6 min lesetid
Sist oppdatert: 24 oktober 2023

Lån til tilhenger

Bruker du tilhenger ofte, og trenger et lån til tilhenger? Her får du en guide til alternativene som finnes for finansiering når du skal kjøpe tilhenger.
Fyll ut låneskjema

Utenom å spare opp penger, har du flere alternativ for finansiering av tilhenger:

  • Forbrukslån

  • Øke boliglånet

  • Rammelån/boligkreditt/fleksilån

  • Leasing av tilhenger

Hva som er best for deg, avhenger av flere faktorer. For eksempel hvorvidt den skal brukes privat, eller om det er i firmasammenheng. Dessuten har man ulike økonomiske forutsetninger for ulike låneprodukter.

Vi tar en gjennomgang av alternativene, slik at du vet hva du bør tenke på før du velger finansiering av tilhenger.

Før du velger henger, bør du vite at du har riktig sertifikat til bil og henger. Du finner Statens veivesen sin kalkulator for tilhenger her.

Forbrukslån til tilhenger

Det første alternativet å ta opp et lån uten sikkerhet, altså et forbrukslån, for å kjøpe tilhenger. Det er ikke noe krav om hva du skal bruke pengene til, dermed har du selv ansvar for å overføre pengene til selger.

Forbrukslån har høyere rente enn de som er sikrede. Derfor blir totalen du ender opp med å betale for tilhenger, en del høyere enn bare kjøpsprisen.

Det lønner seg å betale tilbake så raskt som mulig, for da betaler du mindre i renter totalt. Det billigste vil selvfølgelig være om du kan betale alt via sparepengene dine. Om du kan betale noe av summen med oppsparte midler, er det også bra.

Skal du ta opp et forbrukslån til tilhenger, er det lurt å sjekke tilbud fra flere banker. Det er nemlig mye konkurranse på markedet. Da sørger du for at tilhengerkjøpet blir så billig som mulig.

Finn lavest rente til tilhengerkjøpet ditt
Sammenlign forbrukslån fra flere banker samtidig og velg det billigste tilbudet. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.
Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nom. rente fra 8,34-24,9 %. Eff. rente fra 9,8–38,54 %. Eks. eff. rente 11,9 %, 150 000 kr o/5 år, kostnad: 46 000 kr, totalt: 196 600 kr.

Øke boliglånet for å kjøpe tilhenger

Det finnes ikke egne lån med pant i tilhenger. Skal du kjøpe henger med sikret lån, må det i så fall bakes inn i boliglånet ditt.

Dette kan være en gunstig måte å finansiere hengerkjøpet ditt, ettersom man får tilnærmet lav rente som på boliglånet. Boliglån er den lånetypen med lavest rente.

Noe som er viktig å tenke på når du øker boliglånet, er at avdragene økes slik at du får betalt ned økningen, på kortere eller like lang tid, som du ville brukt å betale ned et forbrukslån. Maks nedbetalingstid for forbrukslån er fem år.

For å øke boliglånet, forutsetter det at du har nok egenkapital i boligen din. Det vil si at tilhengeren ikke kan koste så mye at du overstiger 85 % belåningsgrad.

Her finner du mer informasjon om å øke boliglånet. Det kan også være en fin mulighet til å sjekke om du kan spare penger på lånet ditt. Søk om refinansiering av boliglån via oss, så tar vi jobben med å forhandle frem tilbud på vegne av deg. Helt gratis og uforpliktende.

Rammelån til kjøp av tilhenger

En annen form for finansiering med sikkerhet, er rammelån. Dette kalles også for boligkreditt eller fleksilån.

Dette fungerer litt på samme måten som et kredittkort, fordi man får innvilget en låneramme som man kan bruke som man vil. I tillegg betaler man kun renter på det man benytter.

Rammelån er produkter for de som har betalt ned på boliglånet en del år, ettersom det gjerne forutsetter at man har under 60 % belåningsgrad.

En slik lånetype er kanskje mest relevant for deg som ønsker å gjøre flere innkjøp fremover. Kanskje kjøper du tilhenger i forbindelse med oppussing, og samtidig skal ha materialer og utstyr.

Da er rammelånet nyttig, fordi man slipper å ta opp flere lån, men kan benytte lånerammen som man ønsker.

