5 min lesetid
Sist oppdatert: 24 oktober 2023

Låne til bryllup?

Man gifter seg forhåpentligvis bare én gang, og da er det viktig at alt er perfekt for den store dagen. For mange kan det gå mye penger, så hvilke alternativer har man når man trenger å låne til bryllup?
Fyll ut låneskjema

Når man ikke har mulighet til å spare opp penger til bryllupet fordi man ikke har så god tid, finnes det to muligheter for å låne penger til bryllupet. Lån uten sikkerhet og lån med sikkerhet.

Begge deler vil gi bryllupet en ekstrakostnad i form av renter, hvor lån uten sikkerhet har den høyeste renten. Det billigste vil alltid være å spare opp penger. Eller om dere kan utsette datoen eller kutte ned på kostnader.

Dersom man skal låne penger, er det viktig å sette seg ned og finne ut av hvor mye penger dere trenger. Da slipper dere å tenke på å måtte ta opp et lån til, fordi pengene ikke strekker til.

Må man ta flere lån, blir det både dyrere og mer uoversiktlig. Det er leit å starte livet dere har sammen med en uoversiktlig økonomi, da penger ofte er rot til konflikt i et samliv.

Tenker dere å låne penger fordi økonomien er stram, bør dere heller vurdere å refinansiere lånene dere har, slik at dere kan få ned månedskostnadene deres. Da blir det også lettere å legge opp sparepenger til bryllupet.

Få orden på økonomien før bryllupet
Med vår sammenligningstjeneste kan dere få tilbud om refinansiering fra flere banker samtidig, og velge det beste tilbudet. Tjenesten er gratis og uforpliktende.
Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nom. rente fra 8,34-24,9 %. Eff. rente fra 9,8–38,54 %. Eks. eff. rente 11,9 %, 150 000 kr o/5 år, kostnad: 46 000 kr, totalt: 196 600

Lån til bryllup uten sikkerhet

Dersom dere ikke har noe ledig sikkerhet i bolig, er alternativet et lån uten sikkerhet. Fordi et slikt lån er usikret, vil det også medføre høyere rente for dere. Noe som betyr at den store dagen kommer til å koste dere enda mer.

Det finnes ikke et dedikert forbrukslån til bryllup. Når man skal ta opp et lån uten sikkerhet, så er ikke pengene øremerket noe. Slik som det er med boliglån og billån. Dermed er det et ordinært forbrukslån dere søker om.

Når det kommer til forbrukslån, er det mye konkurranse på markedet. Derfor bør dere sjekke tilbud hos flere banker, for å få ned rentekostnadene, om dere først vil låne penger.

Med vår sammenligningstjeneste, kan dere spare tid ved at dere benytter dere av et enkelt skjema for å motta tilbud fra flere banker. Alle våre tjenester er gratis å benytte seg av, og alle tilbud dere mottar er uforpliktende. Dere kan også søke om refinansiering av lånene dere har.

Låne penger til bryllup med sikkerhet i bolig

Det er ikke alle som har ledig sikkerhet i boligen sin, men for de som har det, vil man kunne få lån til bryllup med lavere rente enn ved usikrede lån.

Man kan for eksempel søke om å øke boliglånet for å få penger til bryllup. Da legges summen dere låner inn i det eksisterende boliglånet. For dette er det som nevnt viktig at dere har nok sikkerhet i boligen til å få låne nok.

Dere kan lese mer om å øke boliglånet i denne artikkelen.

Et annet alternativ er et rammelån, som også kalles boligkreditt, og kan minne om kredittkort. Her får man en låneramme med sikkerhet i boligen. Dette gjør at man kan ta ut penger fra lånerammen ettersom man trenger, og man betaler kun rente på det man bruker.

Rammelån kan være en god løsning for dere som kanskje ikke helt vet hvor mye dere må låne enda, eller som tar utgiftene fortløpende.

Mange kostnader å tenke på

Ulike par trenger ulike ting til bryllupet. Mens noen ønsker en liten tilstelning med nære venner og familie, ønsker andre kanskje en stor fest med mange gjester. Kanskje ønsker man til og med å ta bryllupet i utlandet.

Det er som nevnt lurt å ha en oversikt over hvor mye bryllupet kommer til å koste dere.

Her er noen utgifter som kan dukke opp for bryllupet:

  • Leie av lokale
  • Fotograf
  • Klær (Bryllupskjole koster særlig mye)
  • Gifteringer
  • Mat, drikke og catering
  • Dekorasjon
  • Underholdning (Eksempelvis DJ, konferansier, musikere)
  • Bryllupsreise

Her gjelder det å ha noen alternativer, og en klar formening om hva som bør prioriteres. Samtidig er det ikke en dag man ønsker å nøye seg med andrevalget.

Likevel er det greit å tenke at man kanskje legger et unødvendig stort press på seg selv. Husk at gjestene, som er deres familie og venner, koser seg og generelt er der først og fremst for dere og ikke nødvendigvis lokalet, bandet eller blomstene.

Finn det billigste lånet til bryllupet
Sammenlign lån fra flere banker samtidig. Sammenligningstjenesten er gratis og uforpliktende.
Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nom. rente fra 8,34-24,9 %. Eff. rente fra 9,8–38,54 %. Eks. eff. rente 11,9 %, 150 000 kr o/5 år, kostnad: 46 000 kr, totalt: 196 600

Spar opp penger hvis mulig

Skal dere ta opp et lån til bryllup, bør dere regne med å måtte betale ned på det en god tid etter bryllupet. Selvfølgelig avhengig av lånebeløpet, men rente vil gjøre at bryllupet koster deg mer i lengden.

Det beste er naturligvis å spare opp penger fremfor et lån. Det sparer dere mest på. Om dere setter opp en spareplan med en gang dere forlover dere, vil dere kanskje slippe å ta opp lån.

Om det er for sent for å spare opp hele beløpet, vil det fortsatt hjelpe dere å spare så mye dere kan. Da får dere ned lånebeløpet, og gjør lånet lettere å håndtere når hverdagen starter igjen.

Kan dere spare inn på kostnadene uten at det går utover kosen, er selvfølgelig det også med på å hjelpe. For eksempel kan man droppe bryllupsgaver og be om at gjestene gir penger som skal gå til festen.

Spar penger med refinansiering

Vi kan hjelpe dere med å spare tid og penger. Med vår sammenligningstjeneste søker dere enkelt om refinansiering fra flere banker samtidig, med kun et skjema.

Dere finner skjemaet rett under teksten. Tjenesten er gratis og tilbudene er uforpliktende. Dermed er det en lett måte å få oversikt over markedet på. I tillegg vil man ofte få svar om lån på dagen.

Med bedre oversikt over gjelden og lavere rente, kan det bli lettere for dere å sette av pengene dere trenger til bryllupet.

Har dere boliglån, kan det også være lurt å se om dere kan få bedre tilbud på disse andre steder. Søker dere om det via oss, tar vi med søknaden deres til bankene vi samarbeider med, og forhandler frem lånet på vegne av dere. Vi presenterer det beste tilbudet for dere.

Også denne tjenesten, som alle våre tjenester, er helt gratis og uforpliktende. Dere finner skjema for refinansiering av boliglån her, og dere kan søke om å flytte annen gjeld inn i lånet.

Fyll ut låneskjema

Thomas Johnsen
Thomas Johnsen
Thomas Johnsen er leder for Kjøretøy / Forbruk / Bedriftsfinansiering. Seniorrådgiver og spesialist på alle typer lån til privat og næringskunder. Han har over 15 års erfaring fra bank og finans.
Fyll ut låneskjema