Bedriftslån-kalkulator - beregn bedriftslån

Et bedriftslån kan gi bedriften likviditet når det trengs, med en fleksibel nedbetalingplan.

Med kalkulatoren kan du se eksempel på hvor mye lånet koster deg i måneden ved ulik rente, gebyr og lånebeløp.

I kalkulatoren kan du sette opp og ned nedbetalingstid for å se hvordan månedsbeløpet endrer seg. I motsetning til private lån, er både renten og nedbetalingstid oppgitt i måneder fremfor år.

Renten er månedlig, og nedbetalingstid er derfor satt i måneder. Dette gjenspeiler hvordan fleksible lån for bedrifter gjerne brukes, ved at man bruker det fortløpende og betaler tilbake fortløpende. Kostnader ved å ha lånet går naturligvis inn i kalkylene dine.

For å finne ut hvor mye du kan få i lån, må du søke ved å fylle ut bedriftens organisasjonsnummer. Tilbud du mottar er uforpliktende, og det er ingen kostnader knyttet til å søke.

Hvilken rente og gebyrer er det?

I vår kalkulator kan du selv taste inn renten, eller bruke den vi har satt fra før.

Det kan hende du får høyere eller lavere rente enn dette om du søker om å låne penger til bedriften din.

Hvilken rente du får er basert på flere faktorer. Blant annet bedriftens økonomiske forutsetninger.

Termingebyret vil endre seg ut fra størrelsen på lånet. Desto større lånet er, desto høyere termingebyr.

Dette gebyret vil settes automatisk av kalkulatoren.

Søker du om bedriftslån får du et tilbud til bedriften med oversikt over kostnader knyttet til lånet og kan se hvor mye penger du kan låne.

Må man stille med sikkerhet?

Skal du låne penger for å få ekstra likviditet til bedriften, kan du søke om et fleksibelt lån til bedrifter.

Det er ikke krav til pant/sikkerhet. Det man derimot har krav om er det som heter næringskausjon.

Med næringskausjon garanterer den som signerer låneavtalen for at lånet blir betalt tilbake. Selv om bedriften ikke har mulighet til å betale.

Verdt å merke seg om næringskausjon, er at det ikke blir tinglyst. Det vil derfor ikke påvirke din mulighet som privatperson til å låne penger til bolig, bil eller annet.

Hva kan man bruke pengene til?

Banken stiller ikke krav om at bedrifter stiller sikkerhet for lånet, som nevnt. Dermed trenger man ikke stille med sikkerhet i eiendeler, fast eiendom, driftsmidler, varelager eller kundefordringer for å få akkurat dette lånet.

Pengene blir dermed tilgjengelig for at bedriften kan ha en buffer til tøffere perioder, for å holde hjulene i gang.

Men det kan også være en måte å kunne investere raskt. For eksempel om du får kjøpe varer du trenger i driften for å kunne møte en forventet etterspørsel.

Ulike bedrifter har ulike behov for hva de trenger å bruke penger på i den daglige driften.

Det finnes også egne lån til bedrifter som er spesielt tiltenkt eiendom, firmabiler eller andre konkrete ting. Men her tar vi utgangspunkt i fleksibelt bedriftslån.

Vi hjelper deg med bedriftslån

Vi hjelper deg med å få tilbud på bedriftslån. Det er ikke krav om at du stiller sikkerhet for lånet. Det er gratis og uforpliktende å søke om lån til bedriften din.

Du mottar et konkret tilbud tilbake fra en av bankene vi samarbeider med. Der vil du få informasjon om hvor mye du må betale i måneden av rente og gebyr. Samt vilkår for nedbetaling og lånebeløp.

Du kan søke om bedriftslån ved å benytte deg av skjema rett under teksten her, eller via knappen i kalkulatoren.

Har du spørsmål om søknaden eller bedriftslån? Ta kontakt med oss på telefon: 66 77 01 01 eller e-post: [email protected], så hjelper vi din bedrift så godt vi kan.

Vi kan også hjelpe deg med andre typer lån for deg som privatperson. Blant annet boliglån, lån til kjøretøyomstartslån og forbrukslån.

Fyll ut skjema og motta uforpliktende lånetilbud

Spørsmål og svar om bedriftslån

 • Hvem passer et fleksibelt bedriftslån for?

  Fleksible bedriftslån passer gjerne for bedrifter som ofte har kostnader før inntektene kommer. Det kan for eksempel være en bedrift som har et varelager de selger produkter fra, eller som selger tjenester og varer på kreditt. Da kan man låne når behovet for likviditet oppstår.

 • Hva er forskjellen på bedriftslån og kassekreditt?

  Prisen og fleksibel nedbetalingstid er like på bedriftslån og kassekreditt. Forskjellen er hvordan bedriften velger å få utbetalingen. I et bedriftslån får du hele summen utbetalt med det samme, mens med kassekreditt låner du fortløpende.

 • Hvor mye koster et bedriftslån?

  Det vil naturligvis avhenge av hvor mye du låner. Men også hvor høy risiko som er knyttet til din bedrift som lånekunde. Det vil også avhenge av om det er snakk om et bedriftslån med sikkerhet eller uten. I tillegg vil det gjerne være faste gebyrer å betale i måneden.

 • Hva er næringskausjon?

  Det er når personen som signerer for lånet garanterer for at de betaler tilbake pengene bedriften har lån. Dette betyr at den som garanterer fortsatt er ansvarlig selv om bedriften ikke har flere midler igjen, og ikke kan betale tilbake.