Det kan være lurt å sette opp en nedbetalingsplan for seg selv, slik at rentene ikke løper lenger enn de må og gjør lånet dyrere. Ettersom man har fleksibel nedbetaling, og forholder seg til minimumsbeløp, som gjør det lett å utsette.

Vi hjelper deg gjerne med å forhandle rammelån, helt gratis. Send inn en uforpliktende søknad om rammelån her.

Leasing av tilhenger

Noen banker tilbyr også leasing av henger. Da kjøper man ikke hengeren, og tar dermed heller ikke opp lån. Leasing er derfor en form for leie, men over lengre perioder.

Med leasing får man full bruksrett, samtidig som man ikke risikerer å sitte igjen med restlån som følge av verdifall. Likevel er det kanskje ikke så aktuelt for privatpersoner å bytte henger etter noen år, slik som det er med bil.

Man betaler faste beløp hver måned for hele perioden, og etter leasingperioden er over, leveres tilhengeren tilbake til selskapet. Det kan også mulighet for å kjøpe hengeren etter endt leasing.

Ved å lease får du tilgang på oppdaterte produkter, fordi man kan bytte ut tilhengeren med en ny etter leasingavtalen er over. Dette kan for eksempel være ideelt for deg som driver firma hvor du bruker henger.

Når man leaser, forplikter man seg til å leie en gitt periode. Det kan derfor bli dyrt å si opp avtalen før tiden. Kjøper du hengeren selv, kan du selge den om du plutselig ikke skulle trenge den.

Dessuten kan man også måtte betale det som kalles påkost om man har påført tilhengeren «unormal slitasje».

Sammenlign forbrukslån fra flere banker
Gratis og uforpliktende sammenligningstjeneste. Velg det beste tilbudet.
Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nom. rente fra 8,34-24,9 %. Eff. rente fra 9,8–38,54 %. Eks. eff. rente 11,9 %, 150 000 kr o/5 år, kostnad: 46 000 kr, totalt: 196 600 kr.

Låne penger eller leasing?

Det kan være fordeler med begge deler, men det avgjøres til slutt av dine behov og din bruk.

Har du behov for de nyeste produkter innenfor tilhengere, kan det være en god idé med leasing. Som nevnt kan det passe hvis du driver bedrift, og vet at du kommer til å trenge tilhengeren mye i den perioden du forplikter deg for.

Med mer varierende bruk, kan det være fint å ha friheten til å selge tilhengeren når man har behov for det. Med lite slitasje, kan du også ha den gjennom flere år etter du er ferdig med lånet ditt.

Hvis du trenger henger til privat bruk, kan det ofte være vel så greit å kjøpe en tilhenger brukt. Da slipper du å ta opp et like stort lån.

Er dere flere i et sameie eller nabolag som trenger henger ofte, kan det også være et godt tips å gå sammen om å kjøpe tilhenger.

Det billigste er nok å bruke oppsparte midler, men om du skal låne er det de sikrede lånetypene som har den laveste renten.

Sammenlign forbrukslån til tilhenger

Hvis du har bestemt deg for å finansiere tilhengeren din med et forbrukslån, er det lurt å sjekke tilbud fra flere banker samtidig. Det kan være store forskjeller fra bank til bank, ettersom konkurransen innenfor forbrukslån er stor.

Ved å fylle ut et enkelt skjema vil vi hjelpe deg med å innhente tilbud. Da får du raskt oversikt over hvilken bank som har lavest priser på lån. Våre tjenester er alltid gratis og uforpliktende. Dermed kan du spare både tid og penger.

Du finner våre skjema for forbrukslån rett under teksten her, samt øverst på siden. Etter kort tid vil de ulike bankene ta kontakt med deg med sine tilbud, om alle opplysninger er på plass.

Etter du har valgt tilbud og signert låneavtale, vil det normalt ta 1-2 dager for utbetaling av pengene.

Det kan være lurt å vite hvilken tilhenger du ønsker å kjøpe, før du søker om å låne. Ettersom du da vet mer om hvor mye penger du trenger, slik at du slipper å søke flere ganger om du skulle trenge mer.

Fyll ut låneskjema

Thomas Johnsen
Thomas Johnsen
Thomas Johnsen er leder for Kjøretøy / Forbruk / Bedriftsfinansiering. Seniorrådgiver og spesialist på alle typer lån til privat og næringskunder. Han har over 15 års erfaring fra bank og finans.
Fyll ut låneskjema