6 min lesetid
Sist oppdatert: 15 april 2024

Er du en av de som vurderer å bytte bank?

Dersom du vurderer å bytte bank, har du nok allerede fått med deg at det kan være mye penger å spare. Det er enklere enn mange tror, og vi hjelper deg.
Fyll ut låneskjema

De siste årene har bankene fått mindre lojale kunder, og det å bytte bank sitter løsere enn før. Dette skjerper konkurransen på bankmarkedet, og det kan være store forskjeller i betingelser fra bank til bank.

Det kan lønne seg å flytte lån, sparekonto og fond, men det gjelder å vite hva man ser etter.

Renten er selvfølgelig det viktigste å se på, men for noen kan det også være andre faktorer som kan være utslagsgivende for om man velger å bytte bank.

For eksempel kan det være interessant at banken er i nærheten av der man bor, slik at man enkelt kan gå innom. Mens andre er mer opptatt av løsningene banken har for nettbank og mobilbank.

Hva som er viktig for deg, er det bare du som vet. Men siden renten kan variere fra bank til bank, må du også veie opp for mye mer ekstra du i så fall er villig til å betale for å være i visse banker.

Dersom du vurderer å bytte bank, kan vi hjelpe deg med å flytte boliglånet ditt til en annen bank. Da hjelper vi deg med å se om du kan få bedre betingelser og bedre rente, og jobben er uforpliktende og gratis.

Sjekk om du kan spare på å bytte bank
Vi hjelper deg med å sjekke om du kan spare penger på lånene dine. Helt uforpliktende og gratis tjeneste.
Eks: Nominell rente: 5,44 %. 2 000 000 kr o/ 25 år. Effektiv rente: 5,64 %. Kostnad kr 1 684 770. Totalt kr 3 684 770

Så mye kan du spare på å bytte bank

Hvor mye du kan spare på å bytte til en annen bank, vil naturligvis være avhengig av hvor gode betingelser den nåværende banken din har.

Men for å sette ting i perspektiv, så får du et par eksempler på hvor mye du kan spare ved et bankbytte:

Har du et boliglån på 2 000 000 kroner, kan du spare 10 000 kroner i året på å få ned renten så lite som 0,5 prosent.

Det kan også være store forskjeller i sparerente, og desto mer du har på konto, desto mer penger kan du tjene på å velge en bank med bedre rente.

Huskeliste for deg som vurderer å bytte bank

Det er enkelt å bytte bank, og det meste av arbeidet kan du gjøre fra mobil eller PC. Mens ting som nytt kort og bankID kommer fysisk i posten.

Under finner du en liste over ting man kan trenge å huske på ved bankbytte. Det kan se mye ut, men husk at ikke alt gjelder for alle:

  1. Skal du flytte boliglånet må du søke om dette hos din nye bank. Vi kan også hjelpe deg med å forhandle tilbud på boliglån, helt uforpliktende og gratis.

  2. Du kan overføre noe penger over til den nye banken når du har opprettet konto, men vent med å overføre alt fra brukskonto fram til du får nytt kort

  3. Meld fra til arbeidsgiver om du endrer lønnskonto. Husk også å endre hos Skatteetaten, fordelsprogrammer og til andre som kan gjøre utbetalinger til deg

  4. Endre betalingsinformasjon der du har abonnementer, slik at du slipper krøll når de skal trekke deg. Dette er også en ypperlig mulighet til å kvitte seg med tjenester man ikke bruker

  5. Opprett avtalegiroene dine på nytt i den nye banken, e-faktura følger deg automatisk.

  6. Ikke si opp avtalene i din gamle bank før du er sikker på at du har flyttet alt. Har du et debetkort du ikke bruker, er det ofte årsgebyr på disse.

  7. BSU-konto kan du bare ha et sted. Derfor må du opprette en i den nye banken, slik at de flytter BSU-kontoen over til seg.

  8. Skal du flytte fond, kan den nye banken ofte flytte fondene over for deg. Da slipper du å skatte, slik du måtte gjort om du hadde solgt deg ut av fondene du har nå, for å flytte pengene manuelt.

  9. I noen tilfeller kan du måtte bytte BankID, om du ønsker å avslutte kundeforholdet i den gamle banken. Dette gjør du ved å enten avtale et møte for legitimering i banken, eller få BankID tilsendt via rekommandert brev.

