6 min lesetid
Sist oppdatert: 24 oktober 2023

Kan man få kredittkort med betalingsanmerkning?

Når man har betalingsanmerkninger, blir det vanskelig å få lån. Men kan man få et kredittkort med betalingsanmerkning?
Søk refinansiering med betalings­anmerkning

En betalingsanmerkning funker litt som en advarsel til andre som vil låne deg penger, om at du har misligholdt et lån eller kreditt, og enda ikke betalt den du skylder penger tilbake.

Anmerkningen vil dukke opp hver gang det blir foretatt en kredittsjekk av deg. Det kan blant annet være en bank, utleier eller bedrifter som tilbyr abonnement med etterbetaling.

Skal du søke om kredittkort, vil du altså kredittvurderes, siden kreditt også er en type lån. Du kan med andre ord ikke få kredittkort med betalingsanmerkning.

Har du betalingsanmerkning, bør du ikke øke gjelden din, selv om du trenger penger. Du må bli kvitt betalingsanmerkninger, og bli kredittverdig igjen, før du kan få et kredittkort.

Løsningen kan være et omstartslån, som er refinansiering med sikkerhet. Dette er et lån du kan få, selv om du har pågående inkasso eller betalingsanmerkning på deg.

Få hjelp til å bli kvitt betalingsanmerkning
Søk refinansiering med sikkerhet i bolig. Få ned rentekostnader og samle gjeld. Gratis og uforpliktende tjeneste.
Eksempel: Nominell rente: 7,15 % Effektiv rente: 7,97%, lån 2.000.000,- o/25 år, kostnad 2.298.261,- Totalt 4.408.261,-

Hvorfor får man ikke kredittkort uten kredittsjekk?

Reglene for lån uten sikkerhet, derunder kreditt, ble skjerpet, etter at nordmenns forbruksgjeld økte uforsvarlig.

Nye tiltak var for eksempel at et forbrukslån kan ha maksimal nedbetalingstid på 5 år. Med mindre det skulle brukes til refinansiering av tidligere forbruksgjeld hvor nedbetalingstiden var over 5 år.

Alle banker må foreta en kredittsjekk før de gir deg lån eller kreditt. Dette er for å sjekke at det er forsvarlig å gi deg lånet, og ikke sannsynlig at du vil få problemer med økonomien.

I tillegg har Gjeldsregisteret blitt innført, hvor banker kan få oversikt over all din usikrede gjeld, men du kan også få tilgang selv.

Før kunne man i større grad søke lån hos flere banker, og få innvilget hos flere, uten at bankene ville få vite om det. Dermed kunne privatpersoner pådra seg uforsvarlig mye gjeld.

Ubrukt innvilget kreditt blir også regnet som gjeld. Fordi dette kan bli til gjeld når som helst, og det må banker ta høyde for.

Hvordan bli kvitt betalingsanmerkning?

For å bli kvitt en betalingsanmerkning, må du betale tilbake til den du skylder penger. Det vil si den kreditoren som i utgangspunktet satt betalingsanmerkning på deg.

Har du annen gjeld i tillegg, må du passe på at du får betalt ned på denne også. Slik at ikke disse lånene også går til inkasso og betalingsanmerkning.

Det kan være lurt å sette opp et budsjett, for å se hvor mye du tjener, og hvor mye du kan avse til å betale tilbake gjeld.

Ser du at inntekten ikke strekker til, kan det få større konsekvenser. Slik som tvangssalg eller gjeldsordning. For å ikke havne der, er det viktig at du tar grep så tidlig som mulig.

Med refinansiering kan du samle lånene dine og få bedre oversikt. I tillegg til at du kan gjøre gjelden lettere å håndtere fra måned til måned.

Refinansiering med betalingsanmerkning
Bli kvitt betalingsanmerkninger, få ned rentekostnader og samle gjeld i et lån med sikkerhet i bolig. Vi gir deg gratis og uforpliktende hjelp.
Eksempel: Nominell rente: 7,15 % Effektiv rente: 7,97%, lån 2.000.000,- o/25 år, kostnad 2.298.261,- Totalt 4.408.261,-

Hvorfor du bør omgjøre kredittkort du har til lån

Dersom du har kredittkort fra før, hvor du enda ikke har fått betalingsanmerkning eller inkasso, bør du avslutte det.

Kredittkort har noen av de høyeste rentene på markedet, og kan gjerne ha en effektiv rente på over 20 prosent.

I tillegg er en av flere fordeler fleksibel nedbetaling. Som vil si at du kun trenger å betale et minstebeløp hver måned. Problemet med dette, er at gjelden fort kan stå på stedet hvil.

