6 min lesetid
Sist oppdatert: 24 oktober 2023

Er det mulig å få lån uten kredittsjekk?

Det er ingen seriøse banker som gir lån uten kredittsjekk i Norge. Banken er pålagt å foreta en kredittsjekk av alle søknadene de vurderer.
Fyll ut låneskjema

Dersom du trenger penger, men ikke ønsker kredittsjekk fordi du vet du vil få avslag, bør du heller vite at det er mulig å få en ny start på økonomien.

Kanskje har du betalingsanmerkninger eller inkasso, som gjør at det ikke er mulig å få lån i ordinære banker.

Alternativet er da et omstartslån. Dette er et lån til refinansiering med sikkerhet i bolig, særlig tiltenkt deg med mye ugunstig gjeld.

Det er et lån du kan få selv om du har betalingsanmerkninger eller inkasso, gitt at du har tilgang på ledig sikkerhet i bolig, fast inntekt og at lånet skal brukes til å betale ned gjeld.

Vi forhandler frem uforpliktende tilbud på omstartslån på vegne av deg. Dette koster deg ingenting, og du kan søke om lån via denne lenken.

Får du ikke lån?
Søk om refinansiering med sikkerhet i bolig og få kontroll på gjelden. Gratis og uforpliktende hjelp.

Hvorfor må man bli kredittsjekket når man søker om lån?

Man så at samlet usikret gjeld i Norge var i ferd med å vokse seg til et problem. Hvor folk hadde problemer med å betale tilbake, og havnet i en økonomisk bakevje.

Blant flere innstramminger på lånemarkedet, kom kravet om kredittsjekk.

Dette innebærer at banken mottar en kredittscore fra et av kredittopplysningsbyråene i Norge. Basert på denne kan banken vurdere om det er forsvarlig at du får låne penger av dem.

For lån uten sikkerhet går prosessen med å søke om lån stort sett automatisk. Men i visse tilfeller kan søknaden bli gjennomgått manuelt.

Selv om søknaden blir behandlet manuelt, er det fremdeles et krav om kredittsjekk. Selv om det blir utført kredittsjekk, er det mulig å få et lån. Har du dårlig kredittscore kan det å ta opp lån til refinansiering hjelpe deg.

SMS-lån og lån på dagen uten kredittsjekk

SMS-lån er et begrep som gjerne brukes om mindre lån med kort nedbetalingstid. Eksempelvis 1000 kroner som man må betale tilbake innen 30 dager.

Slike SMS-lån uten kredittsjekk var tilgjengelig i Norge tidligere, og ble annonsert på TV og i aviser.

Etter hvert fikk man innført angrerett på slike lån, og senere ytterligere innstramminger med kredittsjekk, nedbetalingstid og betjeningsevne.

Det er mulig at man får svar på lånesøknaden sin via SMS når man søker lån. Men det er ikke mulig å signere via SMS. Da må man benytte seg av BankID, eller be om å få tilsendt kontrakten fysisk.

Selv om det hadde vært mulig å få lån via SMS i Norge, ville man fremdeles måtte gjennom en kredittsjekk.

Vanskelig å få oversikt over gjeld?

Hos gjeldsregisteret ligger all din usikrede gjeld tilgjengelig for deg. Slik at det er enkelt for deg å få oversikt over hvor mye du skylder og hvem du skylder.

Usikret gjeld som finnes i gjeldsregisteret er:

  • Forbrukslån

  • Kredittkort (ubrukt kreditt telles også som gjeld)

  • Handlekonto/kjøpskreditt

Gjeld med sikkerhet finnes enda ikke i gjeldsregisteret. Informasjon om boliglån og billån finnes i nettbanken til banken du har lånet i. For studiegjeld er det Lånekassens nettsider du må sjekke.

Har du inkassogjeld som ikke er knyttet til et lån, finnes ikke dette i gjeldsregisteret. Da må du ta kontakt med inkassobyrået som har saken din. Kontaktinfo bør du finne på inkassovarsel, betalingsoppfordring eller ved å søke opp selskapet på nett.

Refinansier dyr gjeld og inkasso
Få ned kostnaden og få kontroll over økonomien igjen. Vi hjelper deg med refinansiering med sikkerhet i bolig, gratis og uforpliktende.

Vil du sperre for kredittsjekk?

Dersom du ønsker at det ikke skal være mulig å foreta en kredittvurdering av deg, er det mulig å sette opp en frivillig kredittsperre. En fordel med frivillig kredittsperre er at det blir vanskeligere med ID-tyveri.

