6 min lesetid
Sist oppdatert: 20 mars 2024

Hjelp til refinansiering av gjeld

Med våre tjenester kan du enkelt få hjelp til refinansiering av gjeld, både med og uten sikkerhet. Les mer om hva som er det beste for deg her.
Fyll ut låneskjema

Få hjelp til refinansiering av gjeld helt gratis og uforpliktende hos oss.

Disse formene for refinansiering av gjeld kan du få hjelp til å innhente tilbud på:

Lurer du på hvilken av disse du bør søke om hjelp til? Les mer om de ulike nedover i artikkelen. Du finner også kontaktinfo flere steder på siden.

Samle lån uten sikkerhet
Motta tilbud om refinansiering fra flere banker samtidig. Gratis og uforpliktende sammenligningstjeneste.
Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nom. rente fra 8,34-24,9 %. Eff. rente fra 9,8–38,54 %. Eks. eff. rente 11,9 %, 150 000 kr o/5 år, kostnad: 46 000 kr, totalt: 196 600 kr.

Hva er sikkerhet?

Sikkerhet betyr at banken har en rett til å søke dekning i den gjenstanden det er tatt pant i. Det vil si at de kan selge boligen for å få igjen pengene de har lånt ut.

Når det kommer til refinansiering av gjeld, vil det bare være pant i fast eiendom som gjelder.

Men det er nødt til å være ledig sikkerhet i boligen, for at banken skal kunne ta sikkerhet i den. Da må man ha en belåningsgrad under 85 prosent. Det vil si prosentandelen lån som er knyttet opp i boligen i forhold til boligverdien.

Belåningsgraden må altså være tilstrekkelig langt nok under 85 prosent, at du har plass til å refinansiere hele eller deler av gjelden inn i den.

Har du ikke nok sikkerhet i din egen bolig eller ikke eier egen bolig, man kan også søke om hjelp til refinansiering av gjeld med kausjonist. Da er det en tredjeperson, ofte nær familie, som stiller sikkerhet i sin bolig på vegne av deg.

Med andre ord kan banken da søke dekning i boligen til kausjonisten, dersom du misligholder lånet ditt. Kausjonist-rollen er derfor en alvorlig forpliktelse for begge parter, og man bør være trygg på hverandre før man bestemmer seg.

Bankene kan også ta pant i fritidsbolig, men man skal da helst eie bolig i tillegg.

Du kan lese mer om pant i bolig her.

Her finner du oversikt over all gjeld

Usikret gjeld kan du gå inn i Gjeldsregisteret og få full oversikt over. Det er gratis å logge inn, og du der får du informasjon om hvem du skylder og hvor mye du skylder, samt rente.

Dette gjelder bare lån uten sikkerhet, som for eksempel vil si forbrukslån, kredittkort og butikkreditt.

For gjelden med sikkerhet, slik som boliglån og billån, må du enten gå inn i nettbanken hos den aktuelle banken din. Se på siste faktura eller sjekke siste skattemelding.

Ønsker du å samle den usikrede gjelden din med et lån for refinansiering, må du også finne informasjon som ikke står i Gjeldsregisteret.

Det vil for eksempel være lånebeløp, men også KID-nummer og kontonummer til banken du skylder.

Banken hjelper deg med det praktiske

Når du har innhentet detaljer om all gjeld du ønsker å refinansiere, søker du om et lånebeløp som dekker dette.

Du velger det lånetilbudet som passer best for deg, og du kan starte prosessen digitalt med BankID. Her får du beskjed om å legge inn lånedetaljer på lånene du ønsker refinansiering av.

Dette er for at banken kan ta jobben med å betale til riktige banker og finne frem til dine lån der.

Dermed begrenser din jobb seg til å få oversikt over gjelden via Gjeldsregisteret, og hente ut detaljene du finner på fakturaer eller i nettbanken til de respektive banker du skylder.

Føler du deg klar for å søke om å refinansiere gjelden din?

Vi gir hjelp til refinansiering av gjeld ved at vi sender den samme søknaden til flere banker, slik at du kan velge det beste tilbudet. Banken du velger hjelper deg med selve refinansieringen.

Få ned månedlige kostnader raskt

Har du derimot mye dyr gjeld uten sikkerhet, kan det beste å være å søke refinansiering av gjeld med sikkerhet.

