Søke forbrukslån

Få tilbud på nytt forbrukslån eller refinansiering av lån du har i dag, fra flere banker. Vi hjelper deg å sjekke hvilke tilbud du kan få. Det er gratis og uforpliktende.
 • Vi hjelper deg å finne gode låneløsninger
 • Du sparer tid og penger
 • Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg
Fyll ut låneskjema

Slik hjelper vi deg

 • 1
  Søknad
  Fyll ut søknaden og last opp dokumentasjon
 • 2
  Gjennomgang med rådgiver
  En rask og grundig gjennomgang av søknaden med en dyktig og personlig rådgiver
 • 3
  Du mottar tilbud fra banken
  Sammen velger vi en fornuftig og bærekraftig løsning som passer din situasjon

Vi hjelper deg med lånetilbud

 • 14
  banker
 • 100%
  uforpliktende
 • Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg med å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader.
 • Hos oss arbeider dyktige rådgivere med mange års erfaring fra bransjen, for å sikre deg best mulig hjelp på veien.
 • Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.
 • Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden. Tilslutt er det du som velger å si ja til tilbudet eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.

Se hva våre kunder sier om oss

Spørsmål om din søknad?

Kontakt oss, og våre rådgivere vil gjøre sitt ytterste for å svare på dine spørsmål og hjelpe deg videre i søkeprosessen.

Vanlig spørsmål

 • Hva er et forbrukslån?

  Kort sagt, er et forbrukslån et lån uten sikkerhet. Det betyr at du ikke trenger en garanti til banken, såkalt uten sikkerhet. Du bestemmer selv hva pengene skal gå til. Du kan søke om forbrukslån uten sikkerhet inntil 500 000 kroner. Nedbetalingstiden er vanligvis 5 år, men skal du refinansiere eksisterende kredittkort eller annen forbruksgjeld, kan du få inntil 15 års nedbetalingstid.

 • Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?

  Nominell rente er rentesatsen før gebyrer, mens effektiv rente er rentesatsen medberegnet gebyrer, slik som etableringsgebyr, termingebyr og andre kostnader. Du bør derfor se på effektiv rente for å få et bedre bilde av de faktiske kostnadene for lånet.

 • Hvilken rente får jeg?

  Akkurat hvilken rente du får, er veldig individuelt. Det avhenger av lånebeløp og sikkerhet. Det vil si at betalingsevne har mye å si, som betyr inntektene og utgiftene dine. Belåningsgraden vil også påvirke renten. Altså, hvor mye gjeld du har fra før. Dermed vil du kunne forhandle deg til lavere rente om du har betalt en del ned på lånet ditt og eier mer av boligen selv. Har boligen din steget i verdi siden du kjøpte den, vil dette også gjøre at belåningsgraden blir lavere. Med andre ord, hvilken rente du får vet du først når du har søkt og vet hva banken kan tilby deg. Har du i tillegg mulighet til å søke sammen med samboer eller ektefelle, vil du mest sannsynlig også få en lavere rente, enn om du søker alene.

 • Hvem kan søke om forbrukslån?

  For at du skal kunne søke om forbrukslån må du som hovedsøker, eventuell din medsøker, ha bodd i Norge i minimum 3 år, tjene minst 200 000 kroner i året, og ikke ha løpende inkasso eller betalingsanmerkning. Har du samboer eller er gift, anbefaler vi å søke sammen da det øker muligheten for å få innvilget lånet og få en lavere rente.

 • Hvor mye kan jeg få i lån?

  Lånesummen du får er bestemt av inntekten og utgiftene, hvor mye du allerede har i lån, samt egenkapitalen du stiller. I Norge kan man heller ikke ha samlet lån over fem ganger sin egen inntekt.

 • Hvordan søker jeg forbrukslån?