Det vil fremdeles være mulighet for å banken eller inkassobyrået som du har gjeld hos, å få utlevert kredittopplysninger.

Måten du setter opp en frivillig kredittsperre er ved å kontakte kredittopplysningsbyråene i Norge. Disse har ofte selvbetjeningsløsninger for frivillig kredittsperre på nettsidene sine.

De som har konsesjon til å drive med kredittsjekk og kredittvurdering i Norge er:

  • Bisnode

  • Creditsafe

  • Experian

  • Tietoevry

Husk at dersom du setter opp en frivillig kredittsperre, så vil du ikke få innvilget lån. Derfor må du huske å fjerne denne dersom du skal søke lån på et senere tidspunkt.

Privat lån uten kredittsjekk

Dersom du velger å låne av familie eller venner, er det såklart en mulighet til å få lån uten kredittsjekk. Samtidig er det viktig å være sikker på at du kan betale det du skylder, slik at du ikke setter dine nære i en vanskelig situasjon.

Ber du venner eller familie om å låne ut penger, kan du for eksempel sette opp en privat låneavtale mellom dere. Denne bør for eksempel inneholde nedbetalingstid, lånebeløp og informasjon om eventuell rente.

Lån mellom privatpersoner skal føres opp på skattemeldingen hos låntaker og utlåner, og man kan få skattefradrag for gjeldsrentene man betaler.

Ser du at pengemangelen er et vedvarende problem, kan det hende du heller bør søke hjelp hos ditt lokale NAV-kontor. Enten for å få se på mulighetene for sosialhjelp, eller for gratis gjeldsrådgivning.

Det kan ta noe tid før man får komme inn til gjeldsrådgiver hos NAV, men de har også et lavterskeltilbud hvor du kan få veiledning via telefon.

Har du inkasso eller betalingsanmerkning?

Er grunnen til at du søker lån uten kredittsjekk at du har inkasso eller betalingsanmerkning? Da er det viktig at du tar grep så raskt som mulig.

Den eneste måten å bli kvitt betalingsanmerkning eller inkasso, er å betale tilbake lånet til kreditoren som i utgangspunktet opprettet sak på deg.

Det er mulig å ta opp omstartslån, selv om du har inkasso eller betalingsanmerkning. Det vil hjelpe deg med å bli kvitt saken, og få ned renten.

Når du får innvilget omstartslån, kan du få hodet over vannet igjen. Da kan du fokusere på å bli gjeldfri, og forhåpentligvis få en romsligere økonomisk hverdag.

Om du ønsker å låne penger til refinansiering, er det også krav om kredittsjekk. Søknaden din vil likevel bli vurdert manuelt, og man ser om det er mulig for deg å betjene lånet etter refinansiering.

Som nevnt er det krav om en form for fast inntekt, samt tilgang på ledig sikkerhet i bolig for å få omstartslån. Det trenger ikke være sikkerhet i egen bolig, du kan også søke refinansiering med kausjonist.

Få gratis hjelp til refinansiering

Har du betalingsanmerkninger eller inkasso, er det omstartslån som er alternativet. Vi tar jobben med å forhandle lån på vegne av deg, slik at du får profesjonell hjelp med å få økonomien din på rett kjøl igjen.

Alle våre tjenester er gratis og uforpliktende. Du søker om omstartslån via skjemaet som du finner under teksten.

Dersom du ikke har anmerkning eller inkasso, kan du søke om refinansiering uten sikkerhet. Det kan være mye penger på å sjekke om du kan få ned rentene.

Har du flere lån uten sikkerhet, kan det være enda gunstigere å samle disse i et lån.

Her kan du benytte deg av vår sammenligningstjeneste for lån uten sikkerhet, og få svar fra flere banker samtidig med samme søknad.

Har du spørsmål om refinansiering av gjeld eller søknaden din? Ta kontakt med oss på telefon: 66 77 01 01 eller e-post: [email protected], så hjelper vi deg.

Fyll ut låneskjema

Ruben Skumlien
Ruben Skumlien
Ruben Skumlien er leder for omstartslån og seniorrådgiver hos Tjenestetorget Finans. Med mange års erfaring fra både eiendomsmeglerbransjen, samt Bank- og Finansbransjen, bistår han alle sine kunder med optimal låneløsning innenfor alle ulike lånesegmenter. Han bistår i tillegg med verdifull rådgivning i investerings- og kjøpsprosessen innen eiendom.