Å få svar på søknad om lån uten sikkerhet, pleier å være nærmest umiddelbar, med mindre bankene etterspør mer informasjon fra deg.

Derfor er dette definitivt den raskeste måten å få refinansiering på, selv om det ikke er den billigste. Har du muligheten til å søke om refinansiering med sikkerhet, bør du vurdere dette først.

Dette forutsetter at du verken har inkasso eller betalingsanmerkninger. Bankene har også en øvre grense på hvor mye de kan låne ut til deg, men om du kan refinansiere deler av gjelden, kan dette være et steg i riktig retning.

Refinansiering av gjeld med sikkerhet

Har man tilgang på ledig sikkerhet, kan man få enda lavere rente. Noe som gjør lånet lettere å håndtere, og kan hjelpe deg tilbake til hverdagen.

Den billigste renten på refinansiering av gjeld, får du om du refinansierer gjelden inn i boliglånet. Ettersom boliglånet har den laveste renten på markedet.

Dette forutsetter at du har ledig sikkerhet i boligen. Men om du har mulighet til å refinansiere deler av gjelden, kan dette hjelpe deg med å få ned månedlige kostnader. Resten kan du forsøke å refinansiere uten sikkerhet.

Det er likevel ikke sikkert at alle banker ønsker å øke boliglånet om du har mye dyr gjeld, og om du har inkasso og betalingsanmerkning, er det mer eller mindre avslag umiddelbart.

Da kan et omstartslån være løsningen. Dette er også refinansiering med sikkerhet, men tilbys av spesialistbanker.

Et omstartslån har noe høyere rente enn et boliglån, men har du mye dyr gjeld vil du spare på å refinansiere gjelden. Står du i fare for tvangssalg av boligen, vil et omstartslån kunne hjelpe deg med å beholde den.

Refinansiering av gjeld uten sikkerhet

Har du ikke tilgang på ledig sikkerhet, kan du prøve å søke om et lån uten sikkerhet til refinansiering av gjeld.

Dette har høyere rente enn lån med sikkerhet, men ofte er det mye penger å spare på å refinansiere på den måten.

Det er viktig at du sammenligner effektiv rente når du sammenligner lån. Dette er nominell rente iberegnet andre kostnader. Slik at du får vite hvor mye lånet faktisk koster deg.

Få hjelp til refinansiering med sikkerhet

Dersom du vil søke om hjelp til omstartslån, finner du søknadsskjema her. Dette er som nevnt for deg med høy gjeld, som gjerne ikke får hjelp i ordinære banker som følge av for eksempel betalingsanmerkninger.

Som med boliglån, tar vi også her jobben med å forhandle på vegne av deg. Det vil si at med en gang du fyller ut skjemaet, setter en av våre dyktige lånerådgivere i gang arbeidet med å forhandle med banker vi samarbeider med.

Om alt er i orden, vil du motta det beste tilbudet vi fikk til for deg. Dette er helt uforpliktende for deg, og jobben vi gjør er helt gratis for deg.

Innhent tilbud på refinansiering uten sikkerhet

Dersom du skal søke om refinansiering av gjeld uten sikkerhet, bør du sjekke tilbud hos flere banker samtidig. Det er nemlig høy konkurranse på markedet for lån uten sikkerhet, og prosessene er i stor grad automatiserte.

Vi har en sammenligningstjeneste for refinansiering uten sikkerhet, som er gratis og uforpliktende for deg å bruke. Du finner søknadsskjema under teksten.

Da kan du enkelt se hvilke banker som tilbyr den beste renten på lånet ditt. Når man velger banken man vil inngå en låneavtale med, kan man signere med BankID.

Det er da den nye banken som tar jobben med å betale inn penger til lånene du ønsker å refinansiere. Etter noen dager kan du sjekke gjelden din i Gjeldsregisteret, og se at du har fått samlet lån.

Har du spørsmål og trenger å få hjelp til refinansiering av gjeld? Ta kontakt med oss på telefon: 66 77 01 01 eller e-post: [email protected], så hjelper vi deg så godt vi kan.

Fyll ut låneskjema

Thomas Johnsen
Thomas Johnsen
Thomas Johnsen er leder for Kjøretøy / Forbruk / Bedriftsfinansiering. Seniorrådgiver og spesialist på alle typer lån til privat og næringskunder. Han har over 15 års erfaring fra bank og finans.