Da låner du hele kjøpesummen i perioden frem til du får oppgjøret.

 • Hvor lang tid tar det før jeg får svar på søknaden?

  Vanligvis behandles søknaden din hos oss innen 1-2 virkedager etter at dokumentasjon er mottatt. En rådgiver vil da kontakte deg direkte og gi deg tilbakemelding om utfallet på søknaden.

 • Hva skjer når jeg har fått søknaden innvilget?

  Når søknaden er innvilget og du har akseptert tilbudet, vil en av saksbehandlerne i banken sende deg lånedokumenter. Disse må signeres digitalt og klargjøres før utbetaling av lån.

 • Hvor lang tid tar det før pengene er utbetalt?

  Det spørs helt hvor raskt lånepapirene signeres. Etter dette er gjort, tar det normalt 1-3 virkedager før de er utbetalt.

Boliglån er en av de største investeringene i livet

Boliglånet er et lån som gjerne har nedbetalingstid mellom 20 til 30 år, hvor banken tar pant i eiendommen.

Kjøp av bolig er dermed for de fleste det største kjøpet man gjør i livet. Med en så stor investering er det viktig at du sikrer deg de beste lånevilkårene.

De minste forskjeller i renten vil utgjøre store forskjeller for kostnadene til et boliglån. Derfor er det viktig å være oppmerksom på lånebetingelser fra starten av og gjennom hele lånets løpetid.

Derfor kan det være penger å spare for deg, enten du er i ferd med å søke om ditt første boliglån, eller allerede har et i dag.

Vær forberedt med et finansieringsbevis

Med et finansieringsbevis er du klar til å hoppe inn i budrunder når drømmeboligen dukker opp.

Et finansieringsbevis er et bevis for hvor mye du kan låne, hvor mye egenkapital dette forutsetter, samt andre vilkår for lånet.

Dette gjør det lettere å snevre inn boligjakten, når du vet hvor mye du har å bruke. I tillegg vil du kunne gi bud på boliger, og slipper å stresse med å søke boliglån i all hast etter visning.

Husk at du ikke bør vise megleren beviset før etter du har vunnet budrunden. Da dette er en opplysning som kan bli brukt til å presse opp prisen i en budrunde.

Det er både gratis og uforpliktende å søke om finansieringsbevis, og det er gyldig i 3 måneder etter det er utstedt.

Hvor mye kan jeg låne?

Man kan ikke ha gjeld som overstiger fem ganger sin egen årsinntekt.

Det vil si at om du har en årsinntekt på 600.000 vil du maksimalt kunne låne 3 millioner. Har du i tillegg et studielån på 500.000 kroner, må du trekke fra dette.

Økonomien din må tåle en tenkt økning i renter på 3 prosent, og da minimum 7 prosent. Samtidig skal du ha råd til grunnleggende livsopphold.

I tillegg kan du låne inntil 85 prosent av verdien på boligen. Det vil si at du må stille med 15 prosent egenkapital.

Få en pekepinn på hvor mye du kan låne eller hvor mye lånet vil koste med vår lånekalkulator.

Boliglån for unge

Er du under 34 år og har planer om å kjøpe en bolig? Da er det godt å vite at de fleste bankene tilbyr boliglån for unge. Her får man ofte bedre betingelser og vilkår. 

Med flere år i jobb som venter, blir risikoen for bankene redusert. Som igjen gjør at de har mulighet til å gi enda bedre betingelser, altså en lavere effektiv rente. 

Skal du kjøpe bolig sammen med noen, holder det at én av dere er under 34 år.

Men husk at konkurransen er stor på lånemarkedet. Derfor kan billigste renter på et låneprodukt i en bank, fremdeles være lavere enn samme produkt i en annen bank.

Hva er grønt boliglån?

Dersom du eier eller tenker å kjøpe en bolig energimerke A eller B, kan du få bedre renter på boliglånet ditt.

Dette gir deg god grunn til å se ekstra på energimerkingen i prospektet når du leter etter drømmeboligen.

Har du oppgradert boligen siden du kjøpte den, til å bli mer energieffektiv, bør du få ny energimerking på den.

Du kan nemlig refinansiere boliglånet du har i dag til å bli et grønt boliglån.

Kjøpe ny bolig før den gamle er solgt?

Skal du kjøpe ny bolig før den gamle er solgt, finnes det som kalles for mellomfinansiering.

Dette er et lån som du får til den nye boligen, samtidig som du fortsetter å betale på det gamle boliglånet ditt.

Mellomfinansiering er derfor kun tilgjengelig for de som har økonomien til å betjene to lån samtidig. Mellomfinansieringslånet kan i tillegg ha noe høyere renter enn vanlig lån til bolig.

I visse tilfeller kan banker gi avdragsfrihet på en eller begge lån. Dette betyr at du kun betaler renter og gebyrer i en gitt periode. Dette vil gjøre at lånet koster mer totalt sett.

Flytende eller fast rente på boliglån?

Har du en stabil økonomi og kan tåle svingninger i markedet? Da anbefales det ofte at man velger flytende rente. Tiden har vist at i lengden er det flytende rente som lønner seg mest

Dersom du har et større behov for forutsigbare kostnader de neste årene, da kan fastrente være lurt å velge. Da vet du akkurat hvor mye du må betale i en avtalt periode frem i tid, og kan derfor regulere forbruket ditt etter det. 

Du kan ha fast rente på hele eller deler av lånet, men det er viktig å merke seg at det kan koste deg mer å avslutte et fastrentelån før tiden.

Derfor kan det være lurt å flytte boliglån 

En form for refinansiering er at man øker boliglånet, for eksempel ved oppussing, bilkjøp eller refinansiering av lån uten sikkerhet. Man kan også refinansiere boliglånet ved å flytte det til en annen bank.

Det er konkurranse mellom banker, og det er ikke gitt at din bank er billigst. Da kan det være lurt å sjekke om du kan spare penger på å flytte boliglånet.

Bare det å få ned 0,5 prosent rente på et lån på 3 millioner kroner, vil kunne utgjøre 15.000 kroner i året.

Husk at du kan få bedre renter desto mer av boligens verdi som er din egenkapital. Derfor kan det være ekstra lurt å sjekke priser hos andre banker om du har betalt ned mye på lånet eller at verdien på boligen har steget.

Få hjelp til å forhandle boliglån

Enten du skal øke boliglånet, søke om refinansiering eller investere i ny bolig er du nok på jakt etter beste og billigste boliglån.

Vi hjelper deg gjerne med å finne det beste boliglånet. Søker du via oss, hjelper vi deg med å forhandle på vegne av deg med banker vi samarbeider med.

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende for deg.

Det eneste du trenger å gjøre for å søke boliglån via oss er:

 1. Fyll ut vårt skjema øverst på siden

 2. Send inn nødvendige dokumenter

 3. Du mottar det beste lånetilbudet som vi finner til deg

Vi kan hjelpe deg med andre type boliglån, slik som lån til sekundærbolig eller lån til fritidsbolig.

Fyll ut låneskjema