Med kassekreditt får bedriften en innvilget låneramme som de kan disponere fritt til det som er viktig for virksomheten.
Kassekreditten gjør at bedriften til enhver tid kan kjøpe inn varer og ta investeringer på strak arm, uten å måtte vente på ubetalte fordringer.
Du betaler renter av det du bruker, i tillegg til et månedlig gebyr for å ha lånerammen. Dette er en lav prosentandel som avgjøres av størrelsen på kassekreditten.
Du kan betale tilbake kassekreditten du har benyttet over tid, men det lønner seg å betale ned så raskt du har mulighet. Benyttet kassekreditt setter du inn i budsjettet sammen med utgifter, og betaler som planlagt.
Hvordan fungerer en kassekredittavtale?
Du kan søke om kassekreditt digitalt med bedriftens organisasjonsnummer, så lenge du har signaturrett alene, prokura alene eller er daglig leder. Du må også ha en form for eierskap i bedriften, avhengig av rollen din.
Når du har søkt om kassekreditt vil bedriften kredittsjekkes, for å finne ut om den er kredittverdig. Er alt i orden, vil du få tilbud digitalt. Du kan signere avtalen digitalt.
Det vil opprettes en konto i bankens nettbank. Der vil kreditten være tilgjengelig for deg. I en del tilfeller kan banken gi deg kassekreditt direkte i bedriftens regnskapssystem.
Når du bruker av kassekreditten fører du opp tilbakebetalingen i bedriftens månedlige regnskap, som du ville gjort med andre utgifter.
Hva koster det å bruke kassekreditt?
Du betaler renter av det du til enhver tid bruker av kassekreditten. Renter regnes månedlig, men du kan bestemme hvilket tempo du vil betale tilbake.
Hvor mye du må betale i renter avhenger av hvor god kredittscore din bedrift har.
I tillegg til renter, betaler du et månedlig gebyr for å ha kassekreditten. Størrelsen på dette avgjøres av hvor stor kredittrammen er.
Det er ingen bindingstid på kassekreditt, men du må naturligvis betale tilbake det du bruker av kreditten.
Under har vi en bedriftslånkalkulator du kan benytte deg av, slik at du kan få en pekepinn på hva kassekreditt kan koste deg.
Hva kreves for å få kassekreditt?
Det er ikke krav til pant i fast eiendom, varelager, driftstilbehør eller annet for å få kassekreditt. I stedet har man det som kalles for næringskausjon.
Med næringskausjon får banken sin sikkerhet i at en privatperson garanterer for at lånet kommer til å bli nedbetalt.
Næringskausjonen blir ikke tinglyst, og vil derfor ikke hefte privatpersonen. Altså vil den ikke påvirke egen mulighet til å få lån til bolig, bil eller forbruk. Dette skjer først ved mislighold eller dersom bedriften går konkurs.
Den som signerer avtale om næringskausjon må ha signaturrett alene, prokura alene eller være daglig leder. Garantisten må også ha en form for eierskap i bedriften.
I tillegg til næringskausjon, er det viktig at bedriften er kredittverdig for å få kassekreditt.
Hvorfor bør man ha kassekreditt?
Kassekreditt gir bedrifter ekstra likviditet gjennom måneden, slik at den kan håndtere kortsiktige utgifter eller investeringsmuligheter fortløpende.
Bedriften kan bruke kassekreditten til å betale for omløpsmidler, og betale tilbake når inntekter kommer.
For eksempel kan det gi bedriften muligheten til å ta et oppdrag hvor de vil trenge å kjøpe inn materialer eller dekke andre kostnader som kommer før inntekter kommer.
Eller om man ønsker å ha et fullt varelager rett før høysesong for varen man selger.
Er man en bedrift som lar kunden handle på kreditt, kan det også være gunstig med en avtale om kassekreditt. Slik at man slipper å miste kunden fordi man ikke er fleksibel nok.
Få tilbud på kassekreditt
Trenger bedriften din kassekreditt for å kunne håndtere løpende utgifter og investeringsmuligheter? Vi hjelper bedriften din med tilbud på kassekreditt.
Du kan søke om kassekreditt eller fleksibelt bedriftslån rett under teksten her. Så kommer vi tilbake til deg med et tilbud så raskt som mulig.
Det koster ingenting å søke om kassekreditt gjennom oss, og tilbud bedriften mottar er uforpliktende. Kassekreditt har heller ingen bindingstid.
Lurer du på hvordan vi kan hjelpe bedriften din? Ta kontakt med Tjenestetorget Finans på telefon: 66 77 01 01 eller e-post: [email protected].
