Sammenlign forbrukslån fra ulike banker

Søknadsprosessen for forbrukslån er i stor grad automatisert, og derfor er det enkelt for deg som søker å få svar umiddelbart.

Derfor er det også enkelt å sjekke hos flere banker som tilbyr forbrukslån, for å finne beste forbrukslån med lavest effektiv rente.

Det er mange banker på markedet, og konkurransen er stor når det kommer til forbrukslån.

Hvis du først trenger forbrukslån eller refinansiering av forbrukslån, bør du forsøke å finne det billigste forbrukslånet.

Med et enkelt skjema kan du sammenligne flere tilbud, helt uforpliktende og gratis. Du søker om forbrukslån via oss her.

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet

Renten bankene setter er basert på hvor stor risiko de har for å ikke få tilbake pengene de låner ut.

Derfor vil et forbrukslån ha høyere rente enn et lån med sikkerhet. Ettersom banken ikke har pant i noe, og dermed ikke kan kreve noe solgt dersom du misligholder lånet ditt.

Om man misligholder lånet sitt kan det likevel bli aktuelt med tvangssalg omsider, ettersom kreditorer kan fremme krav til namsnemda.

Da vil både eiendom og eiendeler kunne bli vurdert solgt for at du skal få betalt tilbake det du skylder.

Et forbrukslån vil, som alle andre lån, henge ved deg en stund, og påvirke økonomien din i fremtiden. Dersom du har økonomiske problemer anbefales refinansiering fremfor mer lån.

Hvordan sammenligne forbrukslån?

Den tungvinne måten er å gå gjennom nettsidene til flere banker og sammenligne underveis.

En mer oversiktlig og tidsbesparende måte er hvis du benytter deg av en sammenligningstjeneste.

Prosessen rundt det å søke forbrukslån er i stor grad automatisert, og du vil kunne få svar direkte. I visse tilfeller vil bankene trenge å foreta en individuell vurdering av deg, og det kan da ta litt lenger tid å få svar.

Er du usikker på hvor mye man sparer eller taper på ulike forbrukslån? Da kan du benytte deg av vår kalkulator øverst på siden.

Ellers vil det være aktuelt å sammenligne den effektive renten for å finne ut hvem som har det billigste forbrukslånet.

Tips for å finne billigste forbrukslån

Her er noen konkrete tips for deg som ønsker å finne billigste forbrukslån:

 1. Det kan lønne seg at du sammenligner forbrukslån

 2. Sjekk effektiv rente fremfor nominell rente

 3. Samle flere lån uten sikkerhet for å få lavere rente og færre gebyrer

 4. Har du ledig sikkerhet i bolig kan et rammelån være et billig alternativ hvor du kan få låne til forbruk

 5. Klarer du å betale ned kredittkortet før renten løper vil du kunne låne uten rente, men det blir dyrt dersom du må dele opp betalingen over tid.

Refinansiering av forbrukslån

Har du forbrukslån hos en eller flere banker fra før, kan du spare penger på å sammenligne refinansiering av disse.

Når du søker refinansiering uten sikkerhet, kan du søke på stort sett samme måte som du ville med et nytt lån.

Forskjellen er at her vil du bli spurt om hvor mye gjeld du ønsker å refinansiere.

Etter du har akseptert et lånetilbud, vil du også måtte fylle ut betalingsinformasjon til de ulike lånene. Dette er fordi banken vil betale lånet direkten til bankene du allerede har gjeld hos.

Du kan søke om refinansiering av forbrukslån og kredittkort i skjemaet vårt. Så sender vi din søknad til flere banker samtidig. Sammenlign og velg tilbudet du sparer mest penger på. Du kan finne søknadsskjemaet øverst på siden.

Med ledig sikkerhet i bolig kan du spare enda mer på refinansiering. Her vil vi forhandle frem et helt uforpliktende tilbud på boliglånet for deg. Alle våre tjenester er gratis.