Også andre gode grunner til at folk bytter bank

Prisen på dagligbank-produktene og renten på lån, konto og fond er de mest åpenbare grunnene til at man vurderer å bytte bank. Men her er enda flere faktorer du kan vurdere om er viktig for deg:

  • Mobilbank, app og/eller nettbankløsningen - Noen banker henger håpløst langt etter med lite brukervennlige digitale løsninger

  • Kundeservice - Noen banker er heldigitale og satser på at du ikke skal trenge å ta kontakt, men for de som ønsker en mer personlig bankopplevelse er dette noe å vurdere.

  • Nærhet - Noen liker å kunne droppe innom banken på vei fra jobb eller i lunsjen. For eksempel for å møte en rådgiver, eller bruke minibanken for innskudd eller uttak.

  • Kundefordeler - Noen banker tilbyr for eksempel kundeutbytte, som er en hyggelig bonus i løpet av året. Andre banker gir rabatter på ulike produkter og tjenester.

  • Alt på et sted - Selv om det ikke alltid lønner seg å ha alt på et sted, kan det være viktig for noen å ha oversikten. Men det kan være mye penger å spare på å ha flere kundeforhold. Det kan hende banken din er god på boliglån, men dårlig på forsikring.

Kan påvirke konkurransen

Som nevnt er konkurransen blant bankene stor, men det er fortsatt mye penger for dem å tjene på de som ikke følger med på markedet.

Om flere velger å bytte bank oftere, vil dette kunne være med på å påvirke markedet. Bankene må strekke seg lenger om de vet at de står i fare for å miste kunder.

Du kan vurdere å skaffe et tilbud om boliglån hos andre banker. Enten finner du et tilbud som er bedre hos en annen bank, eller så får du i det minste bekreftet at det tilbudet du har nå er det beste.

Det koster ikke noe å be om tilbud fra en annen bank, så du har ingenting å tape på å sjekke. Du kan også prute med banken du har i dag, i verste fall sier de nei. Da har du enda en grunn til å sjekke tilbud hos andre.

Vi hjelper deg med å flytte boliglån til ny bank

Om du fremdeles vurderer å bytte bank, kan vi hjelpe deg med å gjøre det litt lettere. Søker du om å flytte boliglånet gjennom oss, får du en personlig rådgiver som ser over økonomien din og forhandler frem tilbud på vegne av deg.

Jobben vi gjør er gratis, og tilbud du eventuelt mottar er helt uforpliktende. Du får kun tilbud om du kan spare på å bytte. Dermed har du ingenting å tape på å sjekke om du kan penger.

Du søker enkelt ved å benytte deg av skjemaet under teksten. Når søknaden er sendt vil en av våre dyktige lånerådgivere sette i gang arbeidet med din sak, og du får god hjelp under hele prosessen.

Har du spørsmål om lån eller søknaden din? Ta gjerne kontakt med oss på e-post: [email protected] eller telefon: 66 77 01 01, så hjelper vi deg så raskt som mulig.

Fyll ut låneskjema

Thomas Sagplads
Thomas Sagplads
Thomas Sagplads er daglig leder i Tjenestetorget Finans. Her hjelper han privatpersoner med å senke boliglånsrenten og realisere lånedrømmen. Dette gjør han med 20 års erfaring fra bank- og finansbransjen, med mange år i Nordea Bank. I tillegg kommer hans kompetanse innen juss fra Universitetet i Oslo godt med.
Fyll ut låneskjema

Spørsmål og svar om bankbytte

  • Er det lurt å bytte bank?

    Det kommer helt an på hvilke renter, gebyrer og betingelser du har i din eksisterende bank.

  • Er det stress å bytte bank?

    Du kan fint ta et bankbytte i eget tempo. Du trenger ikke avslutte konto og kort i banken du allerede er kunde hos, før du er sikker på at du er ferdig. Må du også bytte BankID, kan det være du kan gå innom banken din for å legitimere deg, eller så kan du motta den med rekommandert brev.

  • Hva koster det å bytte bank?

    For å flytte konto og fond, pleier det ikke å koste noe for flyttingen. Skal du flytte boliglån påløper ofte et etableringsgebyr, som varierer fra bank til bank. Dessuten er det et tinglysningsgebyr for å tinglyse pantet på nytt.

  • Er det lov å ha flere banker?

    Du kan være kunde hos så mange banker du føler for, men det er fare for at det fort blir uoversiktlig for deg. Husk dessuten at det ofte er det årsgebyr for debetkort, så du bør være klar over eventuelle kostnader du har i hver enkelt bank.