5 min lesetid
Sist oppdatert: 24 oktober 2023

La bankene konkurrere om deg - så enkelt er det

Hvordan kan du la bankene konkurrere om deg? Vår tjeneste lar deg søke lån hos flere banker samtidig, slik at du kan finne beste tilbud.
Fyll ut låneskjema

Vi nordmenn er gjerne lojale mot banken vår, men det er ikke nødvendigvis lønnsomt i lengden. Det er konkurranse på lånemarkedet, og det kan spare deg for penger.

Alle banker leter etter nye kunder, og er i konkurranse med hverandre om de samme kundene. Dette kan du bruke til din fordel. Enten du skal søke et nytt lån, eller sjekke om du kan spare penger på dine eksisterende.

Vi i Tjenestetorget Finans samarbeider med flere banker, og kan hjelpe deg med å få et godt lånetilbud innenfor følgende kategorier:

Har du flere lån, kan du i tillegg til å spare penger, også få bedre oversikt om du velger å samle disse i det samme lånet.

Lån uten sikkerhet - sammenlign tilbud fra flere banker

For lån uten sikkerhet, altså forbrukslån, har de fleste långivere automatisert søknadsprosessen. I noen tilfeller trenger banken å se nærmere på søknaden din, for eksempel om noe informasjon eller dokumentasjon mangler.

Men i de fleste tilfeller vil du få tilbud eller avslag svært kort tid etter du har søkt digitalt om lånet.

I stedet for å søke hos hver enkelt bank individuelt, lar vår tjeneste deg søke hvor flere banker samtidig. Slik at du kan selv se hvilken bank som gir deg beste lånetilbud.

Du kan søke om refinansiering uten sikkerhet med skjemaet øverst på siden vår.

Trenger du lån med sikkerhet? Slik som boliglån, lån til kjøretøy eller refinansiering med sikkerhet? Det kommer vi tilbake til litt lenger ned.

Hvordan finne beste tilbud når du skal la bankene konkurrere om deg?

Du må se på renten og betingelser som ulike långivere tilbyr.

Da bør du for eksempel vite at du bør sammenligne effektiv rente fremfor nominell rente. Dette er fordi den effektive renten inneholder den nominelle, i tillegg til gebyrer på lånet.

Enda lavere rente får du om du kan stille med sikkerhet for lånet. Da kan du refinansiere ugunstig gjeld til samme rente som du får på boliglånet, og spare enda mer penger i måneden.

Har du betalingsanmerkning eller inkasso, får du ikke lån uten sikkerhet. Selv ikke refinansiering. En vanlig bank vil heller ikke refinansiere boliglånet ditt.

Heldigvis er det mulig å søke hos banker som har spesialisert seg på å hjelpe personer med mye ugunstig gjeld, og som har pådratt seg betalingsanmerkning eller inkasso.

Lån med sikkerhet? Vi forhandler på vegne av deg

For sikrede lån, er søknadsprosessen noe annerledes enn med usikrede lån. Derfor hjelper vi deg med å forhandle frem lånetilbud med långivere som vi samarbeider med, og gir deg det beste tilbudet.

Du kan søke om å få et bedre tilbud på boliglån, kjøretøylån eller få hjelp til å refinansiere ugunstig gjeld inn i et sikret lån.

Vi hjelper både deg som bare vil ta en sjekk om du kan spare penger, og deg som er i en vanskelig økonomisk knipe. Alle våre tjenester er gratis og uforpliktende.

Her finner du søknadsskjema for refinansiering med sikkerhet.

Fått avslag? Dette kan være grunnen

Det er flere faktorer som blir vurdert når man søker lån. Noen krav har bankene selv satt, og kan derfor variere fra bank til bank, mens andre er satt av myndighetene.

For eksempel kan det være at du ikke tilfredsstiller en av disse kravene:

  • Du kan ikke få lån som gjør at din totale gjeld overstiger fem ganger din egen inntekt

  • Økonomien din må tåle en økning i rente på tre prosent, og minimum sju prosent.

  • Du kan ikke ha betalingsanmerkning eller inkasso, med mindre det er snakk om omstartslån (refinansiering med sikkerhet)

  • Du mangler egenkapital (relevant for boliglån og større billån)

  • Du har lav kredittscore (statistisk høy sannsynlighet for å misligholde gjelden)

Dersom du prøver å søke om nytt lån hos flere banker, kan det være du ikke får positivt svar hos noen av dem. Har du mye gjeld fra før, bør du la bankene konkurrere om deg ved å søke om refinansiering hos flere.

Søk om refinansiering uten sikkerhet hos flere banker samtidig

Søker du om refinansiering uten sikkerhet via oss i Tjenestetorget Finans, blir søknaden sendt til flere banker samtidig. Slik at du kan la bankene konkurrere om deg.

Tjenesten vår er både gratis og uforpliktende, og du søker enkelt via skjemaet som du finner rett under teksten her.

Som nevnt kan vi også hjelpe deg med lån med sikkerhet, men da forhandler vi på vegne av deg med banker vi samarbeider med, og kommer tilbake til deg med det beste tilbudet.

Du kan søke refinansiering med sikkerhet her. Eller få tilbud om nytt boliglån eller lån til kjøretøy via lenkene i menyen vår. Du kan også sjekke om du kan få en bedre pris på eventuelt boliglån eller kjøretøylån du har i dag via samme lenker.

Har du spørsmål om refinansiering eller andre typer lån? Vi hjelper deg gjerne. Ta kontakt med oss på e-post: [email protected] eller telefon: 66 77 01 01.

Fyll ut låneskjema

Thomas Johnsen
Thomas Johnsen
Thomas Johnsen er leder for Kjøretøy / Forbruk / Bedriftsfinansiering. Seniorrådgiver og spesialist på alle typer lån til privat og næringskunder. Han har over 15 års erfaring fra bank og finans.
Fyll ut låneskjema

Spørsmål og svar om sammenligning av lån