  Det enkleste er å fylle ut vårt låneskjema. Om du trenger veiledning, kan du gjerne kontakte oss på 66770101. Vi kan også hjelpe deg med å fylle ut søknaden over telefon om du ikke har mulighet til å gjøre det selv. Likevel er det viktig at du da har tilgang på alle opplysninger om husholdningens inntekt og gjeld. Banken vil også spørre etter dokumentasjon på dette.

 • Hva slags dokumentasjon kreves?

  Vanligvis er det lønnsslipper og skattemelding som kreves. Eksempelvis godtas ikke likning, skatteoppgjør eller søknad om skattekort. I tillegg kan det også bli bedt om nedbetalingsplaner. Er du selvstendig næringsdrivende kreves siste næringsoppgave og/eller oppdatert regnskap for året. Dette må også være godkjent av regnskapsfører eller revisor.

 • Hvor land tid tar det før jeg får svar på søknaden om forbrukslån?

  Det spørs hvor raskt du kan legge frem nødvendige dokumenter. Så fort disse er inne hos oss, sendes søknaden din til de aktuelle bankene. Så fremt de sendes innenfor åpningstid, mandag til fredag fra kl. 09 - 17. Vanligvis får du et svar innen et par dager etter at søknaden er videresendt til banken.

 • Hvor lang tid tar det før pengene er på konto?

  Om du bruker elektronisk legitimering og signering, kan pengene være på konto allerede dagen etter. Dette spørs derimot helt på hvor fort alle dokumenter blir signert. Ikke alle banker tilbyr elektronisk signering heller, og det kan da ta inntil 5 virkedager før du har pengene på konto.

Søk om forbrukslån

 • 1
  Fyll ut låneskjema
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp.
 • 2
  Dokumenter hentes inn
  Banken trenger disse dokumentene for å gi et lånetilbud - gjøres gjerne dialog med rådgiveren.
 • 3
  Du mottar lånetilbudet banken kan tilby deg
  Så får du tilbud om lån du kan si ja til. Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.
Fyll ut låneskjema

Skal du søke forbrukslån?

Skal du søke forbrukslån, er det viktig at du vet hva du skal se etter, men også hvordan du gjør det.

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, i all hovedsak. Her skal vi ta for oss forbrukslån uten sikkerhet, men det finnes også en form for forbrukslån som er sikret.

Det er mest relevant for deg som har ledig sikkerhet i boligen din til å ta et rammelån, også kjent som boligkreditt. Har du mulighet til å få rammelån, vil dette gi deg lavere rente enn lån uten sikkerhet.

At et lån er usikret vil si at det ikke stilles krav til hva du kan bruke pengene til. Mens får du innvilget et boliglån, så er pengene øremerket bolig, og banken har pant i boligen.

Når banken har pant gjør at de i siste trinn kan selge boligen dersom du misligholder lånet, for å få tilbake så mye av pengene de har lånt deg som mulig. Dette gir en lavere risiko for banken, og siden renten settes ut fra hvor stor risiko de har ved utlån, har forbrukslån høyere rente enn boliglån og andre lån med pant.

Hvis det er slik at du først trenger et forbrukslån, er det derfor viktig at du ikke forhaster deg. Søk forbrukslån hos mer enn én aktør og sammenlign effektiv rente og priser fra andre selskaper, slik at du er sikker på at du velger riktig.

Krav når du skal søke om lån uten sikkerhet

Det finnes både lovpålagte krav og bankenes egne krav til den som søker. Kravene er finnes for å sørge for at det ikke lånes ut på en uforsvarlig måte. Særlig for å sikre at den som søker har økonomien til å betjene lånet uten å havne i økonomisk bakevje.

