Sjekk om du kan spare penger på å sammenligne boliglån

Det er lurt å sjekke priser hos flere banker for å se om du kan få lavere rente på boliglånet. Både om du skal ha et nytt boliglån, eller om du vil få et bedre tilbud på boliglånet du har i dag.

Renten du får vil ha mye å si for de aller fleste, ettersom boliglån dreier seg om såpass store summer.

Bankene konkurrerer mot hverandre om å ha den beste renten på lån, og du kan ikke med sikkerhet si at banken din er best før du faktisk sammenligner.

Les mer om hvordan du kan forhandle renten på boliglån her. Eller så kan vi gjøre jobben med å forhandle lån på vegne av deg med bankene vi samarbeider med. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Du finner skjema for boliglån her, eller ved å følge veien videre i kalkulatoren. Vi kommer tilbake med det beste tilbudet vi finner for deg.

Effektiv rente inneholder nominell og gebyrer

Når du bruker kalkulatoren, er det viktig at du tar utgangspunkt i nominell rente og termingebyr. Dette er for at kalkulatoren skal regne riktig kostnader.

Men når du skal sammenligne boliglån eller andre lån, er det viktig å se på den effektiv renten på boliglånet.

Grunnen til at vi bruker den nominelle her, er fordi kalkulatoren gjør et estimat av effektiv rente på egenhånd. Slik at du mer nøyaktig kan se hvilke utslag termingebyret gjør, eller nominell rente.

Det pleier også å være et etableringsgebyr på boliglån. Dette er en engangsutgift, og vil variere fra bank til bank. Dette er ikke med i kalkulatoren, men du kan ha det i bakhodet når du skal sammenligne boliglån.

Hvordan bruke kalkulatoren

Kalkulatoren inneholder felt som du kan fylle ut for to forskjellige lån. Du kan sammenligne endring i lånebeløp, renten og termingebyr.

Du kan for eksempel legge inn informasjon om to ulike lån fra bankene du sammenligner, og se hvor mye du faktisk kommer til å spare på det.

Dersom du har lån i dag, kan det også være interessant å se hva som skjer om du gjør endringer i lånet.

Vurderer du å betale inn ekstra på boliglånet, kan du se hvor mange kroner du sparer på det ved å sette ned lånebeløpet i lån 2 tilsvarende det du planlegger å betale ekstra.

Men å se hvor mye en liten endring renten kan ha å si, kan også være første steg på veien til å se hvor mye du kan spare på å refinansiere boliglån hos en annen bank.

Vil du vite hva banker vi samarbeid tilbyr deg i renter? Du kan som nevnt søke om boliglån via oss, og få det beste tilbudet vi får til for deg.

De fleste har flytende rente på boliglånet

Noen ønsker seg fastrente på lånet for å få en forutsigbar utgift. For med flytende rente svinger renten i takt med markedet.

Selv om man er mer sårbar for svingninger i markedet, er man mer fleksibel til å flytte boliglånet sitt til andre banker når man har flytende rente.

Det kan nemlig lønne seg å sammenligne boliglån jevnlig. For når man har flytende rente vil renten, som sagt, følge markedet. Dermed kan banken din plutselig ha blitt mindre konkurransedyktig.

Hvor ofte du sammenligner er opp til deg. For eksempel kan du ha en fast dag i året, eller annethvert år, som du skriver inn i kalenderen din.

Sammenlign gjerne andre poster i budsjettet da også. Slik som forsikring, strøm, mobilabonnement og andre abonnement.

Har du fastrente på lånet, er det ikke like enkelt å avslutte en avtale om fastrente før tiden.

Da må du forholde deg til underkurs og overkurs.

 • Underkurs er når banken må betale deg når du går ut av en fastrenteavtale. Dette er fordi din fastrente er lavere enn renter de tilbyr nye kunder og de tjener mer på dette.

 • Overkurs er når du må dekke tapet til banken. Da har du høyere fastrente enn renter de tilbyr nye kunder, og banken taper dermed penger på at du sier opp fastrenteavtalen.

Dersom du ønsker å avslutte dette lånet, må du ta kontakt med banken din og få vite hva du må betale, eventuelt hva de betaler, for at du kommer deg ut av avtalen.

Dette kan gi deg lavere rente på boliglån

Boligens verdi har økt, og dermed går belåningsgraden ned. Du eier altså mer selv. Samme gjelder når du betaler ned på lånet. Mer egenkapital, betyr mer sikkerhet.

Siden rente regnes ut fra hvor stor risiko banken har for å ikke få igjen penger de har lånt ut, vil du kunne få lavere rente ved mer sikkerhet.

Det hjelper også om du har fått ned gjeldsgraden din totalt. For eksempel om du har blitt kvitt annen gjeld enn boliglånet, samtidig som du kanskje har fått høyere inntekt.

Er du medlem av fagforening eller andre organisasjoner, kan dette være med på å gi deg rabatt på boliglån.

For deg under 34 år, kan du søke om boliglån for unge. Da vil man gjerne få en av de beste rentene banken tilbyr.

Det samme gjelder for grønt boliglån. Dette er lån som banken gir for deg som har, eller skal kjøpe, bolig med energiklasse A eller B. Det vil si at om du har en energieffektiv bolig i dag, kan du refinansiere lånet til et grønt boliglån og få bedre rente.

Få hjelp til å forhandle renten på boliglånet

Det er enkelt å sjekke tilbud på boliglån. Det koster deg ingenting, og tilbud du eventuelt mottar er helt uforpliktende.

Enten du har boliglån fra før, eller skal søke et nytt, så er det viktig å finne boliglånet med laveste rente. Som du kan sjekke i kalkulatoren vår, så vil den totale kostnaden gå ned betraktelig selv ved små endringer i renten.

For eksempel vil det å få ned renten med 0,5 prosent på et boliglån på 2 millioner kroner utgjøre hele 10 000 kr i året.

Vi tar jobben med å forhandle boliglån på vegne av deg med banker vi samarbeider med. Slik at du skal få et så godt tilbud som mulig. Tjenesten vår er både gratis og uforpliktende.

Du søker enkelt ved å fylle ut skjemaet rett under teksten her, eller ved å klikke deg videre fra kalkulatoren.

Har du spørsmål om boliglån eller søknaden din? Ta kontakt med oss på telefon: 66 77 01 01 eller e-post: [email protected].

Fyll ut låneskjema

Spørsmål og svar om boliglån

 • Hvordan sammenligne boliglånsrenten?

  Det er lånet med laveste effektiv rente som er det billigste lånet. Med en kalkulator kan du se konkret hvor mye du sparer på å få bedre renter på lånet ditt.

 • Hvilket boliglån er det billigste?

  Ofte vil du få bankens beste renter dersom du kvalifiserer til et boliglån for unge, et grønt boliglån eller dersom du har mye sikkerhet i boligen din (lav belåningsgrad). Renter kan også variere fra bank til bank.

 • Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?

  Nominell rente er renten som bankene setter som pris på lånet. Mens effektiv rente inneholder den nominelle, iberegnet andre gebyrer og kostnader ved å ha lån. Sammenlign effektiv rente når skal se på kun renter.