Du kan søke om refinansiering med sikkerhet i bolig her.

Sammenlign effektiv rente

Enten du skal sammenligne forbrukslån eller andre typer lån, bør du se på den effektive renten.

Dette er fordi effektiv rente inneholder nominell rente iberegnet gebyrer og andre kostnader. På den måten er det effektiv rente som gir et presist bilde på hvor mye lånet kommer til å koste deg.

Det kan være store forskjeller i renten forskjellige banker tilbyr, så det er en god vane å alltid sammenligne lån før du hopper på første og beste tilbud.

Med kun én søknad kan du få tilbud fra flere banker samtidig. Da kan du spare både tid og penger.

Hvor mye kan jeg låne med forbrukslån?

De fleste banker lar deg søke om forbrukslån opptil 500 000 kroner, men det er ikke gitt at du får låne så mye.

Det finnes flere reguleringer og krav som må oppfylles for å kunne få forbrukslån, eller andre typer lån. Det er riktignok ikke noe krav til sikkerhet, men det er fremdeles andre.

For eksempel må du ha en fast inntekt, og du kan ikke ta opp lån som vil gjøre at gjelden din overstiger fem ganger din egen årsinntekt totalt.

Da teller man med all gjeld, og til og med ubrukt kreditt du har fått innvilget.

Dessuten må økonomien din tåle en stresstest. Det vil si at du må tåle en tenkt økning i rente på 3 prosent, og minimum en rente på 7 prosent.

Det å refinansiere forbrukslån uten sikkerhet kan gi deg lavere rente og gjøre det lettere for deg å betjene lånene du allerede har.

Få tilbud fra flere banker samtidig

Hvis du søker om forbrukslån hos Tjenestetorget Finans, vil vi sende din søknad til flere banker samtidig.

Da blir det lett for deg å sammenligne forbrukslån og velge det lånet som gir deg lavest rente.

Ønsker du å sammenligne refinansiering uten sikkerhet? Da kan du søke om lån i samme skjema. Har du tilgang på ledig sikkerhet, kan du benytte deg av dette skjemaet, og få enda lavere rente.

Dersom du har ledig sikkerhet i bolig, kan du spare enda mer på å refinansiere den usikrede gjelden din til et lån med sikkerhet. Vi forhandler refinansiering med sikkerhet på vegne av deg, du søker helt uforpliktende og gratis her.

Har du spørsmål om din søknad eller lån uten sikkerhet? Ta kontakt med oss på e-post: [email protected] eller telefon: 66 77 01 01.

Fyll ut låneskjema

Spørsmål og svar om forbrukslån

 • Hva er et forbrukslån?

  Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet som du kan bruke på det du ønsker. Med mindre du har søkt forbrukslån til refinansiering. Siden bankene ikke tar pant i eiendom for å gi deg lånet, vil det være noe høyere risiko knyttet til lånet. Bankene kompenserer for denne risikoen ved at forbrukslånet har høyere rente.

 • Hvor mye koster forbrukslånet?

  Hvor mye lånet koster vil avhenge av hvor høy renten på lånet er, samt hvilke gebyrer banken tar i tillegg til renten. Det er stor konkurranse i markedet, så prisen på et forbrukslån vil kunne variere stort. Sjekk effektiv rente for å vite hvor mye forbrukslånet faktisk kommer til å koste deg.

 • Hvordan finner man billigste forbrukslån?

  Det er lurt å sammenligne flere forbrukslån for å få en oversikt over markedet, slik at man er sikker på at man velger det beste lånet. Benytt deg gjerne av vår gratis sammenligningstjeneste, så sender vi søknaden din til flere banker samtidig.

 • Kan man få forbrukslån på dagen?

  Søknadsprosessen er i stor grad automatisert, men utbetalingen følger bankenes overføringstider. Det vil si at om du søker og får innvilget lånet tidlig nok på dagen, er det mulig å ha det utbetalt samme dag. Gitt at det er en virkedag.