Kravene for deg som søker usikrede lån er:

 • Du kan ikke ha lån mer enn fem ganger din egen inntekt. Det vil si at etter du har ganget årsinntekten din med fem, så må du trekke fra all gjeld du har. Alt fra forbrukslån, billån og boliglån, og til kredittrammer du har fått innvilget.
 • En del banker har krav om at man må ha en viss fast inntekt. Minimumskravet varierer.
 • Aldersgrense er gjerne mellom 20 og 25 år, veldig få banker har 18 års aldersgrense for usikrede lån.
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger. Unntaket er omstartslån, som er et refinansieringslån for deg som kan stille tilstrekkelig sikkerhet i fast eiendom.
 • For å signere må du kunne bekrefte din identitet. Når man søker lån på nett, kan man bruke BankID til dette. Hvis du ikke har BankID, må du spørre banken om signering av lånesøknad via post.
 • Du må være folkeregistrert i Norge, og oppgi norsk personnummer.

Hvordan søke om forbrukslån

Det er enkelt å sende inn søknad om forbrukslån, men utover å taste inn hvor mye du ønsker å låne og ønsket nedbetalingstid, behøves det også litt informasjon og dokumentasjon. Bankene har gode digitale løsninger, og du finner også dokumentasjonen du trenger til søknaden på nett.

I en søknad om forbrukslån må du oppgi informasjon om deg selv, slik som navn, fødselsnummer, telefonnummer, e-post, statsborgerskap, utdanning og sivilstand.

Informasjonen, hovedsakelig fødselsnummeret, trenger bankene for å kunne gjøre en kredittsjekk. Dette er noe de er lovpålagt å gjøre, og de får se en kredittscore som baserer seg på din økonomiske situasjon og hvor sannsynlig det er at du klarer å betjene lånet.

Dokumentasjon må du også laste opp, og da er det snakk om dokumentasjon på inntekt. Dette er gjerne de tre siste lønnsslippene dine.

Men du må også dokumentere gjelden din, og dette gjør du ved å laste ned siste skattemelding fra Altinn. I tillegg til dette, logger du inn i Gjeldsregisteret og finner frem informasjon om andre usikrede lån og kredittrammer.

Du kan logge inn i Gjeldsregisteret gjennom en av disse lenkene:

På vår side finner du et skjema som lar deg søke forbrukslån i flere banker samtidig. Trenger du hjelp med å fylle ut dette? Kontakt oss gjerne på 66770101. Husk å ha klar tilgang på opplysninger om husholdningens gjeld og inntekt. Å søke forbrukslån via oss er gratis og uforpliktende.

Søke lån – svar med en gang

Bankene som tilbyr forbrukslån, tilbyr gjerne lån med svar direkte. Dette er fordi søknadsbehandlingen er automatisert.

Dette er fordi det er snakk om usikrede lån. Når det kommer til lån med sikkerhet, slik som boliglån eller billån med pant i bilen, tar det litt lenger tid. Selv om bankene er også godt vant med å behandle lånesøknader som haster, slik som når det er kort tid til budrunde.

Betjeningsevne er viktig, og basert på informasjon og dokumentasjon du oppgir, regnes dette ut av et datasystem.

Det finnes likevel noen tilfeller hvor du ikke vil få svar umiddelbart. For eksempel om du har tastet inn feil informasjon, eller om det trengs mer informasjon fra deg. Da blir du gjerne kontaktet av banken, slik at de kan få informasjonen de trenger.

I tillegg kan det være tilfeller hvor det er forhold med inntekt og gjeld som må sjekkes nøyere. Da er det behov for en manuell vurdering av søknaden og dokumentasjonen din, og dette tar naturligvis lenger tid enn om en datamaskin gjør det.

Merk deg at selv om du får svar direkte på lånesøknaden din, betyr ikke det at pengene blir utbetalt på sekundet. Først må du signere låneavtalen, og deretter må du vente som du venter på andre bankoverføringer. På helgedager og helligdager er det ikke bankoverføringer.

Kan man søke forbrukslån uten inntekt?

I løpet av livet er det mange som opplever perioder uten inntekt. Men kan man få lån uten inntekt?

Er man for eksempel selvstendig næringsdrivende er det ikke sikkert man har en fast lønn som man får utbetalt hver måned. Noen perioder kan være veldig gode, og da setter man gjerne av til dårlige perioder.

