cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos

Søk om boliglån

Få tilbud på boliglån eller refinansiering av lån du har i dag. Vi gjør hele jobben med å innhente lånetilbud fra flere banker, og hjelper deg med å finne en rimelig låneavtale helt kostnadsfritt.
 • Vi hjelper deg å finne gode låneløsninger
  Vi hjelper deg å finne gode låneløsninger
 • Du sparer tid og penger
  Du sparer tid og penger
 • Helt kostnadsfritt for deg
  Helt kostnadsfritt for deg
Fyll ut låneskjema

Slik hjelper vi deg

Finn tilbudet som passer deg best ved å følge 3 enkle steg.
 • 1
  Fyll enkelt ut låneskjemaet på våre sider
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp og veiledning.
 • 2
  Nødvendige dokumenter hentes inn til banken
  Dette for å kunne ta en gjennomgang med deg og finne optimal låneløsning.
 • 3
  Du mottar det beste lånetilbudet bankene kan tilby
  Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.

Vi sammenlikner lånetilbud for deg

 • 17
  banker
 • 100%
  uforpliktende
 • Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg med å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader.
 • Hos oss arbeider dyktige rådgivere med mange års erfaring fra bransjen, for å sikre deg best mulig hjelp på veien.
 • Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.
 • Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden. Tilslutt er det du som velger å si ja til tilbudet eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.

Anmeldelser av Tjenestetorget Finans hos Trustpilot

Banker vi samarbeider med

Vi samarbeider med en rekke ulike banker. Nedenfor finner du en oversikt over dem.
 • Ico logo balanse
 • Sparebank 1 SMN

Spørsmål om din søknad?

Kontakt oss, og våre rådgivere vil gjøre sitt ytterste for å svare på dine spørsmål og hjelpe deg videre i søkeprosessen.

Vanlige spørsmål

 • Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?
  Nominell rente er rentesatsen før gebyrer, mens effektiv rente er rentesatsen medberegnet gebyrer, slik som etableringsgebyr, termingebyr og andre kostnader. Du bør derfor se på effektiv rente for å få et bedre bilde av de faktiske kostnadene for lånet.
 • Hvilken rente får jeg?
  Hvilken rente du får avhenger av lånebeløp og sikkerhet. Det vil si at betalingsevne har mye å si, som betyr inntektene og utgiftene dine. Belåningsgraden vil også påvirke renten. Dermed vil du kunne forhandle deg til lavere rente om du har betalt en del ned på lånet ditt og eier mer av boligen selv. Har boligen din steget i verdi siden du kjøpte den, vil dette også gjøre at belåningsgraden blir lavere.
 • Hvor mye egenkapital må jeg ha?
  Vanligvis må du ha minst 15 % egenkapital. Det betyr at om du skal kjøpe en bolig til 1,5 millioner, må du ha spart deg opp 225 000 i egenkapital. En av de beste måtene å spare til egenkapital på, er å bruke BSU-sparing. Der får du både god sparerente og skattefradrag hvert år, opp til fylte 34 år.
 • Hva er et finansieringsbevis?
  Når du skal kjøpe ny bolig, trenger du et finansieringsbevis for å bli med i budrunden. Kort sagt er et finansieringsbevis en bekreftelse på hvor mye du kan låne til bolig. Beviset er kun gyldig i tre måneder om gangen, og kan selvfølgelig fornyes.
 • Hvor mye kan jeg få i boliglån?
  Lånesummen du får er bestemt av inntekten og utgiftene, hvor mye du allerede har i lån, samt egenkapitalen du stiller. I Norge kan man heller ikke ha samlet lån over fem ganger sin egen inntekt.
 • Hva skjer hvis jeg kjøper ny bolig før den gamle er solgt?
  For å kunne kjøpe ny bolig, må du ha egenkapitalen disponibel på dagen for kjøpet. Om du derimot ikke har fått oppgjøret fra boligen du har solgt, trenger du mellomfinansiering. Da låner du hele kjøpesummen i perioden frem til du får oppgjøret.
 • Hvor lang tid tar det før jeg får svar på søknaden?
  Vanligvis behandles søknaden din hos oss innen 1-2 virkedager etter at dokumentasjon er mottatt. En rådgiver vil da kontakte deg direkte og gi deg tilbakemelding om utfallet på søknaden.
 • Hva skjer når jeg har fått søknaden innvilget?
  Når søknaden er innvilget og du har akseptert tilbudet, vil en av saksbehandlerne i banken sende deg lånedokumenter. Disse må signeres digitalt og klargjøres før utbetaling av lån.
 • Hvor lang tid tar det før pengene er utbetalt?
  Det spørs helt hvor raskt lånepapirene signeres. Etter dette er gjort, tar det normalt 1-3 virkedager før de er utbetalt.

Søk om boliglån

 • 1
  Fyll ut låneskjema
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp.
 • 2
  Dokumenter hentes inn
  Banken trenger disse dokumentene for å gi et lånetilbud - gjøres gjerne dialog med rådgiveren.
 • 3
  Du mottar det beste lånetilbudet bankene kan tilby deg
  Så kan du i ro og fred ta stilling til tilbudet. Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.
Fyll ut låneskjema

Boliglån er en av de største investeringene i livet

Kort fortalt er boliglån et lån for de som skal kjøpe en bolig. Det er et lån over en lengre periode, gjerne 20 til 30 år, hvor banken tar pant i eiendommen. Det normale er at de tar pant i samme eiendom som man kjøper. 

