Sjekk hvor mye du kan spare på å sammenligne lån

Lån uten sikkerhet, slik som forbrukslån og kredittkort, er de lånene hvor man betaler høyest rente. Har man flere av dem, vil man i tillegg måtte betale termingebyr på hvert enkelt.

Med et forbrukslån til refinansiering får du samlet både kredittkort, smålån, kjøpskreditt og annen usikret gjeld i et enkelt lån.

I tillegg til å få bedre oversikt over gjelden din, vil du også få ned renten. Pengene du sparer, kan du for eksempel bruke på å betale ned gjelden raskere, eller bygge opp en bufferkonto.

Med vår sammenligningstjeneste for lån uten sikkerhet, kan du sende én søknad og motta tilbud fra flere banker samtidig. Det koster ingenting å søke lån gjennom Tjenestetorget Finans, og alle tilbud du mottar er helt uforpliktende.

Har du ledig sikkerhet i bolig? Da kan du spare enda mer på å samle usikret gjeld i boliglånet ditt.

Bake inn gjeld i boliglånet

Sammenligner du boliglån med andre typer lån, slik som billån, forbrukslån eller annet. Så vil du se at banken lar deg låne til lavere rente dersom du har sikkerhet i bolig.

Dette er fordi renten settes ut fra hvor stor risiko banken har for å ikke få tilbake pengene de har lånt deg. Med sikkerhet i bolig, har banken lavere risiko for dette, ettersom de kan kreve boligen solgt dersom noe skulle skje.

Husk at før du velger å øke boliglånet, må du være sikker på at du ikke ønsker å bruke denne ledige sikkerheten i nær framtid. Enten det er å refinansiere usikret gjeld, eller om det er for å finansiere bilkjøpet ditt.

For om du for eksempel trenger denne egenkapitalen til å kjøpe en større bolig senere, eller for å pusse opp, så vil egenkapitalen komme godt med.

Samtidig, med den lave renten sikkerhet i bolig gir, så kan du også betale ned gjelden du baker inn raskere. I tillegg til at den totale gjelden din vil påvirke hvor mye du kan kjøpe bolig for. Det blir derfor noe du vurderer selv.

Lavere rente på boliglån

Du kan spare mye penger på å få ned renten så lite som en halv prosent på boliglånet. Det er fordi det gjerne er snakk om store summer, og da vil små endringer ha mye å si.

For eksempel vil en halv prosent lavere rente på et boliglån på 2 millioner kroner tilsvare 10 000 kr i året.

Dermed bør du ikke vente på at banken din skal sette ned renten. Sammenlign lånet aktivt med andre banker. For eksempel en gang i året eller hvert andre år, sett det gjerne som fast gjøremål i kalenderen.

Vi hjelper deg med å sjekke hvor mye du kan spare på nytt eller eksisterende boliglån. Vi forhandler på vegne av deg med banker vi samarbeider med, og du får det beste tilbudet vi fikk til for deg.

Tjenesten er helt uforpliktende og gratis. Du kan søke boliglån eller refinansiering via denne lenken.

Skummelt å bytte bank? Les mer om det å bytte bank her.

Få hjelp til å innhente tilbud på lån

Trenger du uforpliktende lånetilbud å sammenligne? Vi kan hjelpe deg med de fleste typer lån. Alle våre tjenester er gratis og uforpliktende.

Har du spørsmål om å sammenligne lån eller om det å søke lån? Ta kontakt med oss på e-post: [email protected] eller telefon: 66 77 01 01.

Spørsmål og svar om sammenligning av lån

 • Hvordan sammenligne lån?

  Når man sammenligner lån, bør du se på effektiv rente fremfor nominell rente. Dette fordi den effektive renten inneholder den nominelle iberegnet andre gebyrer og kostnader.

 • Hvilket lån bør man nedbetale først?

  Du bør prioritere lånet med høyest rente først. Ofte vil dette være kredittkort og forbrukslån. Du kan også velge å refinansiere disse til et lån med lavere rente. Hvor lav renten blir, avhenger av om du refinansierer med eller uten sikkerhet.

 • Hvor mye er vanlig å ha i gjeld?

  I Norge er gjeldsgrad på 5 normalt, men anbefalingen er en gjeldsgrad på 2,5. Det vil si 2,5 ganger din/deres årlige inntekt.

 • Hvordan la bankene konkurrere om deg?

  Ved å bruke en sammenligningstjeneste for lån, vil du kunne få tilbud om lån uten sikkerhet fra flere banker samtidig. Dermed sparer du tid, i tillegg til at du får oversikt over hva de ulike bankene kan tilby deg, og velge det beste.