Sammenligne billån og velg det billigste

Bilen har allerede mange kostnader knyttet til seg, så det å finne billigste billån vil være god hjelp til å gjøre det litt lettere å eie bil.

Du bør ha et finansieringsbevis til bil allerede før du går til forhandleren. Da vet du hvor mye du har å kjøpe bil for, og har et konkret tilbud.

Det kan for eksempel være lett å gå med på forhandlerens finansieringsavtale dersom du i kampens hete skulle glemme å holde hodet kaldt. Det er ikke nødvendigvis billigste billån.

Med kalkulatoren over kan du sjekke hvor mye du kan spare på å få ned renten på billånet. Noe som kanskje setter i perspektiv hvor viktig renter er for økonomien din fra månedlig og totalt sett.

Å betale unødvendig mye i renter er noe de færreste ønsker, når man heller kan bruke disse pengene på noe man heller ønsker seg.

Dersom du har billån fra før kan du også sjekke om du kan spare penger på å flytte billånet inn i boliglånet.

Grønt billån? Billån for unge? Medlemskap?

Bankene har flere typer billån, som har forskjellig renter. Kvalifiserer du til en av dem, kan du være på vei til å få bankens billigste billån.

Disse faktorene kan gi deg et billigere billån:

 • Grønt billån: hvis bilen tilfredsstiller krav om lavt utslipp, kan du få bedre renter.

 • Billån for unge: Banken tilbyr billån for unge for kunder under 34 år

 • Medlemskap: Er du medlem i en fagforening eller andre organisasjoner, kan dette gi deg lavere renter på billånet

 • Mer egenkapital kan gi deg lavere rente (gjelder for nye billån, ikke refinansiering). Beste renter kommer gjerne med 35 % egenkapital.

Våre lånrådgivere har bred erfaring med billån, og vet hva som skal til for å finne de beste løsningene for deg og din situasjon.

Du finner søknadsskjema for billån her. Eller du kan starte søknaden gjennom kalkulatoren øverst på siden.

For billån inntil 150 000 kr, er det kaskofritt billån som gjelder. Da sender vi søknaden din til flere banker, slik at du kan sammenligne billån selv.

Slik bruker du kalkulatoren

Kalkulatoren lar deg sammenligne billån, slik at du kan se hvor mye du vil spare eller tape på endringer.

Har du et billån fra før, kan du legge inn informasjon om det under lån 1. Deretter kan du sjekke hvor mye du vil spare på å få ned renten.

Vurderer du å gjøre en større innbetaling kan du sette ned lånebeløp i lån 2 tilsvarende den innbetalingen.

Du kan også sammenligne billån fra to ulike banker, dersom du ikke har et eksisterende billån.

Trenger du tilbud på billån?
Vi innhenter tilbud på vegne av deg. Alle våre tjenester er helt uforpliktende og gratis.

Sammenligne billån med pant og kaskofritt billån?

Et kaskofritt billån er et billån uten pant i bilen, og kan derfor ligne et forbrukslån. Det har også høyere renter enn et billån med pant i bilen.

Skal du sammenligne disse to billånene, vil du ikke få et nøyaktig bilde.

For du vil spare en del i måneden på at du slipper å ha kasko på bilen. Særlig om det er snakk om lån til en bil som er eldre og har lav verdi.

Dessuten er det snakk om forskjellige prisklasser av biler for de to lånetypene. Kaskofritt er tiltenkt biler av lavere verdi, gjerne under 150 000 kr.

Dermed er det også andre kostnader knyttet til hver enkelt bil. Du vil for eksempel måtte ha en nyere bil på service for å kunne beholde garantien på den.

Verdifallet er høyere på en nyere bil enn en eldre bil også. Du vil altså få mest ut av kalkulatoren ved å sammenligne billån som er relativt like, for å sjekke hvor mye du kan spare på det.

Les mer om kaskofritt billån her.

Få hjelp til å få et godt tilbud på billånet

Vi hjelper deg med å innhente tilbud på billån. Du kan søke enten det er snakk om ny bil eller brukt bil.

Du søker om billån med pant i bilen eller kaskofritt billån med samme skjema. Du kan søke inntil 100 % finansiering av bilen.

Søknadsskjema for billån kan du finne rett under teksten her, eller ved å gå videre i kalkulatoren på toppen av siden.

Alle våre tjenester er både gratis og uforpliktende. Dermed taper du ingenting på å la oss finne ut hva bankene tilbyr deg av billån.

Har du spørsmål om søknaden din eller billån generelt? Ikke nøl med å ta kontakt med oss på e-post: [email protected] eller telefon: 66 77 01 01, så hjelper vi deg så godt vi kan.

Fyll ut låneskjema

Spørsmål og svar om billån

 • Hva er billigste billån?

  Ofte vil man få bankens beste renter om man kvalifiserer til å få billån for unge, eller et grønt billån. I tillegg er det konkurranse mellom bankene, og derfor lurt å få bekreftet at sin bank har det billigste billånet.

 • Hvor lenge er det vanlig å ha et billån?

  Ofte vil du få bankens beste renter dersom du kvalifiserer til et boliglån for unge, et grønt boliglån eller dersom du har mye sikkerhet i boligen din (lav belåningsgrad). Renter kan også variere fra bank til bank.

 • Kan man få billån uten egenkapital?

  Ja, banker tilbyr inntil 100 % finansiering av bilen, dersom økonomien din tillater det.

 • Hva er et kaskofritt billån?

  Kaskofrie billån har ikke noe krav til kaskoforsikring, fordi banken ikke tar pant i bilen. Siden banken ikke har sikkerhet i bilen, tar de noe høyere renter på slike lån. Du må ta i betraktning at du vil spare en del på å ikke ha kasko.