Kjøp av bolig er for de fleste det største kjøpet man gjør i livet. Med en så stor investering er det viktig at du sikrer deg de beste lånevilkårene. De minste forskjeller i renten vil utgjøre store forskjeller for kostnadene til et boliglån. Derfor er det viktig å være oppmerksom på lånebetingelser fra starten av. 

Refinansiere boliglån 

Det er som regel flere årsaker til at man ønsker å refinansiere det eksisterende boliglånet. For eksempel oppussing, kjøp av ny bil eller andre ting hvor du trenger penger som du kan disponere. Da lønner det seg å bake det inn i lånet, i stedet for å ta opp andre lån som billån og lån uten sikkerhet da det er vesentlig høyere rente her. 

Det er også mulig å refinansiere boliglånet ved å flytte det til en annen bank. Dette kan være lurt i tilfeller hvor andre banker kan gi deg bedre lånevilkår. På denne måten vil du kunne spare en god del penger, ved å skifte bank. Effektiv rente er noe de fleste ser på da. 

Slik refinansierer du boliglånet ditt: 

 1. Gå til den aktuelle banken og søk om lån
 2. Send inn dokumentasjonen de etterspør
 3. Lønnslipp (årsinntekt)
 4. Selvangivelse (gjeld og formue)
 5. Verdi på boligen 
 6. Før du sender inn dokumentasjonen, gå over og sjekk at det er lagt inn riktig informasjon.

Flytte boliglån 

Mange tenker ofte at det er tidskrevende og slitsomt å flytte boliglån. Men enten du ønsker å øke ditt eksisterende lån eller ta opp et nytt lån krever det ikke mye. 

De fleste bankene i Norge har mulighet til å hente inn alt elektronisk. Du trenger altså ikke å samle sammen dokumentasjon å sende inn. Med ditt samtykke kan nemlig bankene innhente dokumentasjon fra skatteetaten. Dette gjør det raskt og enkelt om du ønsker å flytt boliglånet ditt. 

Hvor mye kan jeg få i boliglån?

Når bankene skal beregne hvor mye du kan er regelen lagt opp til at du kan låne opptil fem ganger din årsinntekt. Det vil si at om du har en årsinntekt på 600.000 vil du maksimalt kunne låne 3 millioner. Når det kommer til gjeldsgraden har Finansdepartementet diskutert om maksgrensen skal gå ved 4,5 ganger årsinntekten. Dette er noe man ikke trenger å tenke på enda, da det ikke har blitt bestemt.

Gjeldsgrad

Gjeldsgrad betyr hvor mye lån du kan ha. Det betyr at hvor mye gjeld du har fra før av er avgjørende for hvor mye av betalingsevnen din som blir brukt opp.

Det vil si at har du andre lån som studielån, billån, kredittkort eller forbrukslån vil disse bli tatt med i vurderingen. Er du derfor usikker på hvor mye du har på kredittkortene dine? Da kan det være lurt å sjekke Gjeldsregisteret før du søker om lån. Kanskje det er noen kredittkort du ikke trenger? 

Hvor mye egenkapital må jeg ha?

Minstekravet for egenkapital er vanligvis 15% av kjøpesummen til boligen. Det vil si at om du skal kjøpe en bolig til 3 millioner kroner, må du stille 450.000 kroner som egenkapital. Har du ikke egenkapitalen? Da kan det være mulig å søke om 100% finansiering med tilleggssikkerhet. 

Får du boliglån uten egenkapital vil de fleste banker dele opp lånet, hvor du får et topplån med en høyere rente enn hvis du hadde egenkapital. Dette gjør bankene fordi at risikoen er høyere, og da må du betale en litt høyere pris. 

Boliglån for unge

Er du under 34 år og har planer om å kjøpe en bolig? Da er det godt å vite at de fleste bankene tilbyr boliglån for unge. Her får man ofte bedre betingelser og vilkår. 

Med flere år i jobb som venter, blir risikoen for bankene redusert. Som igjen gjør at de har mulighet til å gi enda bedre betingelser, altså en lavere effektiv rente. 

Beste boliglån = beste lånerente 

De som er på jakt etter det beste boliglånet leter normalt etter bankene som tilbyr beste lånerente. Dette viser hva boliglånet faktisk koster deg. 
Det er to forskjellige lånerenter, effektiv rente og nominell rente. Den nominelle viser kun det du betaler for lånet, ikke andre kostnader. Den effektive derimot, viser den totale kostnaden for lånet, både med renter, gebyrer og andre kostnader. Så det er denne renten du må se på når du er på jakt etter beste lånerente. 

Flytende eller fast rente på boliglån?

Har du en stabil økonomi og kan tåle svingninger i markedet? Da anbefales det ofte at man velger flytende rente. Flere eksperter har sagt at i lengden lønner det seg mest sannsynlig med flytende rente. 

Dersom du har et større behov for forutsigbare kostnader de neste årene, da kan fastrente være lurt å velge. Da vet du akkurat hvor mye du må betale i en avtalt periode frem i tid - og kan derfor regulere forbruket ditt etter det. 

Søke boliglån

Enten du skal øke boliglånet, søke om refinansiering eller investere i ny bolig er du nok på jakt etter beste og billigste boliglån. Og da er det naturligvis kostnadene vi ser på. 

For å få det beste boliglånet med lavest kostnader anbefaler vi at du bruker vår tjeneste for å oppnå akkurat dette. Vi har mange års ekspertise i å finne riktige produkter til privatkunder, slik at du får enda bedre lånevilkår. 

Det eneste du trenger å gjøre er å 

 1. Fyll ut vårt skjema
 2. Send inn nødvendige dokumenter
 3. Du mottar lånetilbudet som banken kan tilby deg  

Fyll ut låneskjema