Man kan altså søke om forbrukslån som selvstendig næringsdrivende. For å få et bilde av inntekten din er det gjerne skattemelding, næringsoppgave og gjerne et regnskap for året man legger ved søknaden.

Som arbeidsledig er man i en usikker situasjon, og arbeidsavklaringspenger vil ikke være tilstrekkelig for å dekke kravet om fast inntekt. Er du varig ufør og får uførepenger, er det derimot regnet som godkjent inntekt.

I situasjoner med ingen eller begrenset inntekt, vil man kanskje føle behov for å låne penger raskt for å betale faste eller uforutsette utgifter. Men om det er uvisst når du kommer til å få inntekt igjen, vil det være høy risiko å ta lån.

Forhåpentligvis er ikke arbeidsledigheten en varig situasjon, men det kan være vanskelig å få ny jobb. Hvis du sliter med å få endene til å møtes, bør du heller se om det er utgifter som kan kuttes, før du vurderer å søke om forbrukslån. En ting du kan vurdere er å refinansiere eksisterende lån for å kutte kostnader.

Kan man søke forbrukslån med betalingsanmerkning?

Når du skal søke lån hos banker i Norge, kreves det at de gjør en kredittsjekk av deg. Da vil de få opp en kredittscore for deg, som sier noe om hvor sannsynlig det er om du misligholder lånet eller ikke. Dermed er en god nok kredittscore avgjørende for å få lån.

Har du en betalingsanmerkning eller pågående inkassosak vil dette dukke opp under kredittsjekken, og du vil ikke få innvilget lån. Den eneste måten å bli kvitt en betalingsanmerkning er å betale ned gjelden hos kreditoren som ga deg anmerkningen i første omgang.

Hvis du sliter med betalingsanmerkning eller inkasso, er det viktig at du tar grep for å få betalt ned gjelden din. Nye lån, som ikke er refinansiering, er ikke løsningen, ettersom dette bare vil øke gjelden din ytterligere.

Å få et lån uten sikkerhet til refinansiering er heller ikke mulig, men det finnes en løsning som kan hjelpe deg. For dersom du har ledig sikkerhet i bolig, vil du kunne kvalifisere til et omstartslån.

Et omstartslån er da et lån spesielt tiltenkt deg med mye ugunstig gjeld, og du kan få det selv om du har betalingsanmerkninger. Da samler du gjelden i et lån med pant i en bolig, og får en lavere rente som gjør det lettere for deg å betjene gjelden din.

Vi kan hjelpe deg å forhandle omstartslån opp mot banker, slik at du kan få mer økonomisk pusterom. Tjenesten er både gratis og uforpliktende for deg, og du kan søke om omstartslån her.

Søke lån i flere banker?

Dersom du skal søke nytt forbrukslån eller refinansiere dyre smålån du har fra før, vil det lønne seg å sammenligne lån. Da får du oversikt over forbrukslån-rente i flere banker, og får bedre forutsetninger for å vite hva som er en god pris og ikke.

Når du skal sammenligne forbrukslån, og andre typer lån, er det viktig at du ser på effektiv rente fremfor nominell rente. Dette er fordi det gir det beste bildet på hva lånet faktisk kommer til å koste deg.

Det er fordi effektiv rente er nominell rente, men iberegnet gebyrer slik som termingebyr og etableringsgebyr. Dermed ser du hvor stor del renter og gebyrer utgjør av lånebeløpet.

Sammenlign forbrukslån enkelt via vårt skjema. Det er en helt gratis og helt uforpliktende tjeneste som gir deg tilbud om forbrukslån fra flere banker samtidig. Deretter velger du det tilbudet hvor du kan få bedre rente, eller som passer deg best.

Det samme gjelder om du skal refinansiere dyre lån og kreditter i ett forbrukslån

Fyll ut låneskjema

Fyll ut låneskjema