Kanskje har man brukt opp det man har betalt ned til neste måned, og det samme gjentar seg. Kredittkort lønner seg først og fremst for de som betaler ned det de bruker før rentene løper på det, for alle andre kan det bli dyrt.

Når du refinansierer kredittkortet, vil du kunne avslutte kredittavtalen og dermed hindre ytterligere gjeld. I stedet får du et fast beløp å forholde deg til hver måned, slik at gjelden krymper gradvis.

Da blir det også lettere å planlegge det økonomiske fra måned til måned, fordi du vet nøyaktig hvor mye som går til nedbetaling hver måned. Samler du flere lån og kredittkort, vil du også få færre fakturaer og innbetalingsdatoer å forholde deg til.

Refinansiering av kredittkort med betalingsanmerkning

Det er vanskelig å få forbrukslån til refinansiering når man har betalingsanmerkning, selv om det gjerne er da man trenger det som mest.

Alternativet er refinansiering med sikkerhet, også kalt omstartslån. Får du innvilget dette, vil den nye banken betale tilbake gjelden som ga deg anmerkning, slik at den blir borte.

Deretter sitter du igjen med et lån med lavere rente enn gjelden du hadde.

I tillegg til å bli kvitt betalingsanmerkninger og sparer penger, er andre fordeler at du får samlet gjelden på et sted og kan bli motivert av å ha færre lån å forholde deg til.

Et omstartslån blir dermed første steg på veien mot å få kontroll på økonomien igjen. Slik at du etter hvert kan spare deg opp en bufferkonto, slik at du i fremtiden ikke vil være like avhengig av kredittkort og forbrukslån.

Få hjelp til å slette betalingsanmerkninger

Som nevnt, er det å betale tilbake den man skylder penger den eneste måten å bli kvitt en betalingsanmerkning.

Velger du å refinansiere gjelden din hos en bank som tilbyr omstartslån, kan du bli kvitt betalingsanmerkningen. I tillegg til at du får lavere rente, slik at det blir lettere å betale tilbake og bli kvitt gjelden for godt.

Har du flere lån og kredittkort, kan disse samles i lånet. Husk at et omstartslån forutsetter tilgang på ledig sikkerhet i en bolig. Det kan være egen bolig, eller du kan søke refinansiering med kausjonist.

Du kan søke om omstartslån med skjemaet rett under teksten. Da tar vi jobben med å forhandle lånet på vegne av deg, og hjelper deg gjennom prosessen. Helt uforpliktende og gratis.

Har du spørsmål om refinansiering eller søknaden din? Ta kontakt med oss på telefon: 66 77 01 01 eller e-post: [email protected].

Søk refinansiering med betalings­anmerkning

Ruben Skumlien
Ruben Skumlien
Ruben Skumlien er leder for omstartslån og seniorrådgiver hos Tjenestetorget Finans. Med mange års erfaring fra både eiendomsmeglerbransjen, samt Bank- og Finansbransjen, bistår han alle sine kunder med optimal låneløsning innenfor alle ulike lånesegmenter. Han bistår i tillegg med verdifull rådgivning i investerings- og kjøpsprosessen innen eiendom.
Søk refinansiering med betalings­anmerkning
Forutsetter ledig sikkerhet i bolig og fast inntekt

Spørsmål og svar om kredittkort med betalings­anmerkning

 • Hvordan få kredittkort med betalingsanmerkning?

  Det er ikke mulig å få kredittkort med betalingsanmerkninger. Du kan kun få lån til refinansiering med sikkerhet i egen eller kausjonists bolig.

 • Hvordan få kredittkort uten kredittsjekk?

  Alle banker som skal låne ut penger i Norge må foreta en kredittvurdering av de som søker lån og kreditt hos dem. Har du betalingsanmerkning vil dette vise seg for alle som forespør kredittsjekk av deg.

 • Hvilke banker gir lån med betalingsanmerkning?

  Det er kun spesialistbanker som gir lån med betalingsanmerkning. Gitt at du har ledig sikkerhet i bolig, fast inntekt og at lånet brukes til refinansiering.

 • Hvorfor får jeg ikke kredittkort?

  Kanskje har du betalingsanmerkning eller inkasso. Men det er flere faktorer ved økonomien din som vurderes når det beregnes kredittscore for deg. For eksempel om du har lav inntekt, eller mye gjeld i forhold til inntekten din.

 • Hvor lang tid tar det å bli kvitt en betalingsanmerkning?

  I utgangspunktet skal betalingsanmerkninger slettes fire år etter registreringsdato. Kreditor kan registrere ny betalingsanmerkning etter dette dersom gjelden ikke er gjort opp. Dersom du betaler ned gjelden din, forsvinner den med en gang.